World of Tanks

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

Z tego co się orientuję to dość wczesna beta i wszystko na razie tam działa na "taśmę klejącą" ;). Ale za to zazwyczaj betatesterzy dostają jakieś fajne bonusy w wersji finalnej. Przynajmniej tak było w czołgach (np pz V/VI którego można spotkać raz na ruski rok). Tylko trzeba było ileś tam bitew w becie rozegrać.

Awatar użytkownika

Winter
Proedroj

Post autor: Winter »

Z tego co udało mi się dowiedzieć od godziny 00:00 10.08 będzie działał ten kod bonusowy : HAPPYTANKSDAY

Co daje :

Enter the following promo code to unlock your gift package:
HAPPYTANKSDAY
The Tanks Day promo code nets you the following:
1 Day of Premium Account
Extra Combat Rations: x5
Case of Cola: x5
Chocolate: x5
Improved Combat Rations: x5
Strong Coffee: x5

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

Faktycznie jest ten kod. Skąd miałeś informacje o nim?
Jeżeli nie gracie w klanówkach to polecam te dodatkowe rzeczy sprzedać. Można zarobić 250k kredytów. A na randomach słabo się przydają.

http://forum.worldoftanks.eu/index.php? ... -overhaul/

A tutaj są ulepszone tekstury dla WOT. Gra wygląda na prawdę ładniej a spadku wydajności nie ma. Można zainstalować w oczekiwaniu na 0.8.0. Tylko usuńcie po zainstalowaniu folder flora bo u mnie były problemy z wyświetlaniem trawy.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Na stronie WOT jest o nim info

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

No ale teraz rano go wrzucili a On pisał o nim wczoraj :P
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Awatar użytkownika

Winter
Proedroj

Na amerykańskiej stronie wota już wczoraj było :)

Awatar użytkownika

Winter
Proedroj

Nie mogę zeedytować :/

Obrazek

To jest właśnie profesjonalne losowanie tier'ów :/

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

Winter pisze:Nie mogę zeedytować :/

[url=http://www.abload.de/thumb/shot_015w2utj.jpg]Obrazek[/url]

To jest właśnie profesjonalne losowanie tier'ów :/
Ale o co Ci chodzi?

Awatar użytkownika

Winter
Proedroj

defekator, Przyjrzyj się dole tabeli

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

Winter pisze:defekator, Przyjrzyj się dole tabeli

W przeciwnej drużynie macie pluton z artą. W plutonie wszystkie czołgi losowane są tak jak najsilniejszy z nich. Stąd to zamieszanie.

Awatar użytkownika

Winter
Proedroj

W update 8.0 ma wejść nowy niszczyciel Su-100M-1 Tier VI, wydaję mi sie że będzie to następca Su-85 a po nim Su-100M zwykły Su-100. I tu pojawia się pytanie :D Czy kupować Su-100 żeby dostać za darmoche Su-100M czy zbierać na KV-3 ?

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

Winter pisze:W update 8.0 ma wejść nowy niszczyciel Su-100M-1 Tier VI, wydaję mi sie że będzie to następca Su-85 a po nim Su-100M zwykły Su-100. I tu pojawia się pytanie :D Czy kupować Su-100 żeby dostać za darmoche Su-100M czy zbierać na KV-3 ?

Czort wie, przynajmniej do czasu aż WG rzuci łaskawie plebsowi odrobinę szczegółów ;) SU-100M być obok SU-100. Tylko z tego co kojarzę obydwa będą wówczas na 6 tierze. Więc pewnie obędzie się bez rekompensaty. Jak lubisz TD-ki to możesz zaryzykować i ładować w SU-100 bo w najgorszym razie będziesz miał otwartą drogę do obu drzewek. Jak nie to olej i rób KW-3.
http://worldoftanks.eu/dcont/fb/media/a ... ll(eu).jpg

Moim zdaniem darmochy tym razem nie będzie.

Awatar użytkownika

Winter
Proedroj

Kupiłem KV-3, na stockowym dziale porażka, teraz już z 107mm latam lepiej, ale nie to co sobie wyobrażałem :D Na razie na działa trzeba zbierać

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Zbieraj na 122 - wolne ale ma potencjał :)
Szczerze mówiąc ja bym kupił su-100 - darmowe slot w garażu a potem zawsze można któreś sprzedać i kupić kw3

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

Wszedłem na serwer testowy z nową fizyką. Całkiem nieźle ją zrobili, chociaż ma wciąż sporo niedociągnięć np lekkie czołgi są w stanie wjechać w miejsca w które w rzeczywistości by nie wjechały - wygląda to nieco dziwnie. Na pewno po jej wprowadzeniu, będzie trzeba zmienić większość przyzwyczajeń bo gra wygląda całkiem inaczej. Np na mapie Kopalnia czołgi mogą zjechać z tej górki na środku, przez co nagle mogą znaleźć się na naszych plecach. I co najdziwniejsze na nowym renderze (jeszcze niezoptymalizowanym i niedokończonym) mam o jakieś 10-15 więcej klatek na sekundę niż na starym przy maksymalnych ustawieniach, a jak wyłączę cienie to już całkowicie kosmos jeżeli chodzi o FPSy.

I takie spostrzeżenie. Jeżeli dacie radę to pograjcie troszkę zaraz po wprowadzeniu pacha 0.8.0 - będzie można łatwo fragów nałapać. Na test serwerze przez większość czasu nikt nie strzela tylko testuje nową fizykę. Tak samo będzie po wprowadzeniu pacha na serwery główne. Masa ludzi będzie zamiast walczyć bawić się nową fizyką. Wystarczy wówczas wziąć jakiegoś TD-ka lub czołg do snajpienia, ukryć się w jakiejś miejscówce z widokiem na całą mapę i kończyć każdą bitwę z 6-10 ustrzelonymi czołgami :D
Pamiętam jakie żniwa były po pachu wprowadzającym nowe umiejętności - większość zlikwidowała sobie początkowo naprawę, przez co wystarczyło zdjąć im gąsienice i powoli wykańczać. Po tym pachu żniwa będą 10 razy większe (o ile zdążycie ich ustrzelić zanim spadną z jakiejś skarpy i się zabiją :D )

A tutaj filmik dla tych co nie chcą instalować serwera testowego, który gdzieś znalazłem:
http://www.youtube.com/watch?v=X5rMQ0OkwPQ&feature=plcp

ODPOWIEDZ