Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.

Boruta
Archont

Post autor: Boruta »

BIGer pisze:Czy ktoś ma wieści co to za akcja na obwodnicy Tarnowa? Nie było żadnego wypadku ale pełno misiaków i sceny jak z filmu klasyB.
Prawdopodobnie zagraniczny madafaka. Nie zatrzymał się do kontroli w Brzesku (słyszałem też wersję o Dębnie), skończył rajd na obwodnicy Tarnowa http://www.rdn.pl/info_tarnow/index.php ... 2012016997

Roberto
Archont

Post autor: Roberto »

Boruta pisze:
BIGer pisze:Czy ktoś ma wieści co to za akcja na obwodnicy Tarnowa? Nie było żadnego wypadku ale pełno misiaków i sceny jak z filmu klasyB.
Prawdopodobnie zagraniczny madafaka. Nie zatrzymał się do kontroli w Brzesku (słyszałem też wersję o Dębnie), skończył rajd na obwodnicy Tarnowa http://www.rdn.pl/info_tarnow/index.php ... 2012016997
Uuu, o piracie poinformowali inni kierowcy, konfidenci stosujący ubeckie metody uczenia społeczeństwa postaw obywatelskich :lol:

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Kiedy kurka będzie można na forum kliknąć "Lubię to!" przy popieranym poście? :) Ale przy takim, który spowodował szeroki uśmiech na twarzy? :)
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

gushman pisze:Kiedy kurka będzie można na forum kliknąć "Lubię to!" przy popieranym poście? :) Ale przy takim, który spowodował szeroki uśmiech na twarzy? :)
Niektóre fora mają opcję dodawania punktów "reputacji". Ale to miecz obosieczny. ;)

Awatar użytkownika

małopolska2
Archont

Post autor: małopolska2 »

Jakieś Ukrainiec pędził na Ukrainę no i go policja zatrzymała.
A dlaczego pędził tego się już nigdy nie dowiemy...
Dramatyczny przebieg miał policyjny pościg za kierowcą, który nie zatrzymał się do kontroli w Brzesku na krajowej '4'. Uciekający samochód dwukrotnie potrącił brzeskiego policjanta.

O tym, że samochód na obcych rejestracjach łamie przepisy ruchu drogowego powiadomili funkcjonariuszy inny kierowcy. Pirata udało się zatrzymać dopiero w Tarnowie podczas zorganizowanej blokady - powiedziała RDN Małopolska asp. Olga Żabińska, rzecznik tarnowskiej policji...

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Trafił swój na swego. :) http://www.youtube.com/watch?v=zLHU8K1uLEE

Zaraz po tej akcji, gdy zastanawiałem się kto jest większym madafaką, wydawało mi się, że są bliscy remisu. Na filmie znalazłem jednak jeszcze wyprzedzanie na przejściu, więc the winner is KDA. :)

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

ozi26
Thesmothetai

Post autor: ozi26 »

Gość z 407 to nazbierał by sobie dużo punktów jeśli by trafił na VECTRE. Wyprzedzanie przed przejściem dla pieszych, nie ustąpienie pierwszeństwa autobusowi który rusza z przystanku, wyprzedzanie na podwójnej ciągłej jeszcze pewnie prędkość ale jej nie widzimy i nie wiemy ile jechał.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Ja widzę prędkość, bo mi kamera zapisała. :) Ale takiego pomiaru Policja nie może uwzględnić. :) W znaczeniu, że nie mam homologacji.

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Gush - robisz cos dalej z tym filmikiem ? w sensie wysylasz gdzies ? :)
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Nie, z tym nie planowałem robić nic więcej. Dopiero jak się trafi jakiś konkretny ninja to się zastanowię. Mam nadzieję, że nie podpadam pod żaden paragraf o niezgłoszeniu zarejestrowanego wykroczenia. :)

PS Jest taka forma jak donos elektroniczny? :)

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Temat: parkuj poprawnie - pomóżmy policji.

Labudu
Prytan

Post autor: Labudu »

Dostałem informacje o jakimś wypadku/dachowaniu na tuchowskiej, gdzieś w okolicach zjazdu obwodnicy. Korek podobno duży, czy ktoś wie dokładniej co się stało/dzieje bo nie widziałem na żywo, a jestem ciekaw :D
2250ml 0 Rh+

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Może to jednak gdzieś w okolicy Lisiej Góry? Koszmarny korek jest w tamtą stronę.

Osobne brawa i ukłony dla kierowców na letnich, którzy przyblokowali na dłuższą chwilę podjazd na Nowodąbrowskiej.

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

gushman pisze:Osobne brawa i ukłony dla kierowców na letnich, którzy przyblokowali na dłuższą chwilę podjazd na Nowodąbrowskiej.
A za letnie oponki w taką pogodę nie ma przypadkiem mandatu?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Roberto
Archont

Post autor: Roberto »

Ja mam zimówki a i tak musiałem ostrożnie traktować pedał gazu przy zwykłym ruszaniu spod świateł, pomimo włączonej kontroli trakcji. Czasem dla świętego spokoju robiłem to z drugiego biegu. Lepiej też było jechać obok śladu robionego przez poprzedzające auta a nie bezpośrednio po nim bo się ta sypiąca breja szybko ubijała i robiło się lodowisko. Na niewielkim przecież podjeździe między mostem kolejowym na Lwowskiej a rondem pod Oplem stanął tir. Na podjeździe pod wiadukt nad obwodnicą (węzeł Lwowska) stanął duży dostawczak Biedronki. Spod skrzyżowania w Ładnej przy salonie Renault nie mogła wyjechać osobówka. Itp, itd. :)

ODPOWIEDZ