Powolny internet w Zeto
-
Autor tematu - Obywatel
Powolny internet w Zeto
Ostatnio zauwazyłem ze internet w Zeto działa wolniej niz dawniej. Pingi do Onetu mają czas na poziomie 18-20ms, dawniej nie przekraczał on 10ms. Macie może podobny problem?
-
Autor tematu - Obywatel
-
Autor tematu - Obywatel
-
- Rhetor
magister123, a co ma ping do szybkości wczytywania stron albo transferów?
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
Autor tematu - Obywatel
-
- Rhetor
magister123, zapoznaj się wpierw z specyfikacją poszczególnego sprzętu sieciowego, priorytet odpowiedzi na ping jest gdzieś przy końcu listy, więc przy dużym obciążeniu maszyny końcowej pingi będą rosły, to raz, a dwa: ping leci małym pakietem, a cokolwiek innego większym, QoS można i po tym stworzyć, więc nie bardzo wiem o co ci chodzi.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
Może mi powiedziec ktos co sie ostatnio dzieje chwilami w ZETO ?
internet stoi ? nastepnym razem nagram film, jak bez proxy, strony nie wczytuja sie i to kazda, albo wczytuje sie po 5 minut ;/
ostatnio coraz czesciej sie to dzieje ze chodzi wolno jak Francuski czołg do ataku
internet stoi ? nastepnym razem nagram film, jak bez proxy, strony nie wczytuja sie i to kazda, albo wczytuje sie po 5 minut ;/
ostatnio coraz czesciej sie to dzieje ze chodzi wolno jak Francuski czołg do ataku
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
No w zasadzie podałeś tyle szczegółów, że można by pisać przez godzinę,ale poczekajmy na film z wczytywania stron który na pewno wiele w tej kwestii wyjaśniBeaver pisze:Może mi powiedziec ktos co sie ostatnio dzieje chwilami w ZETO ?
A gdzie to wyczytałeś? ))LordRuthwen pisze:magister123, zapoznaj się wpierw z specyfikacją poszczególnego sprzętu sieciowego, priorytet odpowiedzi na ping jest gdzieś przy końcu listy, więc przy dużym obciążeniu maszyny końcowej pingi będą rosły, to raz, a dwa: ping leci małym pakietem, a cokolwiek innego większym, QoS można i po tym stworzyć, więc nie bardzo wiem o co ci chodzi.
Skąd wiesz jak określony provider ustawił priorytety i na co? skąd wiesz jak kolejkuje ruch i gdzie sygnał echa jest ładnie stabilizowany?
Przecież nie napisał jaki pakiet wypuszcza z komendą "ping" - zatem czemu zakładasz, że taki "mały"?
Skąd też wiesz, że maszyna przedmówcy jest obciążona?
pozdrawiam