UPC w Tarnowie?
UPC w Tarnowie?
Dzisiaj wracajac z pracy na drzwiach klatki zobaczylem mała karteczkę z informacją, że już niedługo mój blok będzie mógl skorzystać z ich oferty. Ktoś ma jakąś szerszą wiedzę? Kogos wykupili czy tworzą swoja sieć i od kiedy kontretnie startuja?
Wysłane z Sony Xperia za pomocą Tapatalk 2
Wysłane z Sony Xperia za pomocą Tapatalk 2
Re: UPC w Tarnowie?
3 lata temu UPC przymierzało się do zakupu MM. Teraz podobno wchodzą ze swoją siecią.
3150 A Rh+
Raczej próbują wejść ze swoją siecią - to jednak są koszty, jeśli chcą od zero wszystko budować. No i czas.
Ja się zastanawiam jakim cudem każdy operator może sobie wiercić w stropach kolejne dziury i nikomu to nie przeszkadza? Nikt tego chyba nawet nie sprawdza czy kolejna dziura nie osłabi za bardzo struktury.
Ja się zastanawiam jakim cudem każdy operator może sobie wiercić w stropach kolejne dziury i nikomu to nie przeszkadza? Nikt tego chyba nawet nie sprawdza czy kolejna dziura nie osłabi za bardzo struktury.
Tez mnie to dziwi czemu zadna firma nie pyta sie nikogo o zdanie tylko przychodzi i wierci?? kto sie mieszkanców pytał o zdanie ??? podobno to ich mieszkania a robia co chcą cala klata oplatana jest juz różnorakimi rurami mimo ze nikt nie korzysta. A osobiscie uwazam ze i tak nie przebiją MM.
Pewnie pytają się spółdzielni / zarządcy, który uzgadnia to (albo i nie) z zarządem Wspólnoty. Z tego co pamiętam, to jak w bloku firma znajdzie choćby jednego klienta, to zarządca / inni właściciele nie mogą zabronić wejścia takiej firmy do budynku. Mogą co najwyżej dać warunki techniczne.
Jakby wszyscy mieli się godzić na wejście, to do dziś w żadnym bloku nie byłoby żadnego operatora
Jakby wszyscy mieli się godzić na wejście, to do dziś w żadnym bloku nie byłoby żadnego operatora
Spółdzielnia ich musi wpuścić, bo ponoć będzie mieć do czynienia z UOKiK za działania monopolistyczne. U nas też nawiercili dziur, nawieszali rur, skrzynek i jak to teraz wygląda to nie chcę mówić...
-
- Rhetor
to postawcie warunki że ok, ale muszą wybudować szyby techniczne, wykonać ekspertyzy wytrzymałościowe itd.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
W wieżowcach są takie szyby, ale z niewiadomych przyczyn kablarze i tak wiercą.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Jeżeli macie na myśli szachty energetyczne, to kilka lat temu kiedy działałem w tej branży, spółdzielnie mieszkaniowe zwykle nie wyrażały zgody na przepuszczanie instalacji TVK/Internet w tychże szachtach. Tłumaczono to bliskością instalacji elektrycznej oraz licznikami energii energetycznej. Nie wiem jak jest teraz.
Inna sprawa to ile takich kabli w tych szachtach nadal istnieje...
Inna sprawa to ile takich kabli w tych szachtach nadal istnieje...
Oferta UPC jest bardzo dobra. Jak to wejdzie, to warto z niej skorzystać.
Kredyty samochodowe bez BIK i KRD Warszawa www.doradztwo-kredytowe.com.pl/kredyty-samochodowe.
Jest jakaś specjalna dla Tarnowa? To co jest na ich stronach to raczej bez szału.
3150 A Rh+
No właśnie też z ciekawości spojrzałem na ich stronę i nie potrafię się tam doszukać chociaż dobrej oferty. Skoro jednak zdecydowali się tutaj wejść, to chyba jakiś plan muszą mieć. Minimum to chociaż oferta na poziomie Multimedii bo z innymi chyba walki nie uda im się nawiązać.
Wiecie może w jakim rejonie w Tarnowie jest dostępne UPC?
Wspominaliście, że są już ulotki reklamujące dostępność usług - w jakim rejonie?
Wspominaliście, że są już ulotki reklamujące dostępność usług - w jakim rejonie?
Mój blok na granicy Piaskówki i Strusiny. Niedawno widziałem kartkę, że będą się sieciować.