Serwis RTV

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ

Autor tematu
farciarzgilmore
Archont

Serwis RTV

Post autor: farciarzgilmore »

Witam.
Szukałem takiego tematu ale nie znalazłem więc postanowiłem założyć. Co prawda mam nieduży problem ale może temat posłuży w przyszłości.

Mój problem jest w zasadzie problemem mojego kolegi ale on tu nie ma konta :)
Na jego telewizorze pojawiły się przezroczyste paski z jednej strony ekranu tak od 1/4 całej matrycy. Są ledwo widoczne ale mając sygnał Full HD a także grając na PS3 staje się to widoczne. Telewizor to 42" LG 5000.
Był z tym w serwisie na ul. Kopernika (TV jest po gwarancji), potwierdzono usterkę i powiedziano mu, że do końca nie wiedzą co to jest "może matryca albo procesor główny". Trzeba by części kupić i sprawdzić a jak one wyglądają cenowo lepiej nie pytajcie :)
Pasowało by skonsultować to jeszcze z jakimś innym serwisem tylko fachowym.

Moje pytanie brzmi:

Gdzie jest w Tarnowie jakiś bardzo dobry serwis RTV specjalizujący się w telewizorach LCD?

Telewizor jest kupiony ok 3 lat temu więc trochę szkoda tak od razu porzucić temat i szukać nowego w sklepie.

Z góry dzięki za informacje.

Exodus
Obywatel

Post autor: Exodus »

Serwis tv, monitorów lcd między innymi LG na ulicy Krasińskiego 42 w Tarnowie.

Jak by na to nie patrzeć kolega niech się spodziewa kosztów naprawy od 1/3 wartości tv do 2/3 przy wymianie matrycy ( niestety tak to uszkodzenie z opisu wygląda ).

Przy zakupie jakiegokolwiek tv w dzisiejszych czasach oprócz jakości, designu, ceny trzeba brać pod uwagę długość gwarancji i kupować te które oferują najdłuższą ( czyli nawet 5 lat ). Naprawa pogwarancyjna w wielu przypadkach jest po prostu nieopłacalna.

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Matryce do LG są chyba w Polsce produkowane i można dostać je tanio tylko trzeba wiedzieć gdzie ich szukać. Raczej wątpię abyś "z ulicy" zakupił matrycę. Jedynie jakaś używka na allegro.

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Post autor: maup »

Na Klasztonej taki malutki serwisik ale prowadzony przez bardzo rozgarniętego pana Piotrusia - polecam (nie krewny! ;) )
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

I jeszcze na Szpitalnej przy skrzyżowaniu z Waryńskiego też jest serwis RTV.
Jednak jeśli mam być szczery, to nie nastawiałbym się na naprawę. Jeśli to matryca to będzie to kosztowało tyle samo bądź nieznacznie mniej niż nowy telewizor. Jeśli to procesor to także tak może być. Prawda jest taka, że to są drogie rzeczy, a telewizory są teraz tak robione, że taniej wychodzi kupić telewizor niż go naprawiać :P Szczególnie jeśli chodzi o scalaki, bądź matryce :P

ODPOWIEDZ