MMS w Androidzie

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ

Autor tematu
halford
Rhetor

MMS w Androidzie

Post autor: halford »

Witam !

Zakładam pewnie trochę głupi temat ale nigdy wcześniej nie miałem smartfona więc się nie znam. Jest problem z MMS. Aby je otrzymywać i wysyłać muszę mieć włączone dane pakietowe. Dodatkowo za każdego MMS muszę płacić (za transfer). W zwykłych telefonach nie było opłaty za otrzymanie/wysłanie MMS. Da się to jakość ustawić na Androidzie (telefon to Samsung z rodziny Galaxy).

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

No coś Ty ja mam Androida i jak ma przyjść MMS to przychodzi mimo wyłączonego połączenia z internetem. Poza tym transfer za pobieranie/wysyłanie MMSa nie jest płatny. Przynajmniej w T-Mobile.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Sprawdziłem u siebie na SGS. Przy wyłączonych danych pakietowych MMS nie wyszedł ode mnie.
Dopiero po włączeniu danych poszło bez problemu.
Opłaty za wysyłanie do bramki MMS nie są ekstra płatne.

Autor tematu
halford
Rhetor

Post autor: halford »

Mi się też wydaje, że to powinno być bezpłatne dlatego pytam. Telefon nowy z sieci Play, konfiguracja automatyczna z Play i za MMS muszę płacić. Nie chodzi mi tu nawet o kasę tylko o samą konieczność włączania i wyłączania danych pakietowych.

Lilith
Proedroj

Post autor: Lilith »

halford, też mam Galaxa w Play i po wyłączeniu miałam tylko raz taki problem, że nie mogłam wysłać mms'a potem jakoś sam się ulotnił i teraz wszystko działa OK.

ODPOWIEDZ