Netmaks internet - opinie
Netmaks internet - opinie
Mam takie pytanie czy posiada ktoś albo testował internet od firmy Netmaks?
Myślę nad założeniem internetu od tej firmy ale nie wiem jak on działa, najbardziej interesuje mnie ping oraz stabilność. Koszty założenia to 1 zl ( sprzęt wypożycza operator) a miesieczny abonamet w zależności od predkości od 25zl do 56zl. Przedziały transferowe to:
- 512 kb/s – do 10 Mb/s
- 1 Mb/s – do 10 Mb/s
- 2 Mb/s – do 10 Mb/s
- 4 Mb/s – do 10 Mb/s
Proszę o zweryfikowanie cen czy nie ma jakis ukrytych kosztów i o ogolne działanie internetu.
Technologia oparta jest na wimax, jak ktoś miał z nią do czynienia również proszę o opinię.
Myślę nad założeniem internetu od tej firmy ale nie wiem jak on działa, najbardziej interesuje mnie ping oraz stabilność. Koszty założenia to 1 zl ( sprzęt wypożycza operator) a miesieczny abonamet w zależności od predkości od 25zl do 56zl. Przedziały transferowe to:
- 512 kb/s – do 10 Mb/s
- 1 Mb/s – do 10 Mb/s
- 2 Mb/s – do 10 Mb/s
- 4 Mb/s – do 10 Mb/s
Proszę o zweryfikowanie cen czy nie ma jakis ukrytych kosztów i o ogolne działanie internetu.
Technologia oparta jest na wimax, jak ktoś miał z nią do czynienia również proszę o opinię.
Ostatnio zmieniony 06-09-2012, 18:16 przez alchemik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Archont
Zresztą ta samo jak i to forum "wolnej wymiany myśli" odrzuciło już rzesze potencjalnych uzytkowników.. no nie, Keleos..?
Co do Netmaksu - coś słabo się reklamują bo osobiście pierwsze słyszę o takim dostawcy neta... Ale chętnie zajrzę do oferty bo mój mobilny playowy net przestaje pomalutku mi być potrzebny...
Co do Netmaksu - coś słabo się reklamują bo osobiście pierwsze słyszę o takim dostawcy neta... Ale chętnie zajrzę do oferty bo mój mobilny playowy net przestaje pomalutku mi być potrzebny...
Dzwoniła do mnie przedstawicielka i proponowała mi ten internet. Na stronie jest podane ze punkt w tarnowie znajduje sie na ulicy moscickiego 47. Ponieważ mam neostrade 512kb/s, szukam jakieś lepszej alternatywy, a w internecie nie ma za dużo informacji na temat tej firmy dlatego mam nadzieje że na tym forum znajdzie sie jakiś uzytkownik netmaksu
-
- Prytan
oj mam podejrzenia co do tego użytkownikaalchemik pisze:Dzwoniła do mnie przedstawicielka i proponowała mi ten internet. Na stronie jest podane ze punkt w tarnowie znajduje sie na ulicy moscickiego 47. Ponieważ mam neostrade 512kb/s, szukam jakieś lepszej alternatywy, a w internecie nie ma za dużo informacji na temat tej firmy dlatego mam nadzieje że na tym forum znajdzie sie jakiś uzytkownik netmaksu
po pierwsze "dzwoniła do mnie przedstawicielka i proponowała mi internet"
Dzwoniła do ciebie a skąd pani miała do ciebie numer ? Dlaczego zadzwoniła do ciebie a nie zadzwoniła np do mnie albo innego użytkownika forum ?
jest jeszcze jedno podejrzenie - jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć w 512 kB w Tarnowie ktoś mógł mieć ?
pewnie z 10 lat temu tak ale obecnie hmmm coś mi to podejrzane
widać myśl poza tarnowska bo u nas nikt nie miałby jeszcze 512 kB:)
i jeszcze ktoś szuka alternatywy z Sosnowca na radio w cenie porównywalnej z kablem lub radiem od lokalnego usługodawcy hmm
-
- Rhetor
mefisto101, są tacy co neostradę mają, wyobraź sobie, że są jednak w Tarnowie miejsca, gdzie nei ma żadnego lokalnego ISP.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
No to chyba nie rozpoznali rynku w Tarnowie...
Z tymi parametrami łącza to mogą co najwyżej być konkurencją dla MM, żeby nie było - dla klientów MM na infrastrukturze MM
Z tymi parametrami łącza to mogą co najwyżej być konkurencją dla MM, żeby nie było - dla klientów MM na infrastrukturze MM
Wysłane z mojej budki telefonicznej
Coś tu o nich piszą:
http://www.telix.pl/artykul/testy-abone ... 47566.html
Swoją drogą to gratulację dla firmy, która pcha się w umierającą technologię.
http://www.telix.pl/artykul/testy-abone ... 47566.html
Swoją drogą to gratulację dla firmy, która pcha się w umierającą technologię.
Mieszkam w Ładnej i nie znam innego internetu jak 512kb/s (jest cyfrowy polsat ale limity danych)mefisto101 pisze:jest jeszcze jedno podejrzenie - jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć w 512 kB w Tarnowie ktoś mógł mieć ?
pewnie z 10 lat temu tak ale obecnie hmmm coś mi to podejrzane
Istnieje coś takiego jak książka telefoniczna?mefisto101 pisze:po pierwsze "dzwoniła do mnie przedstawicielka i proponowała mi internet"
Dzwoniła do ciebie a skąd pani miała do ciebie numer ? Dlaczego zadzwoniła do ciebie a nie zadzwoniła np do mnie albo innego użytkownika forum ?