Pomoc przy budowie, prowadzeniu strony

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ

Autor tematu
krolpl
Metoikos

Pomoc przy budowie, prowadzeniu strony

Post autor: krolpl »

Witam, szukam chętnych osób do pomocy w budowie i prowadzeniu strony z ogłoszeniami. Werjsa beta znajduje się pod etarnow.info , strona z założenia jest projektem niekomercyjnym i nie planuję wprowadzania opłat za ogłoszenia. Zainteresowanych proszę o kontakt na: [email protected]

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Mam jedną uwagę - Zlikwidujcie "kutasika" z lewej strony na dole - tego, który odpowiada za "przeskoczenie" na samą górę.

Chwała Wam, że nie Daliście kutasików ze społecznościowym syfem, ale czemu na Boga wstawiliście innego kutasika ?????

Po powiększeniu strony - a ja, oraz wiele osób muszę powiększać - tablety czy telewizor zamiast monitora tego wymaga - ów kutasik skutecznie zasłania treść i najnormalniej przeszkadza..

Po pierwsze, umieścić go na samym dole, w postaci "sztywnego" linku - lub ZLIKWIDOWAĆ. W 99.9% i tak szybciej jest nacisnąć PgUp lub co jest częściej spotykane - "zakręcić" Scroll'em na myszce. :mrgreen: Zresztą większośc myszek ma przyciski powrotu.

Takie "latające" i wyskakujące kutasiki czy banerki są denerwujące i zupełnie nie potrzebne. Strona z nimi wygląda jak stary Polonez na gazie z dużym spojlerem, podświetleniem podwozia i napisem RACING - czysty Agro Tuning. :mrgreen:
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Nie pomogę ci z pisaniem czy prowadzeniem bo nie mam na to czasu, ale mogę zarzucić kilka uwag.
- plusiki do rozwijania list są za blisko lewej krawędzi strony, u mnie w zasadzie stykają się z ramką monitora
- wyrównaj położenie przycisków grafik i tekstu w pasku nawigacyjnym (chyba, że to tło sprawia że wyglądają na nierówne, jeśli tak to można by je zmienić)
- ramka z FB jest poniżej tabeli z ogłoszeniami, warto by było jakby była na jej wysokości bo niepotrzebnie wydłuża stronę a miejsca na tyle jest.
- podoba mi się layout, całkiem przejrzysty i przyjemny

Autor tematu
krolpl
Metoikos

Mam jedną uwagę - Zlikwidujcie "kutasika" z lewej strony na dole - tego, który odpowiada za "przeskoczenie" na samą górę.
Spoko "usunęliśmy" kutasika ;) a tak wogole narazie jest to jednoosobowy projekt więc uwagi można zgłaszać w liczbie pojedynczej.
- ramka z FB jest poniżej tabeli z ogłoszeniami, warto by było jakby była na jej wysokości bo niepotrzebnie wydłuża stronę a miejsca na tyle jest.
Zrobione
- wyrównaj położenie przycisków grafik i tekstu w pasku nawigacyjnym (chyba, że to tło sprawia że wyglądają na nierówne, jeśli tak to można by je zmienić)
Nie bardzo rozumiem ;)
- plusiki do rozwijania list są za blisko lewej krawędzi strony, u mnie w zasadzie stykają się z ramką monitora
Postaram się to sprawdzić w wolnej chwili

Jeśli macie jakieś dodatkowe uwagi to chętnie usłyszę i w miare możliwości wdrożę ;)

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

krolpl pisze:Cytat:

Postaram się to sprawdzić w wolnej chwili
Nie wiem czy poprawiłeś czy to przez inny monitor, teraz jest ok. ale to jest 16:10 a ten na którym patrzyłem poprzednio jest 4:3
krolpl pisze:Cytat:

Nie bardzo rozumiem ;)
To chyba przez to tło, te piksele o różnych odcieniach płatają figle oczom :)

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Menu z lewej strony może byc bardziej czytelne. Gdyby wisiało w powietrzu jak main byłoby całkiem nieźle.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Autor tematu
krolpl
Metoikos

Menu z lewej strony może byc bardziej czytelne. Gdyby wisiało w powietrzu jak main byłoby całkiem nieźle.
Wisialo w powietrzu? Nie rozumiem.

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Wygląd taki jak kolumny głównej :).
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Rozwinę myśl Trix'a :mrgreen: chodzi o to, że główna kolumna jest na tle, które wygląda jak by leżało/unosiło się nad resztą.

Faktycznie lewe Menu wygląda kiepsko - jak by je umieścić na podobnym tle jak główną kolumnę to by dużo ładniej wygladało.

Dzięki za usunięcie "kutasika" :mrgreen: :mrgreen:
9000 ml A Rh-

ODPOWIEDZ