Ja nie mówię o celowym jeżdżeniu ale o zwalnianiu przy okazji jazdy. Sam też an pewno nie będę przejeżdżał przez próg szybciej niż 15 km/h ze względu na dobro amortyzatorów.Cubaza pisze:TomekMKM, a czemu kierowcy tam jeżdżący są winni ? Przecież to nie ich wina, że ten próg tam zrobią a protest w nich uderzy. Takie protesty nie działają i nigdy nie działały.
Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Podczas wyprzedzania, spotkały się osobówka z ciężarowcem, niestety finał tragiczny - dwie ofiary śmiertelne, oba samochody płoną, droga zamknięta, objazd przez centrum Wojnicza (wg Radia Kraków).wejss pisze:Podobno przed siódmą jakiś konkretny dzwon na obwodnicy Wojnicza miał miejsce.
P.S. Chyba za wolno piszę.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
No i sprawa ma cd i wierzę, że sprawiedliwości stanie się zadość.pb pisze:Niestety celebryta ma inne prawa.
http://wyborcza.pl/1,75248,11378512,Soc ... erati.html
A ja pytałem znajomych kto to jest Socha.Wezwana na miejsce policja ukarała kierowcę autobusu mandatem. Ten przyjął karę, pocieszając się autografem Sochy dla jego córki.
[...]
Mandat karny staje się prawomocny z chwilą jego odbioru przez osobę nim ukaraną. Oznacza to brak możliwości złożenia odwołania się od jego treści.
http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,ne ... 40442.htmlPolicja chce ukarać Sochę
za jazdę po buspasie
W czasie programu "Zakup kontrolowany" w TVN Turbo autobus urwał drzwi bardzo drogiemu sportowemu samochodowi - Maserati Granturismo GT. Mandat dostał wówczas kierowca autobusu. Teraz policja chce ukarać również znaną aktorkę Małgorzatę Sochę, która kierowała samochodem w jubileuszowym odcinku.
- W toku analizy zdarzenia doszliśmy do wniosku, że Małgorzata S. powinna zostać ukarana grzywną oraz punktami karnymi za jazdę po buspasie oraz zatrzymanie się na przystanku autobusowym - informuje w rozmowie z tvnwarszawa.pl mł. aspirant Mariusz Mrozek. - Zwróciliśmy się z tym wnioskiem do sądu, gdyż minął już termin, w którym można byłoby ukarać ją mandatem - dodaje.
Adam Kornacki, prowadzący program "Zakup kontrolowany", występuje w tej sprawie w roli świadka.
2 punkty, 200 złotych
Jak informuje Mrozek, policja chce, aby Malgorzta S. dostała jeden punkt za jazdę po buspasie i jeden za zatrzymanie się na przystanku autobusowym i zapłaciła grzywnę w wysokości 200 złotych (po 100 złotych za wykroczenie).
Kolizja w jubileuszowym odcinku
Do kolizji doszło podczas kręcenia 200. odcinka "Zakupu kontrolowanego", emitowanego w TVN Turbo, na przystanku autobusowym, na ul. Marszałkowskiej.
Tak zdarzenie relacjonował w TVN24 Kornacki: - Było wtedy zimno, mokro i wietrznie, i Małgosia stwierdziła, że w maserati, które ma bodaj 405 KM, po prostu nie czuje się do końca pewnie za kierownicą. Poprosiła mnie, żebym zamienił się z nią miejscami i przewiózł ją tym samochodem może trochę pewniej i szybciej. Kiedy zatrzymaliśmy się i zamienialiśmy miejscami ruszający autobus wjechał nam w drzwi.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
A ja pozdrawiam debila jadącego autem firmy stalmex.net (z tego co sprawdziłam, to nietutejszy) który skręcając w lewo z Fatimskiej w Mickiewicza najpierw wymusił pierwszeństwo jadących na wprost (Bóżnic-Fatimska), a następnie wjechał na przejscie dla pieszych pomiędzy ludzi. Dobrze, że z każdej strony piesi zrobili raptem krok-dwa, a ten kretyn zmieścił się między nimi. Już myślałam, że będzie poważny wypadek. Pieszych po prostu zamurowało - zresztą sie nie dziwię, bo mi również serce zamarło.
Nagranie z gaszenia płonących samochodów na obwodnicy Wojnicza: http://tarnowianin.com/3512_wojnicz_aut ... wideo.html
Goscinny pisze:A skąd się biorą takie madafaki?
Np. stąd:
http://www.youtube.com/watch?v=LXAXdfUrgHg
Eeee, chyba jesteś zbyt nerwowy Przecież egzaminator nie zatrzyma auta na Sitki, żeby zamienić się miejscami z egzaminowanym/ną. Skręcili koło parku i tam pewnie w spokoju zrobili zamianę.
Ja kręciłem - i nie jechałem blisko - nigdy nie jadę blisko za "L" To tylko takie złudzenie.ad2222 pisze:Goscinny, Nie wiem kto to kręcił, ale strasznie blisko jechał.
Jak najbardziej mógł - tam jest przecież zatoczka. Choć sam by złamał przepisy, ale zazwyczaj robią to od razu. Nawet na skrzyżowaniu - widziałem taki przypadek.pb pisze:Przecież egzaminator nie zatrzyma auta na Sitki,
-
- Archont