Serwer i domena strony internetowej jakie najlepsze ?

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.

Autor tematu
dafi33
Rhetor

Serwer i domena strony internetowej jakie najlepsze ?

Post autor: dafi33 »

Jakie serwery i domeny polecacie na umieszczenie strony internetowej ?
Ewentualnie jakie koszty są z tym związane ?

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Konkretne domeny to ciężko polecić ;) Jeśli Ci chodzi o firmy sprzedające domeny to ja od wielu lat korzystam z nazwa.pl i nie narzekam.

Hosting mam, powiedzmy że prywatny więc ciężko mi coś polecić. Kiedyś korzystałem z http://www.ovh.pl . Cena około 10 zł/msc. Całkiem dobre to było. Nie kupuj raczej na allegro tanich hostingów stawianych przez "hakierów" na zwykłych PC.

Autor tematu
dafi33
Rhetor

250 zł brutto to dużo za serwer na rok ?

Awatar użytkownika

huziu
Archont

Post autor: huziu »

Nie da się jednoznacznie powiedzieć. Wszystko zależy od tego jaką stronę robisz, czyli ile powierzchni będzie zajmować na serwerze, jakie obciążenie serwera będzie generować i wiele innych parametrów. Napisz konkretniej co to ma być.

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Moge zaoferować hosting jak ktoś ma ochotę - konkretniej na PW ;)

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Re: Serwer i domena strony internetowej jakie najlepsze ?

Post autor: Jakub Kwaśny »

dafi33 pisze:Jakie serwery i domeny polecacie na umieszczenie strony internetowej ?
Ewentualnie jakie koszty są z tym związane ?
Ja mam domeny w serwisie adresik.pl

Jeżeli chodzi o serwer, to zależy czy masz już wykonaną stronę, ja mam swoją na serwerach firmy, która wykonywała mi stronę internetową i polecam: www.redruk.pl
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Strzeż się OVH - Firma awaria.

Ja obecnie korzystam z domeny http://nazwa.pl oraz hostingu http://www.mzone-net.eu/ i nie narzekam.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

A ja mam swój, na którym mam w cholerę miejsca, jak chcesz to się podzielę :)

Autor tematu
dafi33
Rhetor

Pierwsze pół roku serwer był gratis teraz za rok opłata jest 250 zł strona zawsze działała bez zarzutu jest to strona składająca się z kilku podstron i paru grafik ale można dokładać kolejne i w sumie faktura pójdzie ''w koszty'' tylko orientacyjnie się pytam bo nie znam się na tym .

Bastekxyz
Archont

MZ ONE+ CP
Dysk 3GB
Transfer/mc - 30GB
SQL FTP - 5

54zł

To o wiele mniej niż 250zł, a i parametry chyba wystarczające, bo z pewnością nie masz serwisu wielkości Onetu :P

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Ech te limity transferów... wcześniej nie raz zdarzało mi się dopłacać... :-/

Autor tematu
dafi33
Rhetor

bastol23 pisze:To o wiele mniej niż 250zł
może i mniej ale jakieś limity srity pipy ;) Ponadto co to za firma jak nawet adresu nie podają tylko angielski telefon .... potem szukaj wiatru w polu ;)
Co tanie to drogie już się nie raz o tym przekonałem 8)

Bastekxyz
Archont

Nie wiem czy zauważyłeś, ale jest to firma Angielska. Korzystam z ich usług już drugi rok i sobie chwalę. O wszystkim informują via @, a wszelkie problemy są rozwiązywane natychmiastowo po zgłoszeniu za pomocą ticketu. Limity mogą odstraszać, ale jest to najmniejszy pakiet i każdy zna swoje możliwości i wie ile przetransferuje na serwer w ciągu miesiąca ;)

Za te swoje pół roku gratis zapłaciłeś w tych 250zł ;). Twój wybór, wiadomo że polecanych firm będzie tyle samo co użytkowników :D

Awatar użytkownika

huziu
Archont

Post autor: huziu »

Napisz co to ma być za strona, to będzie Ci można doradzić jakiś hosting "szyty na miarę". Zawsze możesz sobie wziąć w nazwa.pl hosting 50GB pojemności, transfer bez limitu, za nie całe 400zł rocznie, tylko po co. Z resztą duża pojemność i transfer, to taki marketingowy bełkot, bo o wiele ważniejsze są inne parametry.

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Moja firma ma narazie hosting w IS czyli w MM :mrgreen: jak na dziś jest bardzo dobrze. Inna sprawa, że mamy stronę z mała bazą i nie mamy dużego obciążenia.
Jak zaczną sie problemy to mam dwie opcje - szukać jakiegoś zewnętrznego hostingu lub co bardziej mnie pociąga postawić mały serwerek - mały przemysłowy komputer, chłodzony pasywnie z dyskami SSD - takie "sprzęty" potrafią chodzić latami bez obsługi.

Wiem, że Lord i Lilith mają serwer hostingowy - może to jest opcja dla Ciebie?
9000 ml A Rh-

ODPOWIEDZ