Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
-
- Rhetor
Na Słonecznej w kierunku wschodnim też jest.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Wydaje mi się, że będą miały możliwość rejestrowania wykroczeń ponieważ kamera jest w kolorze żółtym, a jak wiadomo w Polsce fotoradary zamontowane na stałe, które są w każdej chwili gotowe do pstryknięcia fotki mają właśnie taki kolor.
Ja wczoraj koło 22 jechałem na Słonecznej 57km/h - wyskoczyła mi informacja żebym zwolnił i nagle nad tą zółtą kamerką błysnął mi flash
Co prawda bardzo słabo błysnął, nie tak jak przy normalnym fotoradarze, że człowiek nic nie widzi przez 10sek na oczy więc nie wiem czy to ma pełnić rolę straszaka i tak tylko błyska dla picu czy jest ustawiony na każde przekroczenie powyżej 5km/h.
O mandat się nie boję bo takie przekroczenie to nie przekroczenie
Z tego co wiem, mandat jest możliwy dopiero od przekroczenia pow. 10km/h, a po za tym sama ITD nie wysyła wezwań poniżej 20km/h bo im się to po prostu nie opłaca.
Ja wczoraj koło 22 jechałem na Słonecznej 57km/h - wyskoczyła mi informacja żebym zwolnił i nagle nad tą zółtą kamerką błysnął mi flash
Co prawda bardzo słabo błysnął, nie tak jak przy normalnym fotoradarze, że człowiek nic nie widzi przez 10sek na oczy więc nie wiem czy to ma pełnić rolę straszaka i tak tylko błyska dla picu czy jest ustawiony na każde przekroczenie powyżej 5km/h.
O mandat się nie boję bo takie przekroczenie to nie przekroczenie
Z tego co wiem, mandat jest możliwy dopiero od przekroczenia pow. 10km/h, a po za tym sama ITD nie wysyła wezwań poniżej 20km/h bo im się to po prostu nie opłaca.
-
- Rhetor
Straszak, a szkoda, bo ona chyba widzi przejście dla pieszych na którym wczoraj mało debil nie rozjechał pieszego, którego przepuszczałem.
Przeciez tam nie ma tabliczki informujacej ze jest fotoradar. Wszystko co nad droga wisi na 100% nue jest fotoradarem. To jedynie informuje o predkosci. Takich cudow w kraju jest mnostwo.
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeśli chodzi o rejestrowanie wykroczeń na tych przejściach to sam jestem za bo już kilka razy na moich oczach gdyby nie czujność ludzi, piesi mogli tam stracić zdrowie lub życie.LordRuthwen pisze:Straszak, a szkoda, bo ona chyba widzi przejście dla pieszych na którym wczoraj mało debil nie rozjechał pieszego, którego przepuszczałem.
Raz już pisałem tutaj o tym jak facet zaczął nas wyprzedać maluchem i w efekcie czego zatrzymał się z piskiem opon na środku przejścia dla pieszych...
Jeżdżę przez Wolę bardzo często, po kilka/kilknaście razy w tygodniu ale nigdy mi tam nic nie błysło. Gdzie jest dokładnie ten "straszak" o którym mówisz?Kulfon pisze:W Woli Rzędzińskiej koło przejazdu kolejowego też tak ''błyska'' jechałem tam z rok temu i błysnęło ale do tej pory nic nie przyszło widocznie straszak.
Zaraz na początku Woli przy pierwszym przejeździe?
Jeśli chodzi o Słoneczną to nie wiem jak teraz bo się nie przyglądałem ale była taka tabliczka zaraz za przystankiem koło Tesco/na wprost lodziarni. Ostrzegała o fotoradarze, który jest po drugiej stronie - ten przed przejściem koło BZ WBK.ozi26 pisze:Przeciez tam nie ma tabliczki informujacej ze jest fotoradar. Wszystko co nad droga wisi na 100% nue jest fotoradarem. To jedynie informuje o predkosci. Takich cudow w kraju jest mnostwo.
IMO ta kamera może być maszynką do robienia kasy no bo jeśli nie to po co założyli sprzęt w kolorze żółtym? W dodatku jest to taki żółty jak ten żółty na fotoradarach będących stale w trybie gotowości.
Tak więc reasumując.
Znak ostrzegający o fotoradarze - jest
Kolor kamery żółty - jest
czyli ITD ma podstawy do robienia fotek i wystawiania czeków dla Rostowskiego.
Ostatnio zmieniony 13-09-2013, 14:11 przez kolegi, łącznie zmieniany 1 raz.
Koło kościoła no przynajmniej rok temu był teraz to nie wiem .kolegi pisze:Jeżdżę przez Wolę bardzo często, po kilka/kilknaście razy w tygodniu ale nigdy mi tam nic nie błysło. Gdzie jest dokładnie ten "straszak" o którym mówisz?
Zaraz na początku Woli przy pierwszym przejeździe?
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
witam. mam pytanie: czy jadac od ulicy slonecznej prosto przez rondo tymczasowe ustepuje pierwszenstwa samochodom ktore jada wewnetrzna strona ronda i skrecaja w ulice nowodabrowska?
http://www.youtube.com/user/jarekhughes ... irmation=1
Tak. Ustępujesz każdemu zjeżdżającemu z ronda.hughes pisze:witam. mam pytanie: czy jadac od ulicy slonecznej prosto przez rondo tymczasowe ustepuje pierwszenstwa samochodom ktore jada wewnetrzna strona ronda i skrecaja w ulice nowodabrowska?
Albo jeszcze prościej, tak aby zawsze wiedzieć jak się zachować
Ustępujesz każdemu pojazdowi jaki masz po lewej stronie.
Ten na słonecznej to w ogóle jest jakaś naciągana historia. Jechałem wczoraj około 40 km/h a to cudo pokazywało "51 km/h DZIĘKUJĘ"
Podobnie jest na nowym łączniku z A4, gdzie też bardzo mocno zawyża prędkość. Mniej więcej w takich proporcjach: radar 65 km/h, prędkościomierz niewiele ponad 50, a nawigacja GPS 47 km/h. Ciekaw jestem ile by pokazała zwykła suszarka.
Podobnie jest na nowym łączniku z A4, gdzie też bardzo mocno zawyża prędkość. Mniej więcej w takich proporcjach: radar 65 km/h, prędkościomierz niewiele ponad 50, a nawigacja GPS 47 km/h. Ciekaw jestem ile by pokazała zwykła suszarka.
-
- Rhetor
Mi dziś też pokazał 65 a na liczniku było równe 50.