Polityka w mm

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Nie do końca - o ile wymiana TVP Sport na Polsat Sport jest OK o tyle na Mongolia TV :mrgreen: już NIE i stanowi podstawę do zerwania umowy.
Lista Kanałów jest swoistym załącznikiem do umowy - ja podpisując umowę podpisałem ją na określony zbiór kanałów.
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

Autor tematu
LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

kiciek pisze:co do MM to ciekawy zapis umowy (zmiany) że Multimedia gwarantuje od 1 marca 2011 ilość programów w pakiecie czyli po zmianie programu dajmy na to z tvp sport na mongolia tv nie można rozwiązać umowy przed czasem :) bardzo ciekawy zapis :) chyba że źle zrozumiałem?
A zacytuj ten kawałek.

faleQ
Archont
Kontakt:

Post autor: faleQ »

Z tego co ja wyczytałem, rozumiem, że od 1 marca w umowie nie będzie zapisanych nazw kanałów ( w załączniku) tylko ilość kanałów w pakiecie. I że gdy MM nie zagwarantuje minimalnej ich liczby, wtedy będzie można wypowiedzieć umowę.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

faleQ, czyli od 1 marca MM nie gawarantuje niczego. Może walnąć 50 kanałów FTA niemieckich i arabskich. "Sztuka jest sztuka".

faleQ
Archont
Kontakt:

Post autor: faleQ »

Obrazek 1
Obrazek 2
Takie coś przysłali. Ale wyższy VAT na klientów zrzucili. Nie to co główny ich konkurent w Tarnowie - ZETO ;)

Ravir
Rhetor

Zmiana umowy na GORSZE - stanowi podstawę do jej zerwania BEZ ponoszenia konsekwencji. Tak stanowi prawo.
9000 ml A Rh-

ClNEK
Archont

Post autor: ClNEK »

Tylko kto decyduje który kanał jest lepszy ??? może wg szefostwa mm, przykładowy kanał Mongolia jest zdecydowanie lepszym kanałem niż TVP Sport gdyż za sportem nie przepadają

Ravir
Rhetor

Są ogólnie przyjęte normy. Jak wymienią Discovery na National Geographic to jest to porównywalne. Ale TV Mongolia NIE jest. I każdy sąd przyzna nam rację.
Ta zmiana zdecydowanie OGRANICZA prawa konsumenta i jest nie korzystna więc stanowi to podstawę do reklamacji i zerwania umowy.
Zawierając umowę - zawarłem ją aby mieć OKREŚLONE kanały.

To ta jakbyś kupił samochód a przy odbiorze sprzedawca Ci posiwedział, że zamiast ABS dostaniesz relingi dachowe - sztuka to sztuka.
9000 ml A Rh-

Leliwa
Prytan

Post autor: Leliwa »

Na podstawie tego pisma można wypowiedzieć umowę z miesięcznym okresem wypowiedzenia, bez problemu. Zmiany są na gorsze i nie ma żadnego ale :P

ODPOWIEDZ