Nagrywarka z duszą?

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Nagrywarka z duszą?

Post autor: Keleos »

Jakiś pomysł co zrobić z nagrywarką, która sama się otwiera lub zaczyna wirować bez płyty i żadnego znanego mi powodu?

Czy jest sens ją otwierać i czyścić samemu? Czy to ma taką samą budowę jak zwykły czytnik CD-ROM? (nigdy nie rozkręcałem nagrywarki)

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Mi tez sie sama otwierała... krecila bez plyty itd.. Oddalem do serwisu i mam nowa.
Budowa taka sama, ale z tego co sie wtedy dowiedzialem nie ma sensu naprawiac bo nie naprawisz ;p Ja nawet tasmy wymienialem z nadzieja ze to one dodaja napędowi duszy :)
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Hmmm no to poszukam paragonu... pewnie już bez gwarancji... o ile paragon gdzieś jest i nie wyblakł ; ) Dzięki.

grzegorz75
Obywatel

Post autor: grzegorz75 »

Otwórz, przeczyść. Przy okazji poruszasz taśmą. Nie pomoże. Trudno. Kupisz nową.

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Dokładnie. Spróboj, jak nie to bedzie to samo co moja :P
A moge zapytac jaki producent ? moj byl Samsung ;p
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Samsung Writemaster Speed Plus TSSTcorp costam... ; )

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

No to z tego wynika z ta sama :) a gdzie kupiona bo moja wtedy w Compact w zenicie czy jakos tak.

Autor tematu
Keleos
Rhetor

ZENIT ; DDDD

faleQ
Archont
Kontakt:

Post autor: faleQ »

Napęd Samsunga standardowo pada. Miałem 4 sztuki przez ok. 5 lat i wszystkie wymieniane na gwarancji. Jeden był rekordzistą i na drugim nagrywaniu przepalił płytę i się zepsuł. W ostatnim z moich Samsungów padł bufor ok. miesiąca po końcu gwarancji. Wtedy kupiłem LiteOna i póki co działa ponad rok bez problemów.

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Ja miałem dwa dyski samsung i oba padły :D Nagrywarki raczej nie naprawisz, pewnie elektronika padła.

ODPOWIEDZ