Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.
ODPOWIEDZ

toomas
Archont

Post autor: toomas »

Roberto pisze:Centymetrów zabrakło dzisiaj na moście nad Białą w Mościcach do czołowego zderzenia, spowodowanego przez niecierpliwego buca który znużony korkiem na dwóch pasach w kierunku Mościc wyskoczył omijać je na trzeciego i nie zauważył, że z naprzeciwka ktoś jedzie...
Pewnie znowu jakiś inteligentny inaczej zaczął ruchem regulować (czytaj - blokować pas) i ktoś nie wytrzymał.

fistal
Prytan

Post autor: fistal »

Nie wiem jak wyglądała sytuacja wyżej skomentowana i oczywiście nie ma wytłumaczenia dla debila jadącego na 3-go ale fakt jest również taki że blokowanie lewego pasa który później przechodzi w jeden jest po prostu karygodne a najbardziej niepokojące jest to że na ogół robią to kierowcy zawodowi dla których jazda na tzw. zakładkę jest obca.

toomas
Archont

fistal masz rację co to tego gościa jadącego na trzeciego - to nie powinno mieć miejsca. Natomiast zniesmaczony tez jestem postawą Policji. Kiedyś też taka sytuacja była na tym odcinku, że jechał blokujący, za nim Policja a za nią ja. Policja o dziwo nawet nie zwróciła mu uwagi.

samek
Prytan

Post autor: samek »

A może po prostu jeśli prawo nie zabrania postawić znak tzw.suwak i po problemie?Sam cierpię przez sytuację na moście bo nie mogę wyjechac z parkingu przy Z.A.Wszyscy egoiści jadą w odstępach 10-15 metrów ale nie puści mimo ślimaczego tempa.

Awatar użytkownika

misha
Proedroj

Post autor: misha »

A ja zarówno na moście Kwiatkowskiego jak i w Zgłobicach puszczam pod warunkiem, że ten, który dojeżdza do konca pasa:
1) nie ładuje się na odcinek wyłączony z ruchu,
2) nie próbuje mnie na siłe spychać z drogi bo mu się pas skonczył,
3) grzecznie i poczeka na koncu pasa z włączonym kierunkowskazem na osobę poczciwą, która go wpusci na swoj pas przed siebie.
Dodatkowo nie znosze gdy ktos jedzie prawym pasem bo wie ze się lewy konczy a następnie zmienia na lewy by wyprzedzić kilka samochodów i ...popełnia jeden z 2 pierwszych wczesniej wymienionych punktów lub oba jednocześnie.

toomas
Archont

Ja czasami dojeżdżam do Kwiatkowskiego od ul. Czystej i krew mnie zalewa jak okazuje się że skrzyżowanie zatkane bo wszyscy chcą na prawy pas gdy lewy jest pusty.

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

Post autor: sylw3st3r »

adnośnie agresywności tych co mają załatwiane rejestracje hahaha tu macie coś podobnego :D http://moto.onet.pl/1642223,1,agresywne ... tml?node=3

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Na wysokości Galerii Tarnovia dzisiaj był dzwoneczek. Po ułożeniu aut i rozmiarach uszkodzeń wnioskuję, że: czarne, drogie auto (na styl VW Passat) ostro zahamowało, jadący za nim VW Golf zahamował także, natomiast jadący za nimi transporciak (coś podobnego do Forda Transita) nie zdążył lub nie chciał zahamować, przez co porządnie zgniótł Golfa, wybijając tylną i boczne szyby, a ten (golf) z kolei stuknął tego z przodu. Cała trójca chwile stała i korkowała Krakowską, po czym się przenieśli na chodnik. Godzina 15:30 - przenosiny na chodnik, godzina 17:40 widziałem lawetę... (nie, nie stałem i nie obserwowałem, przejeżdżałem ; P)

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

dzisiaj ok 18 na wyjeździe z Carrefoura od strony straży też był dzwonek VW chyba z seatem

suraiw
Thesmothetai

Post autor: suraiw »

Co to dzisiaj był dzień dzwonów?
Na skrzyżowaniu Czerwona - Sienkiewicza - Brzozowa też było puknięcie gdzieś koło 15.
Po 16 była policja i spisywała delikwentów.
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Może wszyscy chcieli nową Alfę zobaczyć i specjalnie się rozbijali żeby ona przyjechała ?

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

ludzię są na prawde tacy ślepi ? czy na tym nowym rondzie nie wyraźne są znaki jak jechać słoneczną w kierunku Jana Pawła ... że pas jest wyznaczony po skosie ? dobrze że mam dobre hamulce bo był by dzwon ...

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

sylw3st3r, dokładnie! Jadąc lewym pasem i zjeżdżając na środkowy musimy zasygnalizować to i zachować się tak, jak przy każdej innej zmianie pasa ruchu...

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

no tak my to wiemy ale pozostała część społeczeństwa poza ludźmi z forum to co ?

halford
Rhetor

Post autor: halford »

sylw3st3r pisze:no tak my to wiemy ale pozostała część społeczeństwa poza ludźmi z forum to co ?
Trzeba postawić przed rondem znak: Nie znasz przepisów wejdź na www.agora.tarnow.pl !

ODPOWIEDZ