Czy multimedia ogranicza (blokuje) połączenie ?

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Ma zdaje się 20.

Awatar użytkownika

bella swan
Proedroj

Post autor: bella swan »

Forumowicze poszukuję taniego dostawcy internetu w Tarnowie. Mam sztywne łącze. Co radzicie? Multimedia dobra nie jest.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Moja szklana kula mówi, że tam gdzie mieszkasz... stój, cholero, gdzie lecisz... no i się rozbiła, nic nie powiem.

Autor tematu
wadas
Prytan

Post autor: wadas »

Dobra a co powiecie na antywirus? A konkretnie czy NOD32 może powodować takie problemy? Raczej wykluczam hardware w moim pc, karta sieciowa raczej jest dobra.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Raczej to sobie można, sprawdź na innej karcie, 20 zł to nie majątek.

halford
Rhetor

NODa bym wykluczył, jeśli już blokuje to całkowicie. Skoro nie chcesz wymienić karty to kup DVD, ściągnij Ubuntu, odpal live i przetestuj.

Autor tematu
wadas
Prytan

LordRuthwen pisze:Raczej to sobie można, sprawdź na innej karcie, 20 zł to nie majątek.
Dla niektórych to tylko 20 zł, dla innych aż :) Nauczony doświadczeniem wolałbym zakup zostawić na koniec, aż będę miał 100% pewności, że to karta.
Przypominała mi się sytuacja jak odkurzałem okolice PC, przy dotknięciu przedłużacza do którego są podpięte wszystkie urządzenia coś strzeliło i komputer się wyłączył. Wszystkie inne urządzenia działały. Myślę, pewnie zasilacz 100 zł przepadło jednym głupim ruchem. Podłączyłem komputer do innego gniazdka i nie rusza, dioda na płycie się nie świeci - "makabra" myślę :shock: . Zasilacz wygląda na padnięty, ale nie śmierdzi. Postanowiłem podpiąć go innym kablem i Voilà DZIAŁA :) Tym sposobem oszczędziłem sobie niepotrzebnego wydatku :) Tak tu chciałbym wszystkimi sposobami wykluczyć najgorsze.

Live CD sprawdzę, choć kusi mnie również by postawić pełnego linuxa na osobnej partycji i pobawić się chwile na tym systemie. Dzięki za ten pomysł.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Tylko jak już chcesz testować na poważnie, żeby poznać system to nie polecam Ci Ubuntu

Autor tematu
wadas
Prytan

LordRuthwen pisze:Tylko jak już chcesz testować na poważnie, żeby poznać system to nie polecam Ci Ubuntu
To jaka dystrybucja jest polecana dla początkujących? Chodzi mi głównie o intuicyjność, bo nie lubię jak coś jest skomplikowane, gdy mogłoby być podane w prostej i logicznej formie.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Pytanie, czy chcesz się nauczyć Linuxa czy nie, ja się uczyłem na Slackware, ale wiązałem z tym plany zawodowe i nie żałuję :) Obecnie używam prywatnie Debiana, zawodowo też.
Nie ma tam takich wodotrysków jak w Ubuntu, ale działa porządnie.

halford
Rhetor

Nie słuchaj Lorda bo on jest wyznawcą Debiana i konsoli ;) Ubuntu jest dobrym systemem dla osoby, która nie miała nigdy kontaktu z Linuxem.

Prawda jest taka, że obecnie większość dystrybucji jest prosta w obsłudze i instalacji.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

halford, nie jestem fanatykiem, mam też Windowsa, nawet legalnego :P
A jak ma już wybierać coś do używania to nich bierze Linux Mint a nie Łubudubuntu.

krzychu
Archont

Post autor: krzychu »

ja mialem chwile linux ale ciezko bylo cokolwiek zainstalowac czy to plik sciagniety z neta czy w tzw bezplatnym sklepie

z tym bezplatnym sklepem nie moglem sie polaczyc a podczas instalacji z sciagnietego pliku byly bledy podczas instalacji

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Post autor: lll »

Podbijam temat. chwile mnie nie było, ale przez ten czas nic się nie zmieniło. Ewidentnie wychodzi na to, że włączenie torrentów odcina mi sieć na ruterze. Nie mam jakiegoś sentymentu do MM i jeśli to z ich winy chętnie się pożegnam z nimi. Ma ktoś podobne doświadczenia?

Kirk
Archont

Post autor: Kirk »

lll, tak samo jak wadasowi, Tobie też sugeruję sprawdzenie z pominięciem routera tak na wszelki wypadek. To będzie jedno z pierwszych pytań jakie zostanie Ci zadane jeśli zdecydujesz się to zgłosić na infolinię.

ODPOWIEDZ