Zmiany regulaminu usług w IS

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ

Autor tematu
ISfan
Metoikos

Zmiany regulaminu us³ug w IS

Post autor: ISfan »

Witam,

Czy Wy też dostaliście nowy regulamin od IS, czytałem go ostatnio 3 razy i nie widzę jakiśtam zmian, jedynie odnośnie czasu reakcji serwisu na usterkę, ale tak czy owak czy przypadkiem taka zmiana nie otwiera możliwości rozwiązania umowy z operatorem ? Pytam bo już jestem u innego operatora a w IS dalej płacę bo umowę na internet mam jeszcze ponad rok i może dzięki temu udałoby mi się coś z tym zrobić.

Jest tu jakiś spec od tych tematów bo szukałem w internecie i nie do końca rozumiem te sprawy.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

ISfan, naturalnie, możesz się z nim nie zgodzić i wypowiedzieć umowę na tej podstawie.
Ale na to masz określony czas, chyba 14 dni od daty otrzymania nowego regulaminu.

Autor tematu
ISfan
Metoikos

Post autor: ISfan »

W piśmie jest adnotacja o możliwości rozwiązania umowy i to się zgadza. W bok dowiedziałem się że mogę to zrobić ale będę musiał płacić karę za zerwanie umowy a chodzi mi o to żeby jej właśnie nie ponosić.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Nie będziesz płacił żadnej kary, oni zmieniają regulamin, ty takiego nie podpisywałeś i nie podoba ci się coś w nowym wpisie, na przykład czas reakcji serwisu i na tej podstawie mogą cię cmoknąć bo to oni zmieniają warunki, nie ty.

Awatar użytkownika

Blick
Prytan

Post autor: Blick »

Oni nie zmieniaja warunkow tylko zmienia sie ustawa od pierwszego stycznia. I dlatego bedzie placil kare. Wszystko bylo napisane w tym pismie

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Ale jaka ustawa? Odnośnie zmiany stawki VAT? Tu masz rację. Ale z tego co pisze autor wynika, że chcą wprowadzić jeszcze więcej zmian. A to już chyba zmienia postać rzeczy. Tzn. wg mnie zmienia na pewno.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

ClNEK
Archont

Post autor: ClNEK »

Fajnie by było, żeby coś więcej pozmieniali gdyż właśnie chce zmienić operatora i byłoby mi to na rękę. Chce przejść na internet ttk gdyż kosztuje pół ceny IS i w mojej okolicy jest już sprawdzony, tzn wystarczający na moje potrzeby.

JaroTar
Obywatel

Post autor: JaroTar »

LordRuthwen pisze:Nie będziesz płacił żadnej kary, oni zmieniają regulamin, ty takiego nie podpisywałeś i nie podoba ci się coś w nowym wpisie, na przykład czas reakcji serwisu i na tej podstawie mogą cię cmoknąć bo to oni zmieniają warunki, nie ty.
Nieistotne, też to dostałem - zmiany w regulaminie nie godzą bezpośrednio w klienta (czyli nie zmniejszają jego praw), wręcz odwrotnie, z tego co pamiętam chodziło głównie o jakieś kary (które miał w regulaminie IS), za udostępnianie łącza itp, które nie do końca były zgodne z prawem.

Co do czasu reakcji serwisu, podejrzewam, że Prawnicy MMP raczej skonstruowali regulamin zgodnie z obecnie obowiązującym prawem..

Reasumując, klient w tym przypadku może rozwiązać umowę abonencką, jeśli jednak objęty był jakąś promocją lub był korzystał z umowy długoterminowej (np. 24 miesiące, za co za aktywację usługi zapłacił 1 zł) musi się liczyć z "karą umowną" - jak zwał tak zwał.

W sumie mnie to i tak mało obchodzi, bo mam już miesięczny okres wypowiedzenia. :)

ODPOWIEDZ