Goscinny, no właśnie, zapis głupich ciasteczek, pierdół na pulpicie, dokumentów, aktualizacji, pliku wymiany... to nie serwer gdzie większość leci w ramie albo na partycji z danymi której bym w życiu na SSD nie postawił
I żywotność się skraca do 5 lat...
wybór komputera
-
- Rhetor
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Tradycyjne dyski zazwyczaj dłużej też nie służą...I żywotność się skraca do 5 lat...
Dlaczemu ? Przede wszystkim brak mechaniki więc nie ma uszkodzeń mechanicznych. Jak padnie zasilacz to bez większego problemu da się go wymienić. To samo z kontrolerem. Najgorzej jak padnie flash. Ale tych też mamy kilkadziesiąt(naście) więc i tak większość danych można odzyskać. Zresztą dyski SSD mają szereg mechanizmów wykluczających uszkodzone komórki z użycia.Tu jak ci dysk padnie to w sumie nici z odzyskiwania danych.
U zwykłych użytkowników bardzo dobrze. Widziałem w działaniu i polecam o ile ktoś nie obrabia filmów czy kilkuset-megowych plików graficznych/muzycznych, itp. Takie dyski mają zazwyczaj 8 GB SSD więc spokojnie mieszczą się najważniejsze pliki systemu + programy.Nie wiem jak hybrydy sprawdzają się