Cześć
Mam pytanie czy ktoś w ostatnim czasie zamawiał jakieś materiały budowlane przez Internet? Tzn płyty, blacho-dachówki, bramy garażowe, przęsła ogrodzeniowe itd.. Chodzi mi dokładniej o to i szczerze mówiąc nie bardzo wiem, jak oni to przyślą i czy będzie to w używalnym stanie? Macie jakieś doświadczenia z zamawianiem większych rzeczy przez sieć?
Materiały budowlane przez Internet
-
Autor tematu - Prytan
- Kontakt:
-
- Rhetor
Re: Materiały budowlane przez Internet
Nie zamawiałem plexi, ale jestem na etapie wykończania domu od ponad roku i zamawiało się to i owo, duże gabaryty też.
Większość tego typu firm ma własny transport jeżdżący w łańcuszku albo wysyłają kurierem na palecie.
Lustro 100x250 przyszło mi kurierem w całości, nieuszkodzone, opakowane w styropian, wyzabezpieczane solidnie.
Większość tego typu firm ma własny transport jeżdżący w łańcuszku albo wysyłają kurierem na palecie.
Lustro 100x250 przyszło mi kurierem w całości, nieuszkodzone, opakowane w styropian, wyzabezpieczane solidnie.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
Autor tematu - Prytan
- Kontakt:
Super, dzięki za odpowiedź. Trochę mimo wszystko mam obawy.
-
- Rhetor
Twoje obawy szybko rozprysną się jak lustro po pierwszej dostawie
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Ja ostatnio zamawiałem miski wc, umywalki, baterie, zestawy prysznicowe... wszystko było ok oprócz jednej z umywalek. Na szczęście wymienili, ale zawsze wszystko bardzo dokładnie sprawdzaj przy kurierze. To nie zawsze jest łatwe.
Czy jesteś przekonany do zakupu na stronie gdzie nie ma podanej nazwy firmy, adresu ani nawet numeru telefonu ??rowerzysta pisze:Cześć
Mam pytanie czy ktoś w ostatnim czasie zamawiał jakieś materiały budowlane przez Internet? Tzn płyty, blacho-dachówki, bramy garażowe, przęsła ogrodzeniowe itd.. Chodzi mi dokładniej o to i szczerze mówiąc nie bardzo wiem, jak oni to przyślą i czy będzie to w używalnym stanie? Macie jakieś doświadczenia z zamawianiem większych rzeczy przez sieć?
-
Autor tematu - Prytan
- Kontakt:
W sumie płacę przy odbiorze, ale masz rację. Nie zwróciłem nawet na to uwagi, aczkolwiek kontaktowałem się z ich "konsultantami" więc jakiś człowiek tam siedzi.
Na pewno w ten biznes zamieszany jest jakiś "człowiek"- tylko pytanie na ile on będzie uczciwy.rowerzysta pisze:W sumie płacę przy odbiorze, ale masz rację. Nie zwróciłem nawet na to uwagi, aczkolwiek kontaktowałem się z ich "konsultantami" więc jakiś człowiek tam siedzi.
Nie mówię od razu, że każdy kto sprzedaje cokolwiek wysyłkowo nie podając swoich danych jest oszustem.
Podobnie też, nie twierdzę, że każdy obcokrajowiec wymieniający na trasie swoją drogocenną biżuterię za kanister benzyny jest złodziejem.
Tyle, że zdaje się, ale firma musi podawać swoje dane na stronach. A jak nie podaje, to jak dla mnie, od razu ją skreślam z listy "można im ewentualnie zaufać".