World of Tanks

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

No ja dopiero ściągam update, ale ładnie leci, tak po 5-6 mega :)
Zastanawiające są statystyki tych nowych ruskich niszczarek, szczególnie tej z 10 tieru, pancerz z przodu 250mm i jeszcze ładnie pod kątem... strzał co ~12 sekund z obrażeniami 550, jak się toto ustawi dobrze to jest nie do ruszenia bez arty a siekać może.

wadas
Prytan

Post autor: wadas »

Wydaje mi się, że szału nie ma

http://www.youtube.com/watch?v=qQcAaY2NE_E
http://www.youtube.com/watch?v=dyGtqd-0-nU

A co sie tyczy aktualizacji to fizyka jest rewelacyjna, odzyskuje przyjemność gry po tym update. W końcu dodali też porządne podsumowanie bitwy (kolejny plus) .

Boruta
Archont

Post autor: Boruta »

Po kilkudziesięciu bitwach na 8.0 widzę prawie same plusy. Co najważniejsze, gra działa płynniej niż przed 8.0, wzrosła ilość fps. Czasem muli, ale to pewnie wina zawalenia serwera i "kochanego'' operatora(MM). Kolejny plus to możliwość wyboru trybów bitwy. Fizyka nie jest jednak idealna, obracająca się lufa gładko przenika mury budynków i drzewa.
Nie obyło się bez zepsucia jakiegoś czołgu, akurat padło na PzIV. Zabrali mu długie działo i brzydką ale mocniejszą wieżę :-/

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

Boruta pisze:Fizyka nie jest jednak idealna, obracająca się lufa gładko przenika mury budynków i drzewa.
Bo to nie miała być fizyka świata tylko fizyka ruchu pojazdów.
Nie obyło się bez zepsucia jakiegoś czołgu, akurat padło na PzIV. Zabrali mu długie działo i brzydką ale mocniejszą wieżę :-/
Za to warto zerknąć teraz na Stuga III. Jak to się mówi umarł król (V tieru) niech żyje król ;)

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

defekator, mi się ostatnio dobrze jeździ otoczakiem (BDR G1B) - po ostatnim patchu zrobił się fajny :)

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

W łatce 0.8.1 wejdzie możliwość kupienia złotej amunicji za kredyty po przeliczniku 1 sztuka złota - 400 kredytów. Mnie się podoba. Na strzelanie tym na stałe i tak będzie za drogo (przykładowo jeden pocisk do T92 wyjdzie 6800 kredytów) ale te kilka złotych naboi na specjalne okazje w każdym czołgu się przyda.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Owszem, np na myszą wieżę od frontu, bo z ugryzieniem tego jednego moje ISU ma obecnie problem. W E-100 wchodzi, a w Mausa nie chce.

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

Jak ktoś jeszcze nie wie to jest kod na trzy dni premki : GGWP
http://worldoftanks.eu/news/4457-free-b ... rybody-pl/

Można go wykorzystać do 9 listopada.
Dodatkowo do poniedziałku są spore zniżki na 9 tiery czołgów i niszczycieli oraz 7 arty.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

wadas
Prytan

Post autor: wadas »

Tak właśnie skorzystałem i nabyłem T30, dodatkowo sprzedałem te czekolady, kawy i inne słodycze, 250k kredytów piechotą nie chodzi.

Awatar użytkownika

PrzemczaN
Proedroj

Post autor: PrzemczaN »

Postanowiłem spróbować w to pograć, wszyscy grają, to zobaczymy co to warte. Mam pytanie. Po zainstalowaniu gry pobierane są aktualizacje. Czy te aktualizacje pobierane są przez torrent? Tak pisze na samym początku, a w akademiku nie mogę ściągać nic z torrentów, bo mi neta odetną, dostałem już jednego "warna". Jest jakaś inna opcja pobrania tego?

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Aktualizacji? Niestety nie, zapytaj administratora czy to chodzi o prawa autorskie czy zarzynanie łącza, jak to pierwsze to mu powiedz o co chodzi.

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

PrzemczaN pisze:Postanowiłem spróbować w to pograć, wszyscy grają, to zobaczymy co to warte. Mam pytanie. Po zainstalowaniu gry pobierane są aktualizacje. Czy te aktualizacje pobierane są przez torrent? Tak pisze na samym początku, a w akademiku nie mogę ściągać nic z torrentów, bo mi neta odetną, dostałem już jednego "warna". Jest jakaś inna opcja pobrania tego?
Aktualizacje pobierane są między innymi przez torrent ale możesz w opcjach lauchera odznaczyć tą opcję i ściągać z pominięciem tego protokołu. (w lewym górnym rogu jest przycick). Czyli odpal ten plik ze stronki zainstaluj program do ściągania i wyłącz w nim obsługę torrent.

Aktualizacje można też pobrać bezpośrednio poprzez przeglądarkę.

Tutaj jest link:
http://dl.wargaming.net/wot/eu/files/Wo ... _patch.exe

Przy kolejnej aktualizacji podmieniasz tylko nr. czyli np zmieniasz 0.8.1 na 0.8.2 w linku

A tu pełny klient:
http://dl.wargaming.net/wot/eu/files/Wo ... _setup.exe
(ale na chwile obecną ta opcja mi nie działa)
Ostatnio zmieniony 05-11-2012, 16:06 przez defekator, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

O bajer, nie widziałem tego :)

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

LordRuthwen pisze:O bajer, nie widziałem tego :)
Te linki do pacha często działają nawet dzień wcześniej przed aktualizacją. Zatem można sobie spokojnie wieczorem ściągnąć i zainstalować a na drugi dzień grać zaraz po wejściu pacha bez czekania w kolejce.

PS. W dzisiejszym Komputer Świat jest kod dla nowych graczy na 1500 złota i 3 dni premium - jak mi się uda kupić to zamieszczę - mi się i tak nie przyda.

Awatar użytkownika

PrzemczaN
Proedroj

Post autor: PrzemczaN »

Dzięki defekator, teraz nie dość że mogę legalnie ściągnąć to jeszcze z normalną prędkością, a nie jakieś "slow montion" z torrentów.

ODPOWIEDZ