Problem z internetem w Multimedia Polska

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Autor tematu
TomekMKM
Rhetor

Problem z internetem w Multimedia Polska

Post autor: TomekMKM »

Czy tylko ja mam tak, że średnio co godzinę korzystania z internetu ma kilkuminutowy zanik i brak dostępu do internetu, a w nocy już trzeci raz z rzędu gdzieś pomiędzy 1 a 3 nie mam w ogóle. Czy ktoś ma podobnie? Nie wiem co się dzieje. Od czasu przejęcia kablówki (tam miałem) przez MM wszystko działało dobrze, aż do teraz. Naprawdę takie przerwy podczas pracy są nieraz bardzo irytujące. Może to coś z moim sprzętem, mimo to jednak nie sądzę, żeby była taka opcja, bo do tej pory działało poprawnie. Może jakaś awaria?
Dodam, że podczas pisania tego postu też miałem zanik internetu na około 20 sekund.

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Ja od kilku tygodni (w sumie to już miesięcy) mam zanik neta co kilka minut na sekundę - pięć. Na szczęście nie przerywa to połączeń, a jedynie robi lag kilkusekundowy (przykładowo w grze haxball - polecam ; >, a radio czy tv buforuje wtedy co chwilę)

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

W Mościcach co jakiś czas o godzinie 00:00 zdarzają się kilkuminutowe przerwy ale pewnie jest to spowodowane jakimś restartem serwera czy czymś, a tak to nic się nie dzieje :P

@DOWN
Bo kabel nie był wypięty ze switcha.
Ostatnio zmieniony 13-11-2011, 23:05 przez Bastekxyz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

Autor tematu
TomekMKM
Rhetor

I znowu nie miałem neta przez jakieś 10 minut. Najlepsze jest to, że w menadżerze miałem "Dostęp do Internetu" a wcale nie pingowało.

Edit: Teraz teoretycznie wszystko działa, ale znowu YouTube się leniwie buforuje :) Obecnie pingi po 2ms

Edit2: Wygląda na to, że jest już OK :)

Awatar użytkownika

Autor tematu
TomekMKM
Rhetor

Dzisiaj odpukać wszystko działa już świetnie. Ostatnimi czasy o tej godzinie już nie miałem internetu, a teraz wszystko ładnie hula ... oby tak dalej .:)

Awatar użytkownika

Autor tematu
TomekMKM
Rhetor

No i wykrakałem. Od 22.30 ze 2 przerwy już miałem. Ale i tak jest niebo a ziemia w porównaniu z tym, co było :P
Zaczynam wierzyć, że to jest jednak wina mojego sprzętu...

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Ja miałem podobne objawy z miesiąc temu. Na razie odpukać jest OK.

krzychu
Archont

Post autor: krzychu »

czy ktos wie jak wyglada oferta multimedia w naszym miescie ?

ODPOWIEDZ