IS sprzedane!
U mnie nie chodzi dziwnie, tylko w ogóle go nie ma w godzinach rannych aż do południa, a jak nie ma neta to nie ma telefonu, więc o jakimkolwiek dzwonieniu nie ma mowy. Napisałem im obszernego maila o tej całej sytuacji, ciekawe jaka będzie ich linia obrony.. Kilka miesięcy temu jak im zgłaszałem na Słonecznej taką sytuację, to gość z BOK zrobił oczy jak kot i stwierdził, że o niczym nie wiedzą i że nie przeprowadzali żadnych prac . Czyżby obecna sytuacja miała związek z przejęciem IS ? a może to "prace konserwacyjne" o których abonent nie ma prawa wiedzieć, bo MM nie chce się uruchomić Centrum Informacyjnego dla abonentów, tak jak to było za czasów Zicomu - wszystko było ładnie na stronie opisane, każde prace etc.
MM przejmują mniejszych providerów, a później wszystko mają w d. ;x
MM przejmują mniejszych providerów, a później wszystko mają w d. ;x
Wczoraj rozmawiałem z serwisantem - który w mojej firmie usuwał awarię.
MM narzuciła LIMIT PRĘDKOŚCI 3 MB/s na adres IP - ja mam w sumie 6 adresów IP i na każdy 3 MB/s
Obawiam sie, że klienci indywidualni dostali jeszcze mniej.
Jeśli dalej predkość będzie tragiczna to poważnie się zastanowię nas ofertą TePsy - a dokładnie nad DSL'em - wersja 8MB Down i 1.3MB Up - cenowo jest zbliżona do tego co płacimy w IS. Mamy DSL'e w 5 oddziałach - wynegocjowaliśmy niższe stawki - więc i w Tarnowie się nam uda.
MM narzuciła LIMIT PRĘDKOŚCI 3 MB/s na adres IP - ja mam w sumie 6 adresów IP i na każdy 3 MB/s
Obawiam sie, że klienci indywidualni dostali jeszcze mniej.
Jeśli dalej predkość będzie tragiczna to poważnie się zastanowię nas ofertą TePsy - a dokładnie nad DSL'em - wersja 8MB Down i 1.3MB Up - cenowo jest zbliżona do tego co płacimy w IS. Mamy DSL'e w 5 oddziałach - wynegocjowaliśmy niższe stawki - więc i w Tarnowie się nam uda.
9000 ml A Rh-
Dotyczy to sieci IS czy ogólnie wszystkiego co podlega pod MM (zicom) ?
http://noc.gts.pl/ - całkiem niedawno przy pliku 500MB osiągałem ~5MB/s a w chwili obecnej 2.5MB/s, sprawdzę jeszcze za kilka godzin bo teraz każdy "siedzi na necie".
http://noc.gts.pl/ - całkiem niedawno przy pliku 500MB osiągałem ~5MB/s a w chwili obecnej 2.5MB/s, sprawdzę jeszcze za kilka godzin bo teraz każdy "siedzi na necie".
Do bieżących rachunków MM dorzuciła informację o zmianach w regulaminie, możliwości wypowiedzenia umowy w związku z w/w zmianami (dotyczy chyba tylko umowy na usługi telekomunikacyjne bo tam jest vat 22% podczas gdy na kablówkę 7%) ale i tak zastrzega, że ze względu na przyczynę tych zmian czyli zmianę ustawodawstwa operatorowi wciąż należą się umowne kary za przedwczesne wypowiedzenie umowy. Przy okazji wspominają, że zmienili kilka "niedozwolonych zapisów" jakie mieli w regulaminach, widać jakiś urząd się do czegoś przyczepił.
-
- Rhetor
transfer, pitu pitu.
Z tego co kojarzę to tam był zapis "do sieci szkieletowej".
A czemu się na temat limitów nie wypowiesz?
Z tego co kojarzę to tam był zapis "do sieci szkieletowej".
A czemu się na temat limitów nie wypowiesz?
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Poczytaj wcześniej temat
Wysłane z mojej budki telefonicznej
O takie limity :
Przed kupieniem IS przed MM - z Krakowa pobierałem paczkę zdjęć z ostatniego strzelania z ostrej broni w tempie 4 -5 MB/s a od momentu przejęcia pobieram ja z OSZAŁAMIAJĄCĄ prędkością 300kB/s
SZYBCIEJ mi idzie transfer w domu - gdzie mam do routera Draytek Vigor 2910N podłączony modem KOMÓRKOWY Sierra Wirelaess 309 TAK, TAK - Orange Business Everywhere - i technologia HSDPA pozwalają mi pobierać tą samą paczkę z tego samego źródła z pradkościć 600kB/s mam w przysłowiowej DU... firmę w której internet po światłowodzie idzie 2 RAZY wolniej niż przez sieć komórkową.
Jeśli to się nie poprawi to moja firma REZYGNUJE z usług Internet MultiMedia Solutions - w przyszłym roku najprawdopodobnie przeniesiemy się na DSL TP w wersji 8/1 MB/s Obecnie szukam DOBREGO hostingu na stronę - jak znajdę to rezygnujemy z usług IS. Chyba, że poprawią mi transfery.
Ale chćę być przygotowany - w połowie roku zepniemy ONLINE 7 oddziałów firmy z centralą i wszyscy będą pracować w trybie terminalowym - nie mogę sobie pozwolić na transfery po 300kB/s
W czesie testów transfer przez modem komórkowy Huawei E156 - który "robi" za łącze awaryjne był SZYBSZY niż prze główne łącze IS - na łączu IS narzekano, na "przycinanie" się sesji terminalowych a na komórce NIE.
Myślałem, że IS nie zostanie zgnojone przez MM - ale się MYLIŁEM - narazie prowadzę rozmowy, ale jak od Stycznia nic nie ruszy to kończymy współprace z IS.
Przed kupieniem IS przed MM - z Krakowa pobierałem paczkę zdjęć z ostatniego strzelania z ostrej broni w tempie 4 -5 MB/s a od momentu przejęcia pobieram ja z OSZAŁAMIAJĄCĄ prędkością 300kB/s
SZYBCIEJ mi idzie transfer w domu - gdzie mam do routera Draytek Vigor 2910N podłączony modem KOMÓRKOWY Sierra Wirelaess 309 TAK, TAK - Orange Business Everywhere - i technologia HSDPA pozwalają mi pobierać tą samą paczkę z tego samego źródła z pradkościć 600kB/s mam w przysłowiowej DU... firmę w której internet po światłowodzie idzie 2 RAZY wolniej niż przez sieć komórkową.
Jeśli to się nie poprawi to moja firma REZYGNUJE z usług Internet MultiMedia Solutions - w przyszłym roku najprawdopodobnie przeniesiemy się na DSL TP w wersji 8/1 MB/s Obecnie szukam DOBREGO hostingu na stronę - jak znajdę to rezygnujemy z usług IS. Chyba, że poprawią mi transfery.
Ale chćę być przygotowany - w połowie roku zepniemy ONLINE 7 oddziałów firmy z centralą i wszyscy będą pracować w trybie terminalowym - nie mogę sobie pozwolić na transfery po 300kB/s
W czesie testów transfer przez modem komórkowy Huawei E156 - który "robi" za łącze awaryjne był SZYBSZY niż prze główne łącze IS - na łączu IS narzekano, na "przycinanie" się sesji terminalowych a na komórce NIE.
Myślałem, że IS nie zostanie zgnojone przez MM - ale się MYLIŁEM - narazie prowadzę rozmowy, ale jak od Stycznia nic nie ruszy to kończymy współprace z IS.
9000 ml A Rh-
Z tego co zauważyłem ostatnio Orange odpalił w mieście tzw. sieć 3.5G Wcześniej było z tym różnie.Ravir pisze:SZYBCIEJ mi idzie transfer w domu - gdzie mam do routera Draytek Vigor 2910N podłączony modem KOMÓRKOWY Sierra Wirelaess 309 TAK, TAK - Orange Business Everywhere - i technologia HSDPA pozwalają mi pobierać tą samą paczkę z tego samego źródła z prędkością 600kB/s