Ciekawoski o fejsbuku
-
Autor tematu - Rhetor
Ciekawoski o fejsbuku
Natknąłem się na coś takiego: http://niebezpiecznik.pl/post/nieladna- ... e-serwery/
Sprawdziliśmy na koncie żony - faktycznie, podmienili adres.
O tych wiadomościach typu "inne" też nie wiedziała, a siedziało tam coś na co czekała od dawna, zresztą siedziało też od dawna, bo ten dziwny skrypt nie pokazuje tych wiadomości wcale.
Sprawdziliśmy na koncie żony - faktycznie, podmienili adres.
O tych wiadomościach typu "inne" też nie wiedziała, a siedziało tam coś na co czekała od dawna, zresztą siedziało też od dawna, bo ten dziwny skrypt nie pokazuje tych wiadomości wcale.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Keleos, tyle, że to nie Polacy jako pierwsi podali.
Amerykanin bez sensacji to nie Amerykanin - ale to nie brzmi tak "polsko".
Dzięki tej informacji nauczyłem się, gdzie są maile do mnie na FB
Za to teraz spamerzy mają gigantyczną bazę maili - nieważne, że prawie nikt z nich nie korzysta, ważne, że można zacząć na nich zarabiać
Amerykanin bez sensacji to nie Amerykanin - ale to nie brzmi tak "polsko".
Dzięki tej informacji nauczyłem się, gdzie są maile do mnie na FB
Za to teraz spamerzy mają gigantyczną bazę maili - nieważne, że prawie nikt z nich nie korzysta, ważne, że można zacząć na nich zarabiać
Hehehe, uwielbiam czytać o przekonaniu niektórych, że Facebook czy Google wprost nie może się doczekać, żeby przeczytać jego maile. Jego kilka spośród miliardów innych maili. A jeszcze bardziej mnie bawi, że ludzie czują się bardziej bezpieczni ze świadomością, że ich maili nie czyta Mark czy John z Facebooka czy Googla a Krzysiek z Onet czy WP.
-
Autor tematu - Rhetor
Keleos, na przykładzie mojej żony: adres mail był adresem niepublicznym, po zmianie zaserwowanej przez FB głównym mailem był mail FB oraz stał się publiczny - jeśli nie widzisz tu łamania polityki prywatności to mocniejsze szkła kup.
-
Autor tematu - Rhetor
Admin, upublicznij maile wszystkich użytkowników, przecież będą mogli zmienić potem znów...
I nie ważne, że domena FB, ważne, że.
I nie ważne, że domena FB, ważne, że.
Ale te upublicznione nie były PRAWDZIWYMI adresami, których się używa na codzień, tylko ich jakimiś wewnętrznymi.
Nigdy w życiu nie wchodziłem / nie korzystałem z usługi facebook e-mail czy jak to się w ogole obsługuje. Jesli chodzi o adres facebookowy to niech tam pisze nawet i milion osób dziennie - nigdy w życiu tam nie zaglądałem.
Szkodliwość: zero.
... albo nawet i pożytek, bo ktoś zamiast mi spamować na prawdziwy e-mail, spamuje na jakiś wymyślony, którego nie zakładałem i o istnieniu którego nawet do dzisiaj nie wiedziałem.
Nigdy w życiu nie wchodziłem / nie korzystałem z usługi facebook e-mail czy jak to się w ogole obsługuje. Jesli chodzi o adres facebookowy to niech tam pisze nawet i milion osób dziennie - nigdy w życiu tam nie zaglądałem.
Szkodliwość: zero.
... albo nawet i pożytek, bo ktoś zamiast mi spamować na prawdziwy e-mail, spamuje na jakiś wymyślony, którego nie zakładałem i o istnieniu którego nawet do dzisiaj nie wiedziałem.
-
Autor tematu - Rhetor
pb, głosie rozsądku
-
- Rhetor
wiadomości wysyłane na ten fejsbukowy adres trafiają do skrzynki z wiadomościami na Twoim koncie na fb... a dokładnie do tej -> "inne"Keleos pisze:... albo nawet i pożytek, bo ktoś zamiast mi spamować na prawdziwy e-mail, spamuje na jakiś wymyślony, którego nie zakładałem i o istnieniu którego nawet do dzisiaj nie wiedziałem.
Hmmm nigdy żadnej nie dostałem, a "inne" mam puste... chyba dlatego nie potrafię zrozumieć ewentualnej szkodliwości tej głupoty facebooka (bo fakt, zmiana czegokolwiek na czyimś profilu bez jego wiedzy to co najmniej głupota).
edit: facebook to pełna kulturka w porównaniu do Youtube!!!
Właśnie chciałem dodać film do kanału utworzonego rok temu na potrzeby szkoły... nie da się - muszę utworzyć swój kanał.. no ok.. tyle, że nazwa poprzednia jest zajęta (przeze mnię!) i nie mogę do tego dorzucić nowego filmu. No luz, trudno - utworzę nową nazwę kanału... jako datę urodzin wpisałem datę pierwszego filmiku (sprzed roku) i bum! Konto zablokowane, bo mam mniej niż 13 lat i żeby udowodnić, że jest inaczej, muszę im podać albo numer karty kredytowej albo wysłać oficjalny dokument tożsamości (skan)!!!
Porąbało ich. Żegnaj youtube. Teraz pytanie czy z gmaila nie zrezygnować póki czas...
edit: facebook to pełna kulturka w porównaniu do Youtube!!!
Właśnie chciałem dodać film do kanału utworzonego rok temu na potrzeby szkoły... nie da się - muszę utworzyć swój kanał.. no ok.. tyle, że nazwa poprzednia jest zajęta (przeze mnię!) i nie mogę do tego dorzucić nowego filmu. No luz, trudno - utworzę nową nazwę kanału... jako datę urodzin wpisałem datę pierwszego filmiku (sprzed roku) i bum! Konto zablokowane, bo mam mniej niż 13 lat i żeby udowodnić, że jest inaczej, muszę im podać albo numer karty kredytowej albo wysłać oficjalny dokument tożsamości (skan)!!!
Porąbało ich. Żegnaj youtube. Teraz pytanie czy z gmaila nie zrezygnować póki czas...