Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.
Awatar użytkownika

figa
Archont

Post autor: figa »

Ok. godziny temu, dzwon na skrzyżowaniu Krzyska/Spokojna. Peugot Partner z rozbitym przodem i chyba Toyota Carina combi bez przodu (a że znaczka nie było, to nie wiem dokładnie co to za marka ;) ). Przy przystanku autobusowym stał jeszcze jeden samochód, ale nie wiem czy też rozbity, bo mi straż zasłoniła. Ogólnie dużo zamieszania, straż, policja, karetka.

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Dlaczego jak ktoś mi zajedzie drogę na rondzie, to musi to być zawsze kobieta? ; /

A swoją drogą - policja ma nieoznakowanego Transita... czy oni mogą z niego mandaty sadzić?

ClNEK
Archont

Post autor: ClNEK »

LordRuthwen pisze:Tak, na czerwono, widziałem jak zakładali.

one nie błyskają na czerwono, tylko jak każda lampa błyskowa w aparacie fotograficznym na biało, sprawdzone na własnej skórze

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Ja też sprawdzałem, na czerwono, zapobiega to odbiciu z blach.

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Hmmmmm jak ma błyskać na biało jak w fotoradarze jest czerwona szybka na lampie ? Musi błyskać na czerwono. Ale są też takie co błyskają na biało ;)
A swoją drogą - policja ma nieoznakowanego Transita... czy oni mogą z niego mandaty sadzić?
Jeśli w środku siedzą mundurowi to mogą. Bo jak inaczej nazwać dawanie mandatów z Vectry bądź jakiegoś innego nieoznakowanego radiowozu ?

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Mają dużo nie oznakowanych... Np Fiata, takiego jak oznakowane, tylko nie oznakowanego... Często jest tak, niby nieoznakowany, ale najłatwiej poznać po tablicach rej. HPG (większość takie ma) albo wywietrznikach na dachu...

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Stilo KT...

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Taa, ostatnio jechał za mną kilkanaście kilometrów jakiś wieczorem, to od tego wpatrywania się w tablice mało wypadku nie spowodowałem (tragizuję), a tablic i tak nie szło zobaczyć.

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Nieoznakowanych policja radiowozów ma parę. Drogówkowa: Vectra i Mondeo. Kryminalne: Stilo, Fabia, Alfa Romeo 156, Bravo, Passat, nie chce mi sie wymieniac wszystkich :)
Ale z takiego auta moga wypisywac mandaty, kontrolować, jest to normalny samochód którym poruszają się policjanci. A to oni a nie samochód wypisuje mandat :)
BIGer pisze:
Beaver pisze:Zrobił to z prędkością jakby na serio zaczynał super oes. Zaraz po tym hamulec bo trzeba wyjechać z parkingu, w ogóle jego jazda to ciągły gaz- hamulec.
Może nie zauważyłeś oznakowania i to Ty wjechałeś na trasę OS?
W sumie to może masz racje :) Ale to on taki jedyny uczestnik tego rajdu ? :o
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

Post autor: BIGer »

Beaver pisze:Ale to on taki jedyny uczestnik tego rajdu ? :o
Jedyny uczestnik i co z tego wynika także zwycięzca! :lol:
I jeszcze oklaski od swojej laski zebrał.
Swoją drogą irytują mnie tacy rajdowcy w fiatach CC, oplach astra lub innych niby samochodach często z gazem (żeby było jak najtaniej) szrażujących po prakingach i osiedlowych uliczkach dla uciechy małolat na fotelu pasażera.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein

Autor tematu
Keleos
Rhetor

W środę Cinquecento mi "uciekł" ponad 90km/h na terenie zabudowanym... ; )

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Mnie o Fiaty Ducato szczególnie chodziło ...

toomas
Archont

Post autor: toomas »

Dzisiaj pewien Katalończyk wyjechał z parkingu GJP w lewo :)) Jakie musiało być zdziwienie tych co z dołu jechali :)

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Niecodzienny korek o 17:30 na rondzie przy Mickiewicza... Rondo stało się dwupas(m)owym - kierowcy okazali się mieć dobry pomysł i jeździli po wewnętrznym okręgu z kostki, byle by tylko jak najwięcej aut przejechało ; )

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Czy ta kobieta jest burakiem ?

Obrazek

Akcja wczoraj na Pułaskiego, jadę sobie spokojnie około 40. Kobieta wycofuje z parkingu kilka metrów przede mną. Pisk opon, wszystko z siedzeń na podłodze (a miałem trochę sprzętu). Klakson na kobietę niech wie, że zrobiła źle. Ale ona jak już byliśmy w ruchu celowo hamuje przede mną i macha mi środkowym palcem... Kultura przede wszystkim.

ODPOWIEDZ