Wifi w telefonie
Wifi w telefonie
Witam. Pytanie do trochę bardziej rozwiniętych internetowo niż ja. Posiadam telefon Nokia E65 z Wifi. Próbuję się połączyć z moją lokalną siecią Wifi i wszystko jest w porządku, punkt dostępu jest przydzielony, hasło w porządku i telefon wywala komunikat, że brak jest odpowiedzi bramy. Router mam TP-Linka, telefon na androidzie, może ktoś wie, co robię źle. W instrukcji telefonu nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.
Będę wdzięczny za sugestie.
Pozdrawiam
Będę wdzięczny za sugestie.
Pozdrawiam
29500ml B Rh+... A Ty?
angelo, nie napisałeś Internet ma to do siebie, że wszystko zostaje W pierwszym poście piszesz o Nokii E65, a potem że telefon jest na Androidzie
Ja na Twoim miejscu sprawdziłbym czy w routerze nie masz czasem blokowania po adresach mac, jest przydzielona odpowiednia liczba adresów na serwerze DHCP, bo po prostu może nie masz wolnego IP
Ja na Twoim miejscu sprawdziłbym czy w routerze nie masz czasem blokowania po adresach mac, jest przydzielona odpowiednia liczba adresów na serwerze DHCP, bo po prostu może nie masz wolnego IP
Sprawdź jak jest ustawiony router - w zabezpieczeniach czasem jest ustawione wymaganie autoryzacji. Trzeba więc "ręcznie" z poziomu routera (w konfiguracji) dopuścić urzadzenie.
W takim przypadku podanie hasła nie wystarczy - trzeba urzadzenie autoryzować.
Kolejna opcja to rodzaj zabezpieczeń : wiem, że Nokia E65 miała problem z długością hasła - potrafiła odczytać tylko 63 znaki (Hex) a nie 64 - dodatkowo w przypadku WPA-PSK też były problemy.
Spróbuj dokonać aktualizacji softu Nokii oraz routera - dodatkowo spróbuj ustawić WPA2-PSK i hasło 8 - 10 znakowe.
W takim przypadku podanie hasła nie wystarczy - trzeba urzadzenie autoryzować.
Kolejna opcja to rodzaj zabezpieczeń : wiem, że Nokia E65 miała problem z długością hasła - potrafiła odczytać tylko 63 znaki (Hex) a nie 64 - dodatkowo w przypadku WPA-PSK też były problemy.
Spróbuj dokonać aktualizacji softu Nokii oraz routera - dodatkowo spróbuj ustawić WPA2-PSK i hasło 8 - 10 znakowe.
9000 ml A Rh-
-
- Rhetor
Zrób dokładnie to co Ci halford napisał.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Obywatel
-
- Rhetor
Tomuś, nie piskaj
http://www.youtube.com/watch?v=eLQ1imrLCCs
http://www.youtube.com/watch?v=eLQ1imrLCCs
Wysłane z mojej budki telefonicznej