Problem z siecią Orange

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ

Autor tematu
Stradie
Proedroj

Problem z siecią Orange

Post autor: Stradie »

Czy wie może ktoś kiedy w rejonie osiedla przy ulicy szpitalnej zacznie znowu bez problemu działać antena tej sieci? Mam dwa telefony jeden w T-Mobile, drugi w Orange. W tym pierwszym jeszcze nigdy nie było problemów technicznych (mam od lat), a w Orange są notorycznie (mam od kilku miesięcy)... Trzymam z nimi tylko dla tego, że mają pakiet do wszystkich sieci. Najciekawsze jest to, że wszędzie indziej działa poprawnie, tylko nie w tej okolicy, a ponadto jest to już drugi raz w przeciągu ostatniego tygodnia... Wcześniej po interwencji mniej więcej po pół godziny wszystko było załatwione, ale powiedziano mi, że nie ma żadnych problemów... A teraz to nawet nie chce mi sie z nimi użerać... Tamten raz dał mi popalić. W dzisiajeszym dniu jest raz dobrze raz źle. Największy problem jest z wysyłaniem wiadomości, które o ile w ogóle się wyślą dochodzą do odbiorców kilkakrotnie i do tego uszkodzone, a zwrotne przychodzą z opóźnieniem i to znaczącym... Zaznaczam, że na 100% jest to problem z siecią, gdyż jak piszę wcześniej, nigdzie indziej ten problem nie występuje.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Stradie pisze:Trzymam z nimi tylko dla tego, że mają pakiet do wszystkich sieci.
W t-mobile tez jest, 80 pln na stacjonarne i do wszystkich sieci.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Autor tematu
Stradie
Proedroj

Wiem. Ale chodzi mi o pakiet na kartę 600 SMS za 6 PLN do wszystkich sieci.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

A ja ich chyba oskarżę o stalking.
Debile dzwonią do mnie do firmy codziennie - i codziennie inna osoba chce mi wcisnąć DSL'a. W piątek doszło do tego, że zadzwoniła jedna babka, spławiłem ją, bo dwa dni wcześnie dzwonił jakiś gostek z tymi samymi pytaniami - odkładam słuchawkę i.... dzwoni kolejny konsultant i chce mi sprzedać DSL'a.
Ręce opadają.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Goscinny, a nie możesz dodać numeru do czarnej listy? :)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

U mnie to samo - podejżewam, że w wyniku połączenia TePsy z Orange - bazy im się pomieszały. Do mnie zadzwonili z 5 razy - w końcu zarządałem by przestali - i o dziwo od dwóch dni mam spokój. Przy najbliższej okazji - powiedz by dodali cię do bazy numerów, które nie chcą by do nich dzwoniono. W moim przypadku pomogło.
9000 ml A Rh-

oszpiotrek
Obywatel

Post autor: oszpiotrek »

Co do tych telefonowcto zrob tak:
odbierz, telefon, wysluchaj pytan, odpowiadaj, wypytuj ich o cos, dawaj nadzieje, rozmawiaj jam najdluzej,a na koncu powiedz "nie jestem zainteresowany"
mozesz tez na poczatku powiedziec ze nie jestes zainteresowany, a potem rozmawiac i odmowic na koncu.
Sorki, ze bez polskich znakow, ale z telefonu pisze.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

oszpiotrek pisze:odbierz, telefon, wysluchaj pytan, odpowiadaj, wypytuj ich o cos, dawaj nadzieje, rozmawiaj jam najdluzej,a na koncu powiedz "nie jestem zainteresowany"
mozesz tez na poczatku powiedziec ze nie jestes zainteresowany, a potem rozmawiac i odmowic na koncu.
Ta metoda jest fajna jak masz telefon w Play i włączone nabijanie konta za rozmowy przychodzące :)

Autor tematu
Stradie
Proedroj

Po drugiej interwencji problem został naprawiony (oby na stałę), dodatkowo w ramach rekompensaty doładowano mi konto.

ODPOWIEDZ