Zasięg Play na Oś. Zielonym

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Autor tematu
Beaver
Rhetor

Zasięg Play na Oś. Zielonym

Post autor: Beaver »

Ostatnio slyszałem pare wypowiedzi, że na oś. Zielonym jest slaby zasieg sieci play. Chodzi konkretnie o blok 7, ze nie da sie rozmawiać nie stojąc koło okna itd.
Ma ktoś telefon w tej sieci i mieszka, albo bywa na zielonym ?
Bo podpisałem umowe z Play, ale nie mam jeszcze jej aktywnej dlatego mnie to zaczęło tak ciekawic
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Kiedyś rozmawiałem z kimś z bloku 8 i też musiał stać pod oknem.

Awatar użytkownika

zicc
Prytan

Post autor: zicc »

W razie problemów wyszukujesz ręcznie dostępne sieci i logujesz się do sieci Plusa. Gdzie znajdują się maszty sieci komórkowych w Tarnowie sprawdzisz na stronie btsy.eu

Awatar użytkownika

Autor tematu
Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

A czy uzywanie BTS-ów Plusa jak sie ma siec play nie jest dodatkowo płatne ?
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Awatar użytkownika

zicc
Prytan

Ależ skąd, to od abonenta zależy czy korzysta na sztywno z sieci Playa czy też jeśli ma ochotę Plusa. Może też oczywiście wybrać w telefonie tryb automatyczny i wówczas jeśli zabraknie zasięgu Playa telefon sam bez wiedzy użytkownika przełączy się na Plusa

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Jest tam jakiś problem, wczoraj jak przejeżdżałem przez zielone to mi gubił zasięg właśnie play, zasięg plusa cały czas na full.

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Post autor: maup »

Beaver pisze:A czy uzywanie BTS-ów Plusa jak sie ma siec play nie jest dodatkowo płatne ?
bez przesady - to nie roaming przecież. P4 zaczynał żywot korzystając z infrastruktury Polkomtela i dopiero potem coś tam zaczynał stawiać swojego.
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite

faleQ
Archont
Kontakt:

Post autor: faleQ »

maup pisze:bez przesady - to nie roaming przecież
Ależ oczywiście że to roaming :P Tylko wewnątrzkrajowy. Niepłatny w świetle umowy między P4 i Polkomtelem.

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

Post autor: sylw3st3r »

ja mieszkam na zielonym 3 bloki dalej i zasięg mam cały czas i nie ma z tym problemów, i również cały czas działam na nadajnikach plus-a bo jest lepszy zasięg :)

Awatar użytkownika

zicc
Prytan

Tak dla odgrzania tematu, od wczoraj w Tarnowie istnieje możliwość logowania się kart SIM Play także do Orange. Tak więc klienci Playa mogą wybierać spośród aż trzech polskich sieci do wyboru do koloru. Tylko czekać aż podpiszą też umowę roamingową z T-Mobile. Obiektywnie rzecz biorąc teraz Play ma najlepszy zasięg w Polsce (czyli Playa, Plusa i Orange)

ODPOWIEDZ