Parkowanie w Tarnowie
-
Autor tematu - Rhetor
Na Urszulańskiej na wprost Zeto stoi jeden.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Parkowanie powinno być BEZPŁATNE. Parkingów powinno PRZYBYWAĆ. Tarnów ma jednak jeden problem- brak ludzi, którzy są w stanie zauważyć ile miejsc w naszym mieście można jeszcze zrobić za pieniądze.. wydane na parkomaty. Niedługo czeka nas podwyżka za parkowanie (trzeba to cholerstwo spłacić i utrzymywać), ja proponuję jeszcze poszerzenie strefy płatnego parkowania... A co tam, jak szaleć to szaleć
Ja tam z parkomatów jestem zadowolony. Wreszcie będzie można za parking zapłacić w cywilizowany sposób. Płacenie przez telefon mi się nie podobało przez konieczność doładowywania konta tylko w tym celu a karty do dłubania doprowadzały mnie do szału.
Wracając do bezpłatnego parkowania uważam to za zły pomysł. I tak w centrum jest obecnie problem ze znalezieniem miejsca. A rozbudowa parkingów też nie jest dobrym pomysłem. Miasto nie może być w całości podporządkowane kierowcom. Jak komuś szkoda 2 złotych na parking to niech jedzie autobusem albo zaparkuje na obrzeżach miasta i przejdzie się na piechotkę. Korona mu z głowy nie spadnie.
Wracając do bezpłatnego parkowania uważam to za zły pomysł. I tak w centrum jest obecnie problem ze znalezieniem miejsca. A rozbudowa parkingów też nie jest dobrym pomysłem. Miasto nie może być w całości podporządkowane kierowcom. Jak komuś szkoda 2 złotych na parking to niech jedzie autobusem albo zaparkuje na obrzeżach miasta i przejdzie się na piechotkę. Korona mu z głowy nie spadnie.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Najpierw jakaś opłata za pół godziny która będzie stała. Potem w zależności od tego ile wrzucisz do parkometru. Czyli np wrzucisz 3 złote będziesz miał 1 godzinę a wrzucisz 3 złote 20 groszy będziesz miał godzinę i 6 minut, dorzucisz kolejne 20 groszy zwiększy się do godziny i 12 minut i tyle wydrukuje Ci na bilecie (kwoty przykładowe). Po prostu czas postoju będzie się zwiększał w zależności od wrzucanej do parkometru kwoty z krokiem "minutowym".Lechu pisze:Na jakiej zasadzie będzie to "naliczanie minutowe"?
@Cinek
Mogłem przeczytać tą cholerną instrukcję - sporo nerwów bym oszczędził
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Proszę Cię, to miejsce to przekleństwo (jeśli mówisz o pl. Morawskiego). Pół powiatu w godzinach 7-9 rano próbuje tam znaleźć choćby kawałek miejsca, samochodów z początkiem rejestracji KT niemal nie uświadczysz no chyba, że mających tam swoją działalność - jeśli uda się wjechać.sotiv pisze:Z tego co gdzieś wyczytałem, to karty parkingowe z kiosku będą nadal ważne A jest jedno takie miejsce (a przynajmniej mi się puki co udaje) gdzie można zaparkować całkowicie za darmo i to w ścisłym centrum Tarnowa
Parkują gdzie popadnie i jak popadnie, nawet się wzajemnie blokują, a jak nie znajdą miejsca to ochoczo wykorzystują chodniki na Cichej i Franciszkańskiej. Miejsca zostaje na samochód kompaktowy plus mały margines na lusterka.
Jak z przyczepką nie przyjadę koło 7 rano, to do wieczora nie ma jak się tam złamać - chodzi o najzwyklejszy w świecie skręt w prawo czy w lewo
-
Autor tematu - Rhetor
sotiv, tam jest strefa płatnego parkowania.
Wysłane z mojej budki telefonicznej