Znacie jakieś domowe sposoby na czyszczenie ekranu monitora LCD? Oczywiście takie, aby nie uszkodzić powłoki ekranu. Gdzieś kiedyś czytałem, że po niektórych środkach czyszczących mogą pozostać (lub pojawić się z czasem) ślady, których nie da się usunąć.
Nie interesują mnie drogie płyny przeznaczone do tego celu.
Czyszczenie monitora LCD
ja zawsze myje jakaś dobra szmatka zmoczona zwykłą wodą a potem od razu inną szmatka na sucho, żeby nie powstały ślady po wysychającej wodzie. Pozytywny efekt murowany i koszty zerowe. To samo robię w samochodzie, gdyż wszelakie płyny do szyb zostawiają smugi, które w nocy uprzykrzają życie kierowcy
-
- Proedroj
Tak jak Keleos, najczęściej chucham, jak to nie pomaga stosuje środek do mycia okien, czasem Pronto. Pryskam na szmatkę, następnie czyszczę wilgotną szmatką ekran. Nigdy nie miałem problemów, a LCDków już masę przerobiłem, na żadnym nigdy nie zostawiłem śladów, jedyne uszkodzenia z jakimi się spotkałem to zrobione przez zbyt silne dociśnięcie, najczęściej dzieciaki. Drogie płyny/ściereczki można zastąpić dostępnymi w biedronce ściereczkami nasączanymi do ścierania kurzu.
-
- Rhetor
Tyż prawda.halford pisze:Ja od wieków używam pianki do czyszczenia komputerów do kupienia za 15 zł. Marka nie ma znaczenia, wszystkie tak samo sobie radzą.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD