Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Pozdrawiam na oko 50letniego kierowcę białego samochodu kt 75080 który pod zenitem na przejściu o mało mnie nie rozjechał. Kierowca na lewym pasie zatrzymał się, a kiedy ja i kilka osób byliśmy w połowie jezdni, kierowca -zasłużony i wtajemniczony w sztukę prowadzenia samochodu z racji swojego wieku- przejechał nam przed twarzami jadąc pasem prawym. Myślę że doświadczenie ze względu na wiek, pozwoliło mu też pomyśleć, że zwolnienie przed przejściem nie jest konieczne.
Wczoraj wieczorem kierowca Fiata Panda koloru białego zrobił niezłą rozpierduchę na parkingu przy ulicy Jasnej (równoległym do ul. Lwowskiej). Uszkodził trzy samochody w tym jednego konkretnie (błotnik, zderzak) po czym odjechał w stronę os. XXV lecia. Nie wiem ale gość albo nawiany albo naćpany musiał być, bo z uszkodzeń aut wynika, że siła uderzenia była spora, a więc i prędkość musiała być duża. No i zostawiaj sobie człowieku auto na parkingu eh
15300ml B Rh +
Ledwo człowiek wyjedzie z domu a już naraża się na to, że może nie wrócić.
Wracam około 15 z Dąbrowy Tarnowskiej, pada deszcz, ślisko, słaba widoczność, sznur samochodów w obie strony a buc o numerze KT 78659 jadący wypasionym Citroenem wywija takie numery:
1 - wyprzedzanie na podwójnej ciągłej przed skrzyżowaniem na Laskówkę i wpychanie się na chama, akurat przede mnie zmuszając do gwałtownego hamowania,
2 - wyprzedzanie na skrzyżowaniu !!!! z drogą na Kobierzyn i Lipiny
3 - wyprzedzanie na podwójnej ciągłej i zakazie wyprzedzania przy spacji benzynowej,
4 - i ostatnie wyprzedzanie na podwójnej przed dojazdem do Lisiej Góry na tej wypadkowej górce.
Oczywiście każdy manewr kończony na siłę, tuż przed nadjeżdżającym z przeciwka.
Cztery karygodne manewry dały ciulowi przeskoczenie pięciu samochodów bo potem do Shella jechał grzecznie w korku. Na światłach przyglądnąłem mu się, facet przed 30, czarny zarost no i oczywiście rozmawiał przez telefon stojąc na lewoskręcie.
PS
Zapomniałem o katalończyku
Jadę sobie Malczewskiego w dół i oczywiście dojeżdżając do Mościckiego zawsze zwalniam prawie do zera. I ta zasada uratował mi dzisiaj samochód i kości. Z lewej strony z prędkością około 40 km/h przeleciało mi coś ciemnogranatowego. KTA ale więcej nie zapamiętałem.
Wracam około 15 z Dąbrowy Tarnowskiej, pada deszcz, ślisko, słaba widoczność, sznur samochodów w obie strony a buc o numerze KT 78659 jadący wypasionym Citroenem wywija takie numery:
1 - wyprzedzanie na podwójnej ciągłej przed skrzyżowaniem na Laskówkę i wpychanie się na chama, akurat przede mnie zmuszając do gwałtownego hamowania,
2 - wyprzedzanie na skrzyżowaniu !!!! z drogą na Kobierzyn i Lipiny
3 - wyprzedzanie na podwójnej ciągłej i zakazie wyprzedzania przy spacji benzynowej,
4 - i ostatnie wyprzedzanie na podwójnej przed dojazdem do Lisiej Góry na tej wypadkowej górce.
Oczywiście każdy manewr kończony na siłę, tuż przed nadjeżdżającym z przeciwka.
Cztery karygodne manewry dały ciulowi przeskoczenie pięciu samochodów bo potem do Shella jechał grzecznie w korku. Na światłach przyglądnąłem mu się, facet przed 30, czarny zarost no i oczywiście rozmawiał przez telefon stojąc na lewoskręcie.
PS
Zapomniałem o katalończyku
Jadę sobie Malczewskiego w dół i oczywiście dojeżdżając do Mościckiego zawsze zwalniam prawie do zera. I ta zasada uratował mi dzisiaj samochód i kości. Z lewej strony z prędkością około 40 km/h przeleciało mi coś ciemnogranatowego. KTA ale więcej nie zapamiętałem.
-
- Rhetor
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Archont
Tu łowcy madafaków by się "obłowili"
http://www.youtube.com/watch?v=TzZHyTwj ... r_embedded#!
A podobno u naszych zachodnich sąsiadów i umiejętnosci i kultura jazdy dużo wyższe... Samo rondo równie kiepskie jak i nasze... a kierowcy równie beztroscy.. a może niedouczeni..?
Widać niektóre rzeczy (np.głupota) są uniwersalne
http://www.youtube.com/watch?v=TzZHyTwj ... r_embedded#!
A podobno u naszych zachodnich sąsiadów i umiejętnosci i kultura jazdy dużo wyższe... Samo rondo równie kiepskie jak i nasze... a kierowcy równie beztroscy.. a może niedouczeni..?
Widać niektóre rzeczy (np.głupota) są uniwersalne