Internet - jaki polecacie
-
- Rhetor
Re: Internet - jaki polecacie
A wifi czy kabelek? Bo może to wifi stanowi problem? Np sąsiad włączył odkurzacz
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
wifi ale mam nowy router bo myślałem że to wina routera więc kupiłem nowy 3 miesiące temu i dalej ten sam problem jest
-
- Rhetor
W bloku wifi może działać różnie ze względu na to, że jest tam pierdyliard sieci zagłuszających się wzajemnie.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
@sylw3st3r
Zmień domyślny kabel na routerze, czasem to pomaga. Jak nie, podepnij się przez jakiś czas bezpośrednio na kablu od ZETO - będziesz widział czy wina leży po ich stronie czy po stronie routera.
Zmień domyślny kabel na routerze, czasem to pomaga. Jak nie, podepnij się przez jakiś czas bezpośrednio na kablu od ZETO - będziesz widział czy wina leży po ich stronie czy po stronie routera.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
sylw3st3r pisze:hej mam pytanie do użytkowników neta z ZETO, czy u was też od dłuższego czasu jest wielkie problem z internetem? co chwile znika na krótką chwilę, przerywa połączenie, słabo chodzi?, i czy tylko na osiedlu zielonym jest ten problem czy w innych częściach miasta również pojawia się taki problem, mam takie wrażenie że internet ZETO stanął w miejscu i się nie rozwija podczas gdy inne firmy idą grubo do przodu?
Skontaktuj się z BOK lub podaj adres zamieszkania na PW. Sprawdzimy co się dzieje.
Pytanko;
Potrzebny internet stacjonarny - na firmę - w Krzyżu;
Tylko czy jest gdzieś taka opcja że warunkiem jest transfer, nie ilość pobieranych danych bo limitu 5gb miesięcznie nigdy nie osiągnąłem, a stacjonarny z plusa spadł mi transfer drastycznie do 3mbitów/s z 10-15 kiedyś gdy podpisywałem umowę (3 lata temu)
Sprawa pilna.
Potrzebny internet stacjonarny - na firmę - w Krzyżu;
Tylko czy jest gdzieś taka opcja że warunkiem jest transfer, nie ilość pobieranych danych bo limitu 5gb miesięcznie nigdy nie osiągnąłem, a stacjonarny z plusa spadł mi transfer drastycznie do 3mbitów/s z 10-15 kiedyś gdy podpisywałem umowę (3 lata temu)
Sprawa pilna.
...
Info-Net (http://www.in.net.pl" onclick="window.open(this.href);return false;) już chyba cały Krzyż oplótł światłowodami
Info-Net w Skrzyszowie też nieźle chodzi (światłowód)
Czekam na przyjazd infonetu - ale chyba nie ma światłowodów na osiedlu...
Drugie pytanie - potrzebuję przenieść 3 adresy mailowe na inny serwer niż dotychczas mamy - ktoś coś może zaproponować?
Bez specjalnych wymagań - ważne żeby chodziło dobrze - bo dotychczasowy dostawca skąpi na jakichś SSLach i nie wszystkie maile przychodzą i wychodzą...
Drugie pytanie - potrzebuję przenieść 3 adresy mailowe na inny serwer niż dotychczas mamy - ktoś coś może zaproponować?
Bez specjalnych wymagań - ważne żeby chodziło dobrze - bo dotychczasowy dostawca skąpi na jakichś SSLach i nie wszystkie maile przychodzą i wychodzą...
...
linuxpl.com - od lat mamy tam firmowe majle i strony i jest ok.
pozdrawiam
petr
petr
Z serewerem sobie poradziłem, ale z netem już nie - infonet mnie olał - 2 tygodnie i nikt nie dzwoni i nie przyjeżdża - muszę pochodzić po telefoniach cyfrowych...
...
A pytałeś w Multimediach? Z tego co wiem sporą część Krzyża mają już okablowaną. Tylko załatwianie czegokolwiek w tym ich piekielnym punkcie obsługi to koszmar.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Nie trzeba załatwić wszystkiego telefonicznie. Ja byłem w poniedziałek w
Multimedia Polska S.A. Punkt obsługi klienta
ul. Bitwy o Wał Pomorski 6, 33-100 Tarnów (najlepiej zaparkować na ul. Słonecznej w zatoczce po pierwszej nawrotce - jadąc od strony MB.Fatimskiej)
Czynne pon-pt 10-18
so 9-13
Byłem po 16 i obsługiwały 3 panie (jest 5 stanowisk) przede mną było 4 klientów
Multimedia Polska S.A. Punkt obsługi klienta
ul. Bitwy o Wał Pomorski 6, 33-100 Tarnów (najlepiej zaparkować na ul. Słonecznej w zatoczce po pierwszej nawrotce - jadąc od strony MB.Fatimskiej)
Czynne pon-pt 10-18
so 9-13
Byłem po 16 i obsługiwały 3 panie (jest 5 stanowisk) przede mną było 4 klientów
sajdak pisze:Wszystko trzeba przez telefon z nimi załatwiać? To ja dziękuję...
Nie. Załatwisz wszystko w biurze przy Slonecznej. Ale jak pójdziesz do ich biura to zazwyczaj kolejka porównywalna z tą do rejstracji w przychodni na Marii Curie. No chyba, ze masz szczęście jak ezola, ja nie miałem i za każdym razem musiałem czekać około godziny lub nawet dłużej.