Sklep z kalkulatorami

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
Awatar użytkownika

Autor tematu
Goscinny
Rhetor

Sklep z kalkulatorami

Post autor: Goscinny »

Gdzie w Tarnowie znajdę sklep z kalkulatorami naukowymi?
Coś mi się kojarzy, że w Zenicie jest takie stoisko, ale gdzie jeszcze można kupić jakiś kalkulator np. Casio serii FX? Nie mówię o programowanych, ale takich lepszych do szkoły i na studia.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

A nie lepiej 8" netbooka??? Z kalkulatora maila nie wyślesz...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

faleQ
Archont
Kontakt:

Post autor: faleQ »

Świt na górze na wprost ruchomych schodów ?

kaka
Prytan
Kontakt:

Post autor: kaka »

W Media Markt są, a przynajmniej były kalkulatory Casio z serii FX :)
http://www.forum.uniatarnow.net - forum tarnowskiego żużla, zapraszam.

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Na wprost ZUS'u była firma, która miała spora ofertę. Dodatkowo mamy na Krakowskiej firmę ZIBI - która też ma w ofercie kalkulatory.

Swoją ścieżką już dawmo "olałem" kalkulatory - wystarczy odpowiedni program na PALMTOP'a - sprawdza się o wiele lepiej. Dodatkowo wgrałem też soft do mojego Netbooka jak potrzebuję większego ekranu i mozliwości.
9000 ml A Rh-

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Ravir pisze:Swoją ścieżką już dawmo "olałem" kalkulatory - wystarczy odpowiedni program na PALMTOP'a - sprawdza się o wiele lepiej. Dodatkowo wgrałem też soft do mojego Netbooka jak potrzebuję większego ekranu i mozliwości.
ad2222 pisze:A nie lepiej 8" netbooka??? Z kalkulatora maila nie wyślesz...
Przerabiałem ten temat w sobotę. Miałem egzamin i niektórzy próbowali wykorzystać fakt, że w ipadach, ipodach, htc itp. jest kalkulator. Takie coś nie przeszło i obliczenia musieli wykonywać w pamięci. Tak, że jak ktoś chce kalkulator do szkoły to nie chce komputera, bo nieraz nie można go używać na kolokwiach itp.

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Niektórzy to widzę nawet zamiast zegarka laptop zaproponują, ech.

Awatar użytkownika

Autor tematu
Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Ravir, tak z ciekawości. Jaki soft polecasz jako dobry KALKULATOR inżynieryjny?
I nie mów, że Mathematica albo MathCad :)

Cubaza
Rhetor

Dobrym kalkulatorem inżynieryjnym na palmtopy jest Wolfram Alfa :P tyle, że jest płatny ;) ale rozwiązuje całki, różniczki itp i pokazuje krok po kroku jak je rozwiązuje ;)

Ravir
Rhetor

Ja używam MxCalc 15c - ma przypominające kalkulatory HP "międzymordzie" :mrgreen: (interface). Jest płatny, ale cena 15 $ nie jest tragiczna. Obsługuje też 480x800 w tym tryb horyzontalny.
9000 ml A Rh-

Eredhel
Archont

Post autor: Eredhel »

Ja swojego Casio FX coś tam kupiłem w Carrefourze :)
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Czy Kalkulator oprocz rózncy w funkcjach moze sie jeszcze czyms wyróżniac ?
pytam całkowicie serio
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Cubaza
Rhetor

Beaver, jeszcze może się różnić reprezentacją liczb i dokładnością obliczeń. Na przykład większe przybliżenie liczby PI czy coś tam podobnego ;)

Ravir
Rhetor

Oraz dodatkowymi funkcjami :
Kalkulatory "skręcające" bardziej w stronę inżynierii będa miały dodatkowe funkcje obliczania np. zwężek pomiarowych, przeliczania jednostek, funkcje mechaniki cieczy, gazów czy ciał stałych, obliczenia wytrzymałościowe. Często też mają zawarte tablicze fizyczne, mechaniczne - ot na przykład katalog przeliczeniowy połączeń gwintowanych - czyli jaką śrubę dobrać na dane obciążenie.

Te naukowe mogą mieć rozbudowane funkcje analizy matematyczno, fizyczno chemicznej. Moduły z reakcjami chemicznymi, tabele i biblioteki.

Generalnie oprogramowanie na PDA ma tą zaletę, że jest uaktualniane zaś dedykowany kalkulator najczęściej ma zamkniętą funkcjonalność.
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

A powiedzcie, gdzie najlepiej kupić taki kalkulator z opcją drukarki, taki, jak by to powiedzieć "księgowy" :) :-)

ODPOWIEDZ