Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
-
- Rhetor
Mniej więcej, blachy łatwe do zapamiętania.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
toomas pisze:Apropo Alf..ciekawy jestem czy sygnały dźwiękowe poprawili czy są tak samo ciche jak w Ceedach
Alfy mają jeszcze słabszy modulator sygnałów dźwiękowych niż Kie Cee'd. We wszystkich nowych Alfach zamontowano modulator GAM-150, który jest jednym z najgorszych na rynku... Niestety z sygnalizacją pojazdów uprzywilejowanych odstajemy dość mocno od państw zachodnich. Oczywiście rozpisując przetarg w SIWZ można było uwzględnić rodzaj sygnalizacji, ale jak wiadomo wtedy cena by wzrosła...
No ja dzisiaj zaliczyłbym dzwona, jakiś 'obcokrajowiec' przejechał Mościckiego/Malczewskiego rozmawiając przez komórkę, za nim Mielczanin zdziwiony dlaczego trąbię na jego poprzednika... A ja tylko chciałem mu zasygnalizować, że się pomylił, i żey tego błędu nie powtórzył bo ktoś inny może nie mieć takiego refleksu
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Gadanie przez komórkę powinno być karane koszmarnymi mandatami. Jedzie taki, jedną reka trzyma komórkę, albo trzyma ja brodą, nie rozgląda się, kombinuje jakby tutaj zakręcić, bieg zmienić i nie patrzy, że ktoś jedzie.
A przecież lapanie takich ludków jest proste - stawiamy skrzyneczkę gdzieś w niewidocznym miejscu i cykamy fotki każdemu pojazdowi, a potem patrzymy kto gada Nie trzeba takiej skrzynki oznaczać, bo to nie jest kontrola prędkości.
A przecież lapanie takich ludków jest proste - stawiamy skrzyneczkę gdzieś w niewidocznym miejscu i cykamy fotki każdemu pojazdowi, a potem patrzymy kto gada Nie trzeba takiej skrzynki oznaczać, bo to nie jest kontrola prędkości.
Ja mam na to sposób Telefon trzymam w kieszeni i mam podpięte cały czas słuchawki, jak ktoś dzwoni to szybko cyk jedną do ucha i po dwóch sygnałach telefon sam się odbiera bez mojej ingerencji. Rzadko mi się zdarza aby ktoś dzwonił podczas jazdy, ale lepsze to niż kombinowanie z trzymaniem telefonu którąś ręką
http://www.kpt.jun.pl/ - tarnowskie forum o komunikacji zbiorowej
Też kiedyś miałem taką słuchawkę na ucho komunikującą się z tel kom. tylko, że gdy zadzwonił mi telefon podczas jazdy, spojrzałem na niego kto to dzwoni i gdy spowrotem popatrzyłem na drogę było już za późno żeby wyhamować... akurat była jakaś awaryjna sytuacja przede mną i zakończyło się na klepaniu przodu samochodu
A ja uważam to skrzyżowanie za CUDad2222 pisze:No ja dzisiaj zaliczyłbym dzwona, jakiś 'obcokrajowiec' przejechał Mościckiego/Malczewskiego rozmawiając przez komórkę, za nim Mielczanin zdziwiony dlaczego trąbię na jego poprzednika... A ja tylko chciałem mu zasygnalizować, że się pomylił, i żey tego błędu nie powtórzył bo ktoś inny może nie mieć takiego refleksu
Dwa razy miałem tam dzwona (w odstępie pół rocznym) i za każdym razem 2500 zł z ubezpieczenia dostawałem ....zastanawiałem się nawet nad tym czy aby nie zrobić z tego jeżdżenia tam dodatkowego źródła dochodu