Aj waj!
Szlag mnie trafi zaraz. Od pół dnia próbuję za pomoca różnych programów połączyć mój adapter bluetooth wkladany do USB z moim telefonem. I jak juz znalazłem taki który działa i umiem się nim posługiwać, to można nim przesłać wyłącznie 2 mb...
BŁAGAM o pomoc w znalezieniu innego programu, intuicyjnego i darmowego...
Bluetooth-komputer
Odległość 2 metrów - jest całkiem normalna. Nie wiem JAKI Kupiłeś moduł - tu może tkwić przyczyna. Sam "przerobiłem" kilka modułów i były takie, które miały słabiutki zasięg rzędu 2 - 3 metrów i nie obejmowąły całego mieszkania a były takie, które dzialały nawet na 10 metrów.
Kolejna kwestia to telefon - tu też możemy mieć różnej jakości moduły - jak trafi Ci się słaby telefon i słaby moduł to całkiem realne jest zasięg 2 metrów.
Kolejna kwestia to telefon - tu też możemy mieć różnej jakości moduły - jak trafi Ci się słaby telefon i słaby moduł to całkiem realne jest zasięg 2 metrów.
9000 ml A Rh-
-
- Rhetor
A próbowałeś w najprostszy sposób: wyłącz telefon i włącz jeszcze raz?
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Kolega samcio zainstalował sobie sterowniki "Blue Soleil" które są dość fajne i obsługują więcej funkcji niż windowsowskie. Ale niestety są one płatne. Jeśli chcesz używać tylko do łączenia komp - komórka, to wystarczają zwykłe w Windowsie.
Spróbuj skasować wszystkie znane urządzenia w telefonie i komputerze. Jak to nie pomoże to może rzeczywiście uszkodził się moduł Bluetooth w telefonie. Ewentualnie można jeszcze na nowo oprogramowanie telefonu wgrać.Versacz pisze:Kiedy próbowałem połączyć z telefonem coś nie wyszło i od tej pory mam zablokowany bluetooth w telefonie, że nie da się z niczym połączyć ani nic wysłać ale da się tylko odbierać. Wie może ktoś jak to naprawić tak by nie stracić gwarancji ??
A były problemy z Bluetoth'em przed oddaniem do serwisu ? Jeśli wystąpiły po powrocie, to można uznać, że w serwisie został uszkodzony.Versacz pisze:Już wielokrotnie resetowałem. Skasować się nie da. Dałbym na gwarancję ale jak dam tym matołom z serwisu to znowu prze półtora miesiąca zostanę bez telefonu.