Ravir pisze:O takie limity :
Przed kupieniem IS przed MM - z Krakowa pobierałem paczkę zdjęć z ostatniego strzelania z ostrej broni w tempie 4 -5 MB/s a od momentu przejęcia pobieram ja z OSZAŁAMIAJĄCĄ prędkością 300kB/s
SZYBCIEJ mi idzie transfer w domu - gdzie mam do routera Draytek Vigor 2910N podłączony modem KOMÓRKOWY Sierra Wirelaess 309 TAK, TAK - Orange Business Everywhere - i technologia HSDPA pozwalają mi pobierać tą samą paczkę z tego samego źródła z pradkościć 600kB/s mam w przysłowiowej DU... firmę w której internet po światłowodzie idzie 2 RAZY wolniej niż przez sieć komórkową.
Jeśli to się nie poprawi to moja firma REZYGNUJE z usług Internet MultiMedia Solutions - w przyszłym roku najprawdopodobnie przeniesiemy się na DSL TP w wersji 8/1 MB/s Obecnie szukam DOBREGO hostingu na stronę - jak znajdę to rezygnujemy z usług IS. Chyba, że poprawią mi transfery.
Ale chćę być przygotowany - w połowie roku zepniemy ONLINE 7 oddziałów firmy z centralą i wszyscy będą pracować w trybie terminalowym - nie mogę sobie pozwolić na transfery po 300kB/s
W czesie testów transfer przez modem komórkowy Huawei E156 - który "robi" za łącze awaryjne był SZYBSZY niż prze główne łącze IS - na łączu IS narzekano, na "przycinanie" się sesji terminalowych a na komórce NIE.
Myślałem, że IS nie zostanie zgnojone przez MM - ale się MYLIŁEM - narazie prowadzę rozmowy, ale jak od Stycznia nic nie ruszy to kończymy współprace z IS.
IS sprzedane!
Od dwóch lat mam służbowy internet z Orange i zawsze miałem takie predkości - bo to norma dla 3G a konkretnie dla technologi HSDPA. Cała sięć po za kilkoma małymi obszarami działa w prędkości 7.2 Mbit/s - i to od ladnych paru lat.
To co Nazywasz 3.5G to po prostu technologia HSDPA - która pozwala pobierać dane z TEORETYCZNĄ prędkością 21.6 Mbit/s - w rzeczywistości w Tarnowie NIE ma predkości większej niż kategoria 8 czyli 7.2 Mbit/s. I jest juz parę lat dostępna w Tarnowie.
Jak by była to mój modem Sierra Wireless USB 309 bez kłopotu działa z prędkością 21.6 / 5.76 Mbit/s i tak by się łączył.
Jak narazie udało mi się dzialać z taką predkością w parunastu miastach w polsce - tych największych - niestety.
To co Nazywasz 3.5G to po prostu technologia HSDPA - która pozwala pobierać dane z TEORETYCZNĄ prędkością 21.6 Mbit/s - w rzeczywistości w Tarnowie NIE ma predkości większej niż kategoria 8 czyli 7.2 Mbit/s. I jest juz parę lat dostępna w Tarnowie.
Jak by była to mój modem Sierra Wireless USB 309 bez kłopotu działa z prędkością 21.6 / 5.76 Mbit/s i tak by się łączył.
Jak narazie udało mi się dzialać z taką predkością w parunastu miastach w polsce - tych największych - niestety.
9000 ml A Rh-
-
- Rhetor
Ktoś wie co się stało z instalatorami IS?
Znajomy ma zakład przy Krakowskiej, od tygodnia nie działa sieć, diagnoza serwisu: kabel urwany na 51 metrze.
Muszą szukać firmy zewnętrznej bo nie ma kto naprawić.
Znajomy ma zakład przy Krakowskiej, od tygodnia nie działa sieć, diagnoza serwisu: kabel urwany na 51 metrze.
Muszą szukać firmy zewnętrznej bo nie ma kto naprawić.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
transfer, ważne gdzie się zgłasza, wyznawco MM! Bo liczy się to, jak szybko awaria zostanie usunięta, a nie jak szybko zostanie przyjęte zgłoszenie. Kogoś z Kalisza interesuje, że w Tarnowie cos jest zepsute? Odbierze telefon i ma to gdzieś, bo co mu zrobisz?
W IS szybko przyjeżdżali i naprawiali. A w MM zgłaszasz, po tygodniu dzwonisz i dowiadujesz się, że: albo NIKT jeszcze nie zgłaszał, albo że trwa procedura naprawy! Sam to przechodziłem - telefon nie działający ponad tydzień, bo ponoć wszystko jest w porządku, fax nie działający ponad dwa tygodnie z nieznanego powodu.
Obsługuję informatycznie firmy, które nacięły sie na usługach MM i wolą zapłacić więcej za DSL'a z TPSA niż mieć waszą jakość obsługi.
W IS szybko przyjeżdżali i naprawiali. A w MM zgłaszasz, po tygodniu dzwonisz i dowiadujesz się, że: albo NIKT jeszcze nie zgłaszał, albo że trwa procedura naprawy! Sam to przechodziłem - telefon nie działający ponad tydzień, bo ponoć wszystko jest w porządku, fax nie działający ponad dwa tygodnie z nieznanego powodu.
Obsługuję informatycznie firmy, które nacięły sie na usługach MM i wolą zapłacić więcej za DSL'a z TPSA niż mieć waszą jakość obsługi.
-
- Rhetor
Goscinny, albo nie mieli umów do 1.01, albo już lali na sprawę, popatrz na mojego posta z 13.12.2010.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
Narazie CZEKAM - poprostu daję szansę IS - z uwagi na dotychczasową współpracę.
Co do jakości MM : w Brzesku i Dębicy mam internet z MM - i przenoszę się na DSL TP - powód prosty : DSL TP działa szybciej, jestem też traktowany ZUPEŁNIE INACZEJ - w Dębicy siedziałem ponad godzinę czekając z resztą klientów indywidualnych by załatwić p****** związaną ze zmiana taryfy. W Telekomunikacji Polskiej załatwiam to przez telefon, umowy w MM trzeba osobiście podpisać, w TP wysyłają mi je EMailem, podpisujemy i faksujemy do TP oraz równolegle wysyłamy pocztą, efektem tego TP uruchamia usługi nie czekając na przyjście oryginałów. Do lini DSL TP moge podłączyć WŁASNY router, w MM NIE można - ceny mają podobne. Nigdy nie przypuszczałem, że TP w JAKOŚCI usług wyprzedzi kogokolwiek a tu taka niespodzianka, ogólnie jako Klient Biznesowy w TP jestem traktowanu DUŻO LEPIEJ.
Internet Solution / MM ma "ciągnąć" światłowód do mojej lokacji, zobaczymy jak będzie działać - stąd czekam, rozumiem, że to trwa i prace mają ruszyć na wiosnę.
Jak nie będzie poprawy? Coż, mam w firmie linie telefoniczne na których pójdzie mi DSL 15 Mega - więc nie mam problemu
Co do jakości MM : w Brzesku i Dębicy mam internet z MM - i przenoszę się na DSL TP - powód prosty : DSL TP działa szybciej, jestem też traktowany ZUPEŁNIE INACZEJ - w Dębicy siedziałem ponad godzinę czekając z resztą klientów indywidualnych by załatwić p****** związaną ze zmiana taryfy. W Telekomunikacji Polskiej załatwiam to przez telefon, umowy w MM trzeba osobiście podpisać, w TP wysyłają mi je EMailem, podpisujemy i faksujemy do TP oraz równolegle wysyłamy pocztą, efektem tego TP uruchamia usługi nie czekając na przyjście oryginałów. Do lini DSL TP moge podłączyć WŁASNY router, w MM NIE można - ceny mają podobne. Nigdy nie przypuszczałem, że TP w JAKOŚCI usług wyprzedzi kogokolwiek a tu taka niespodzianka, ogólnie jako Klient Biznesowy w TP jestem traktowanu DUŻO LEPIEJ.
Internet Solution / MM ma "ciągnąć" światłowód do mojej lokacji, zobaczymy jak będzie działać - stąd czekam, rozumiem, że to trwa i prace mają ruszyć na wiosnę.
Jak nie będzie poprawy? Coż, mam w firmie linie telefoniczne na których pójdzie mi DSL 15 Mega - więc nie mam problemu
9000 ml A Rh-
No oprócz tego, że pracownicy mają coraz bardziej gdzieś klienta, bo wiedzą, że jest ich za dużo, to nic sie nie zmieniło.
Ostatnio moi rodzice musieli sami chodzić po faktury, bo MM/IS ich nie wysyła. A oczywiście komunikat o niezapłaconym rachunku na monitorze się pojawia!
Poza tym, że osoba, która tak naprawdę zarządzała IS i trzymała jakość już tam nie pracuje, to nic się nie zmieniło.
Cud, że jeszcze bramki między IS a innymi są.
Ravir, jak mówisz o Niedomicach, to chwilę im zejdzie, a gotowiec jest już w połowie drogi, ale oni wolą sami kopać
Ostatnio moi rodzice musieli sami chodzić po faktury, bo MM/IS ich nie wysyła. A oczywiście komunikat o niezapłaconym rachunku na monitorze się pojawia!
Poza tym, że osoba, która tak naprawdę zarządzała IS i trzymała jakość już tam nie pracuje, to nic się nie zmieniło.
Cud, że jeszcze bramki między IS a innymi są.
Ravir, jak mówisz o Niedomicach, to chwilę im zejdzie, a gotowiec jest już w połowie drogi, ale oni wolą sami kopać
Goscinny - mówię/piszę o Tarnowie a konkretnie o wszystkich dopiętych do węzła Przemysłowa, który działał znakomicie, później szlag trafił radiolinię i obecnie działa na jakichś paściach. W Listopadzie byli u mnie chłopaki IS (jeszcze znajomi mi pracownicy) i patrzyli jak doprowadzić światłowód inną drogą niż obecnie (obecnie od firmy mam światłowód do węzła Przemysłowa a z węzła radiilonia niestety).
Dlatego czekam, spokojnie czekam, mam kilka alternatyw więc sie nie stresuję.
Dlatego czekam, spokojnie czekam, mam kilka alternatyw więc sie nie stresuję.
9000 ml A Rh-