Naziemna telewizja cyfrowa w Tarnowie
Po pierwsze ja bym szukał coś w rodzaju naziemne-cyfrowe (przynajmniej ja tak mam), a po drugie taka antena na dachu ma chyba wzmocnienie (mówię o "Yagi") i może powodować zakłócenia, o czym chyba mówiono już tutaj na Forum.Mathias88 pisze:a dacie rade odebrac z takiej zbiorczej blokowej anteny? probowalem na tv (niby nowy ale nie wiem czy ma wbudowany mpeg4 instrukcja sie zapodziala a na necie nic nie pisza) ale nic nie zlapalo.. niby na pilocie jest funkcja stb ale jak szukam same analogowe kanaly...
W Pleśnej, na antenie siatkowej z wzmacniaczem, leżącej w pokoju na szafie, złapałem wszystkie kanały bez najmniejszego problemu. Natomiast w mieście, pomimo tego, że widzę nadajnik na marcince przez okno, mam z odbiorem duży problem. Antena pokojowa, gdy ustawie ją metr od tv, łapie wszystkie kanały ale z tvp1 HD już mam problem, gdyż mam sam dźwięk bez obrazu.
Podsumowując widzę ,że generalnie są problemy z nowo włączonym muxem. Czym różni się od dotychczasowego bo na nim wszystko ładnie hula? Dotąd w ramach anteny włączyłem nie działającą już chyba instalację po azarcie. Jednakże na takim połączeniu brakowało mi nowych kanałów. Po podłączeniu wewnętrznej anteny łapię wszystko, ale szczególnie jedynka się ścina.
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"
-
- Rhetor
- Kontakt:
Czyżbyś mieszkał blok obok?halford pisze:Ja dziś widziałem jak Pani wieszała na Lwowskiej 67 ogłoszenie z informacją, że instalacja AZART została dostosowana do odbioru sygnału z MUX1 więc pewnie coś tam trzeba przy tym robić.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
- Obywatel
hmm... i mnie dopadło :/
przedwczoraj przytaszczyłem magiczną czarną skrzynkę (Canva dvbt 222, może ktoś to zna?), wczoraj rano podpiąłem do Azartu, poznajdowało sobie coś z 15 kanałów w całkiem przyzwoitej jakości. radość trwała aż do popołudnia, kiedy to TVP 1 i 2 się wściekły: pikseloza, ścięcia, ogólnie do bani i sytuacja trwa nadal. odbieram z wyższej części oś. zielonego, z okien widok na Marcinkę przesłonięty jedynie wierzbą. pytanie czy to u mnie coś nie halo czy może z tym muksem ogólnie źle się dzieje?
przedwczoraj przytaszczyłem magiczną czarną skrzynkę (Canva dvbt 222, może ktoś to zna?), wczoraj rano podpiąłem do Azartu, poznajdowało sobie coś z 15 kanałów w całkiem przyzwoitej jakości. radość trwała aż do popołudnia, kiedy to TVP 1 i 2 się wściekły: pikseloza, ścięcia, ogólnie do bani i sytuacja trwa nadal. odbieram z wyższej części oś. zielonego, z okien widok na Marcinkę przesłonięty jedynie wierzbą. pytanie czy to u mnie coś nie halo czy może z tym muksem ogólnie źle się dzieje?
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite