Błedy w oznakowaniu ulic-donos obywatelski
Re: Błedy w oznakowaniu ulic-donos obywatelski
I ruch w tamtym miejscu jest o wiele mniejszy bo nie ma basenu, siłowni, kantorii, błękitnych, ogródków działkowych.
Czy ktoś wie dlaczego odcinek ulicy Tuchowskiej od Małeckiego do Narutowicza w dalszym ciągu jest jednokierunkowy?
@Blick wydaje mi się, że drogowcy zapomnieli ściągnąć znaki... zawsze max do 2.11 był jednokierunkowy ten odcinek, dzisiaj mamy 4.11 a wszystko stoi jak stało.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Albo testują czy może się czasem nie przyjmie taki rozwiązanie na stałe...
Wydaje mi się, że po zrobieniu przedłużenia ul. Tuchowskiej do Lwowskiej (wzdłuż torów) ten przejazd pod wiaduktami miał służyć tylko jako ciąg rowerowo-pieszy. No ale przedłużenia jeszcze nie ma, a tu już częściowo ograniczony ruch.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
No patrzcie - a u nas na forum 11 lat temu już o tym myśleli Nawet mir o tym myślał.
https://agora.tarnow.pl/viewtopic.php?p=6237#p6237
https://agora.tarnow.pl/viewtopic.php?p=6237#p6237
-
- Rhetor
Wynika z tego tylko tyle, że urzędnicy są ludźmi oderwanymi od rzeczywistości. To co normalny i zdrowo myślący człowiek widzi urzędnik na pewno przeoczy.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Jednokierunkowa Tuchowska miała być po zrobieniu przedłużenia Tuchowskiej wzdłuż torów do Lwowskiej... Na razie może malutkie rondo Tuchowska/Konarskiego/Narutowicza??? takie tylko z doniczką i kwiatem w środku???
Tak jak pisałem 11 lat temu - tak się stało. Przeniesienie wszystkich wąskich gardeł w jedno na skrzyżowanie pod sądem musiało przynieść taki efekt.
Ten, kto wymyślił tę organizację ruchu jest po prostu, i nie boję się użyć tego słowa, niekompetentnym idiotą.
Ten, kto wymyślił tę organizację ruchu jest po prostu, i nie boję się użyć tego słowa, niekompetentnym idiotą.
Spokojnie, ITS się nauczy. Oczywiście kosztem pozostałych potoków.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Taa, ITS się nauczy - da może 5 sekund dłużej na lewoskręt z Dąbrowskiego w Konarskiego, bo gdyby wydłużyć ten lewoskręt bardziej to będą stały Dąbrowskiego, Mostowa do Lwowskiej oraz Gumniska i Braci Saków pewnie do Okrężnej.
Po prostu kretynizmem jest jeden wjazd z całej południowej części miasta i ze wszystkich miejscowości na południe i myślenie, że nie będzie korków. No cóż, ale jeśli takie "michałki" rządzą drogami w Tarnowie to nic dobrego z tego nie wyniknie.
Dlatego od jutra wszyscy dzwonimy do Zarządu Dróg.
Tylko podajcie jakiś bezpośredni numer, żeby nie potykać się o automatyczną sekretarkę (albo prawdziwą).
[edit]
znalazłem taki wykaż numerów, i wychodzi mi z niego, że ten ostatni się tylko nadaje:
http://zdik.tarnow.pl/telefony-interwencyjne/
Tylko podajcie jakiś bezpośredni numer, żeby nie potykać się o automatyczną sekretarkę (albo prawdziwą).
[edit]
znalazłem taki wykaż numerów, i wychodzi mi z niego, że ten ostatni się tylko nadaje:
http://zdik.tarnow.pl/telefony-interwencyjne/
Jest to numer tel. do sekretariatu, pani przełączy dalej.
[edit]
Znalazłem taki ale głowy nie dam, że jest obecnie prawidłowy. Mam go zapisanego jako "ZDiK organizacja ruchu".
14 688 31 54
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
prawidłowy - wykazałem niezadowolenie, pan prosił o kilka dni cierpliwości. I nie chciał potwierdzić, że ta organizacja ruchu wróci do poprzedniego układu... Coś mi tu śmierdzi jednym kierunkiem na stałe.