IS sprzedane!
Nie dręczy - wiele stacji pozwala na legalne ogladanie i pobieranie seriali - a jak mam ściągnąć/oglądnąć jeśli łącze jest kiepskie ?
Ja oczekuję, że będe miał wybór - na szczęście sa inne alternatywy - jak MM będzie droga i kiepska to Adam Smaza otworzy Internet Solutiona BIS Kasę na inwestycję już ma
Ja oczekuję, że będe miał wybór - na szczęście sa inne alternatywy - jak MM będzie droga i kiepska to Adam Smaza otworzy Internet Solutiona BIS Kasę na inwestycję już ma
Domyślam się, że reprezentujesz punkt widzenia MM czyli mamy jasność co do kierunku rozwoju internetu w Tarnowie; będzie tyle ile naszym zdaniem wam wystarczytransfer pisze:UDERZ W STÓŁ a nożyce się odezwą. Nie oskarżam nikogo ale widać sumienie dręczyRoberto pisze:Buahaha co za oszołomstwo, "640 KB pamięci operacyjnej powinno każdemu wystarczyć"
Co do kradzieży wartości intelektualnej to się zgodzę, ewidentnie ktoś ci tę wartość ukradł i najzwyczajniej w świecie bredzisz jak klasyczny ciemnogrodzianin, człowiek nawet nie z poprzedniej ale sprzed dwóch epok który nie odkrył jeszcze, że zwykli ludzie korzystają chociażby mediów strumieniowych. Internet szerokopasmowy to nie jakiś hajlajf potrzebny tylko wybrańcom, zejdź na ziemię i przede wszystkim nie wmawiaj ile komu ma wystarczyć, od tego jestem wyłącznie ja czyli klient, a mi 6 Mb/s nie wystarczy, a gdyby to było od MM to i 60 Mb/s by mnie nie skusiło.
Ostatnio zmieniony 06-09-2010, 11:15 przez Roberto, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Rhetor
Ja tak nie uważam, polityka mm jest inna, mają inną infrastrukturę, więc czemu mieli by inwestować w tą, która nie jest taka jak mają w całym kraju?ulotki pisze:Co by nie mówić dla nas klientów to przejęcie jest niekorzystne IS był solidną firmą na tarnowskim rynku domyślam się że MM nie będzie burzyć sieci ale ją wykorzysta i rozbuduje .
Nie zapominaj, że mm ma scentralizowany BOK, więc wszystko musi być tak samo.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Wiem co mowię i piszę- jak komuś moja zdanie się nie podoba może się rozbiegnąć a ściana się znajdzie- w szczególności pracownik firm szerokopasmowej- super idzie ci reklamowanie tej usługi ale dla ilu procent użytkowników jest to potrzebne?ad2222 pisze:Tylko może mieć wpisany w umowę sprzedaży zakaz działania w branży IT, powiedzmy na 5-10 lat
Pracownik firmy szerokopasmowej ? Nic z tych rzeczy, raczej rozczarowany użytkownik telewizji MM któremu wydawało się, że już nic gorszego od tarnowskiej kablówki nie ma, o czym wspominałem TU. Szerokopasmowy był tylko przykładem, chociaż tylko w tym wątku z kilku chętnych by się znalazło, chodziło raczej o ten śmieszny ton charakterystyczny dla monopolistów w stylu 'my wiemy lepiej co wam potrzeba', takie puste wnerwiające gadanie oderwane od rzeczywistości.
I potrafię też odróżnić abonament na swoje kilka-kilkanaście Mb/s-ów w Zeto za które, w przeliczeniu, nie wykupiłbym nawet 1 Mb/s w MM.
I potrafię też odróżnić abonament na swoje kilka-kilkanaście Mb/s-ów w Zeto za które, w przeliczeniu, nie wykupiłbym nawet 1 Mb/s w MM.
transfer pisze: UDERZ W STÓŁ a nożyce się odezwą. Nie oskarżam nikogo ale widać sumienie dręczy
Być może to nie jest bezpośrednie oskarżenie ale bardzo brzydka insynuacja. To, że nie potrafisz sobie wyobrazić innego zastosowania szybkiego neta niż korzystanie z torrentów świadczy jednak o tobie a nie o tych którzy takiego neta potrzebują. I zgadzam, się z tym co pisano tu wcześniej. MM w Tarnowie oferują dość przystępne ceny (sam skorzystałem z ich oferty bo 6 mb dla mnie to w sam raz) tylko i wyłącznie przez istnienie konkurencji. Gdyby nie to za 6 mb płacić bym musiał wielokrotnie więce. Nie wiem jaka byłą strategia MM przy przejmowaniu IS ale mam wrażenie , że chodziło właśnie o pozbycie się jednej z tych drzazg, które nie pozwalały na windowanie cen. Dobrze, że jest jeszcze ZETO.transfer pisze:
Dlamni 2 Mb by wystarczyły bo potrzebuje pocztę, komunikatory i dostęp do stron czasem coś niewielkiego do ściągnięcia ale jak ktoś potrzebuje kraść własność intelektualną to 6 też powinna mu wystarczyć.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Nie wiem na ile to jest prawda ale ponoć w budynkach, gdzie nie miało swojego okablowania ani Zeto, ani IS ani też żaden inny lokalny operator nie można skorzystać w MM z promocji ? Czy ktoś wie coś na ten temat ?Nie wiem jaka byłą strategia MM przy przejmowaniu IS ale mam wrażenie , że chodziło właśnie o pozbycie się jednej z tych drzazg, które nie pozwalały na windowanie cen.
Całkiem logiczne - po co mają 'promować' swoją sieć, skoro i tak nie ma konkurencji?halford pisze: Nie wiem na ile to jest prawda ale ponoć w budynkach, gdzie nie miało swojego okablowania ani Zeto, ani IS ani też żaden inny lokalny operator nie można skorzystać w MM z promocji ? Czy ktoś wie coś na ten temat ?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Rhetor
Tylko mi się coś zdaje, że jeśli tak faktycznie jest to nie jest to zgodne z naszym prawem.
Wysłane z mojej budki telefonicznej