Canal+

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.

Autor tematu
Daram
Metoikos

Canal+

Post autor: Daram »

Witam, mam pytanie gdzie można dorwać Canal+ w Tarnowie?
W jakiej telewizji kablowej?
Zależy mi tylko na kanałach sportowych w jakości HD.
Widziałem, że jest w Multimedi (za drogo) a w ZETO nie jest dostępne w HD.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

A jakie masz jeszcze tv kablowe? :P

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Daram, Najprościej to chyba tylko talerz za okno i którąś platformę cyfrową zaprosić do współpracy...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

farciarzgilmore
Archont

Post autor: farciarzgilmore »

Daram jeżeli nie musi to być kablówka to bierz Cyfre. Ja mam Cyfre+ i właśnie wykupiony cały pakiet Canal+ HD i powiem Ci, że nie zamienił bym tego na nic innego. Na zwykłym dekoderze Sagemcom obraz HD masakruje.

Awatar użytkownika

kwaciu
Prytan

Post autor: kwaciu »

No i stało się, nc+ zaprezentowało ofertę. Pocisnęli z cenami. Solorz zaciera ręcę. Kablówki też. Ktos chętny na 3 sezon Gry o Tron w pakiecie za 199 zeta - bo tu już przegieli na maksa :-)

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Spokojnie, wg mnie będzie się szybko dało (o ile już się nie da) dołączyć samo HBO do któregoś z niższych pakietów. To co rzucili dzisiaj to oferta wyjściowa, od której będą odliczać promocje. Poza tym stosują tzw. politykę zgarniania, gdzie w pierwszych dniach nałapią podnieconych leszczy na maksymalne stawki a później sukcesywnie będą ścinać.

Do mnie już dzisiaj dzwoniło nc+ i proponowało pakiet Platinum za 99 zł/m-c zamiast 119 ze strony internetowej.

PS Abonentów C+ czeka szok. Jak dostaną do rąk dekodery używane przez N to przeżyją pokoleniowy skok w dziejach technologii w ciągu 5 minut. :)
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

gushman pisze:
PS Abonentów C+ czeka szok. Jak dostaną do rąk dekodery używane przez N to przeżyją pokoleniowy skok w dziejach technologii w ciągu 5 minut. :)
Ale na plus czy minus ?

Dla mnie porażką jest ze Canal+ sport pojawia się dopiero w pakiecie za 119 zł. Ktoś zaineresowany dobrym sportem musi wydac takie pieniadze..
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Dekodery N w porównaniu do C+ dzielą lata świetlne. Więc tu będzie skok na +. Na razie w C+ poważny skok na -, nowa lista kanałów... Co do oferty to tak jak pisze gushman, trzeba poczekać na promocje. W C+ pakiet superpremium też "normalnie" kosztował 149, a w praktyce nie sprzedawano drożej niż 99 zł. Obym się nie mylił :P

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

C+ używa dekoderów z oprogramowaniem, które designem i z grubsza funkcjami nie zmieniło się niemal w ogóle od 15 lat! Doszło VOD i możliwość nagrywania, ale layout grafiki jest identiko jak ten gdy chodziłem do liceum. Tylko czerwony kolor zmienił się na zielony. :)

Gdy 2-3 lata temu kupiłem "enkę" to sam przeżyłem szok, że telewizja cyfrowa może mieć takie możliwości. :) A raczej, że C+ jeszcze funkcjonuje z czymś takim na rynku. :)

Zwróć uwagę Beaver za co płacisz 119 zł. W tej cenie masz już wszystkie liczące się piłkarskie europejskie ligi + polską, cały istotny żużel, trochę NBA, trochę NHL, NFL itp. na ESPN. Jak poszperać to znajdzie się jeszcze europejska koszykówka i chyba włoska siatkówka. Poza tym wygląda na to, że już teraz można śmiało zbijać tę cenę do dwucyfrowej kwoty. Tylko niestety nc+ nie potrafiło tego sprzedać pijarowo...

PS Zapomniałbym: masz jeszcze Ligę Mistrzów i LE! :)
PPS Obsługa klienta przez telefon chyba padła. Od wczorajszego wieczoru słychać tylko komunikat, że uaktualniają bazę i "chwilowo" nie działają. Oj, dostanie ktoś po uszach za fuszerkę: zarówno techniczną jak i wizerunkową.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

halford
Rhetor

Zwróć uwagę Beaver za co płacisz 119 zł.
Chodzą głosy, że można ugrać ten pakiet za 79, a ten za 199 chodzi po 129. Z cenami muszą zjechać bo jak kogoś sport nie interesuje to w CP ma full pakiet za 89 z HBO.

farciarzgilmore
Archont

Wątpię, że komuś udało się zejść ze 119 do 79, a nawet w to nie wierzę. Z tego co czytałem na konkurencyjnym forum to tendencja jest 20 zł rabatu dla migrujących na pakiecie. Ci co pisali to pakiet za 119 dostawali za 99. Jak dla mnie totalna porażka bo z Cyfrą jestem tylko dla sportu. Obecnie za StartHD i Pakiet Canal+HD płacę 42 zł i czeka mnie przesiadka na 99 zł po promocji. Dla mnie to nie do przyjęcia.

Największą głupotą jest dla mnie zgadzać się teraz na migrację kiedy praktycznie za miesiąc skończą się wszystkie ligi, LM, NBA a zostanie tylko żużel. No chyba, że ktoś jest w Cyfrze nie tylko dla sportu. Wg. mnie trzeba poczekać kilka miesięcy i sami z cen zejdą przynajmniej ja mam tak zamiar zrobić.

halford
Rhetor

Jednak jest to chyba możliwe:
ajbardziej krytykowany pakiet Canal+ Platinum z pełną ofertą kanałów SD i HD oraz pełnym pakietem Canal+ można wynegocjować już od 79 zł zamiast standardowej ceny 119 zł. To zapewne dobra informacja dla obecnych abonentów Cyfry+, którzy w podobnej cenie posiadają pakiet Canal+ Optimum. Do tego - jak informują czytelnicy - oferowana jest możliwość dokupienia pakietu HBO w cenie od 20 zł. To oznacza, że w cenie już od 99 zł można posiadać odpowiednik pakietu Superpremium z Cyfry+ (czyli wszystkie kanały SD, HD z Canal+ i HBO)
http://media2.pl/media/101460-Nizsze-ce ... cplus.html

Mi się umowa kończy w maju więc będę miał okazję negocjować cenę.

farciarzgilmore
Archont

halford z tego co mówią to jeżeli masz dokupioną paczkę Canal+ to będziesz musiał się zdecydować teraz na migrację albo rozwiązujesz umowę. Pozostać do końca umowy będą mogli wszyscy Ci, którzy nie posiadają Canal+. Takie informacje są na infolini Cyfry.

Jeżeli faktycznie tak jest, że 79 zł za pakiet 119 to i tak o wiele za dużo niż moje 42 zł.

halford
Rhetor

Jasne, że dużo. Teraz mam dodatkowo splitter, a po migracji będę musiał bawić się w multiroomy...

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Mnie ciekawi co dostaną ludzie którzy mieli Npremium, które zabrali... co będzie w zamian. Bo niektórzy pisza o Canal+ pakiecie, niektórzy o jakims Pakiecie Canal+ family..
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

ODPOWIEDZ