Internet - jaki polecacie
-
Autor tematu - Prytan
Internet - jaki polecacie
Witam, mam taką sprawę.Przez kilkanaście lat miałem internet z ZETO.Z powodu tego, że planowałem się przeprowadzić wypowiedziałem umowę (mam jeszcze do jutra internet), ale z przeprowadzki na razie nic nie wyszło.Nie chce mi się teraz odkręcać tego w ZETO, tym bardziej że dokładnie rzecz biorąc internet był w domu na kogoś innego.W związku z tym mam pytanie.Jaki internet polecanie poza ZETO i Multimedią ? Powiem szczerze,że nigdy się nie interesowałem internetem, bo byłem zadowolony z ZETO i nie wiem co wsiąść w takiej sytuacji.
-
- Rhetor
Re: Internet - jaki polecacie
A co masz do wyboru poza tymi 2 firmami?
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
Autor tematu - Prytan
No właśnie o to pytam.LordRuthwen pisze:A co masz do wyboru poza tymi 2 firmami?
T-Mobile, Plus, Orange - internet jest coś wart ? Wiem, że są tam ograniczenia... .
Muszę przyznać, że jestem całkiem zadowolony z internetu mobilnego w PLAYu, co prawda jest limit 30GB miesięcznie, ale może to wystarczy. No i zawsze go można zabrać ze sobą w razie przeprowadzki w nowe miejsce. Wziąłem opcję z routerem D-Link, działa spoko, łapie sygnał dobrze nawet bez anten i rozsyła WiFi po całym domu.
-
Autor tematu - Prytan
Zapomniałem jeszcze o Play, pomimo, że tam mam telefon .Dzięki za odpowiedź.Daresh pisze:Muszę przyznać, że jestem całkiem zadowolony z internetu mobilnego w PLAYu, co prawda jest limit 30GB miesięcznie, ale może to wystarczy. No i zawsze go można zabrać ze sobą w razie przeprowadzki w nowe miejsce. Wziąłem opcję z routerem D-Link, działa spoko, łapie sygnał dobrze nawet bez anten i rozsyła WiFi po całym domu.
Nie wiem jak ZETO, ale kolega często żali się że wieczorami po prostu internet "znika"
A Multimedi to samo, odkąd znikło nam IS wszystko się posra....
W pracy używamy modemu Orange i działa tylko ograniczenia...
Trochę wracając do tematu to słyszeliście o tym, że jedna z firm ma nakaz udostępniania mobilnego internetu za darmo? Można zamówić starter i chyba do 2016 korzystać, tylko nie wiem, jak u nich z zasięgiem.
Aero2 to się zwie. Zasięg raczej dobry ale prędkość słaba (chyba do 512Kb) i do tego wznawianie połączenia co godzinę (captcha). Korzystam tylko jako łącze awaryjne.
3150 A Rh+
Re: Odp: Internet - jaki polecacie
Od niedawna sa tez do wykupienia pakiety na predkosc do nawet 3 Mbit/s ale przez okreslony czas i bez przerywania sesji.
Wysłane z Sony Xperia za pomocą Tapatalk 2
Wysłane z Sony Xperia za pomocą Tapatalk 2
Przeprowadzka odroczona w czasie? Czy rezygnacja na dłużej?
W przypadku odroczenia polecam internet play nielimitowany(Po 100GB może zwolnić do 2Mb/s). Oferta na karte 45zl/mc.
Jeśli zrezygnowałeś z przeprowadzki całkowicie a chcesz mieć internet domowy polecam tylko i wyłącznie po kablu. Zeto na pewno się nie obrazi jak wrócisz Jak mieszkasz w Tarnowie raczej nie są w twojej okolicy jedynym dostawcą.
Co do aero2 do sprawdzenia poczty, wiadomosci, fb jest wystarczający.
W przypadku odroczenia polecam internet play nielimitowany(Po 100GB może zwolnić do 2Mb/s). Oferta na karte 45zl/mc.
Jeśli zrezygnowałeś z przeprowadzki całkowicie a chcesz mieć internet domowy polecam tylko i wyłącznie po kablu. Zeto na pewno się nie obrazi jak wrócisz Jak mieszkasz w Tarnowie raczej nie są w twojej okolicy jedynym dostawcą.
-
Autor tematu - Prytan
Ja miałem ZETO przez kilkanaście lat i nie miałem tego problemu wieczorami.Choć zbyt często wieczorową porą na necie nie siedziałem.aaee pisze:Nie wiem jak ZETO, ale kolega często żali się że wieczorami po prostu internet "znika"
Multimedia - nie znam 1 osoby, która miała by dobre zdanie na ich temat w kwestii internetu.Jedynie po kablu z IS jak ktoś ma w mieszkaniu to jest ok.
Co do przeprowadzki to raczej rezygnacja na dłużej, przynajmniej na ta chwilę.alchemik pisze:Przeprowadzka odroczona w czasie? Czy rezygnacja na dłużej?
ZETO się nie obrazi, ale jak pisałem wyżej, nie chciałem już tego odkręcać.
Wziąłem internet z T-mobile, choć to Play ma najlepszą ofertę.Ale wolałem nie ryzykować jakiś problemów z ewentualnym zasięgiem z Play.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Witam, zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą na usługi internetowe oraz telefoniczne.
http://www.tellion.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Internet z prędkością światła
BOK 14 6583000
BOK 14 6583000
-
- Rhetor
Macie swoją infrastrukturę?
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Tak mamy/ w technologi GPON/ na naszej stronie w Strefie Abonenta wyszczególnione są wszystkie lokalizacje gdzie możemy świadczyć usługi.
http://www.tellion.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
BOK 14 6583000
BOK 14 6583000
-
- Rhetor
Ale wy nie robiliście tam nowych instalacji, czyli opieracie się na tych które już tam są?
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.