Parkowanie w Tarnowie
Re: Parkowanie w Tarnowie
Oczywiście, że miejsca parkingowe zostaną wyznaczone bo inaczej czujniki straciłyby sens. Problemem tylko będzie jak wyegzekwować od polskiego kierowcy, że ma zaparkować swój samochód na tylko JEDNYM miejscu.....
Jak zaczną walić mandaty (w sumie ciekaw jestem jaką by wymyślili podstawę), to potem byłoby kupę miejsc pustych, bo ludzie by sie bali zaparkować, żeby nie dostać mandatu, bo ktoś obok zaparkował wcześniej tak, że trzeba stanąć "okrakiem".
RDN znowu w formie:
"Choć czujniki wolnych miejsc mają zostać uruchomione w czerwcu, po ich instalacji kierowcy parkują pomiędzy nimi. Zmotoryzowani pytają czy nowy system w związku z tym będzie działał poprawnie."
"Choć czujniki wolnych miejsc mają zostać uruchomione w czerwcu, po ich instalacji kierowcy parkują pomiędzy nimi. Zmotoryzowani pytają czy nowy system w związku z tym będzie działał poprawnie."
W sumie to dam tutaj - pierwszy raz zobaczyłem coś takiego w tym miejscu:
Co prawda to była sobota, ale jednak.
W sumie nie całkiem parkowanie, ale dam to tutaj:
https://tarnow.pl/Dla-mieszkancow/Aktua ... ci-ANKIETA
Możecie się wypowiedzieć gdzie chcecie ładować swoje samochody elektryczne w Tarnowie. To ważna ankieta i potem nie płaczcie, że macie do stacji ładowania daleko
A tak serio, to większość pytań nie jest o samochodach elektrycznych - pomimo nazwy badania Żeby potem jeszcze ktoś brał te odpowiedzi pod uwagę...
https://tarnow.pl/Dla-mieszkancow/Aktua ... ci-ANKIETA
Możecie się wypowiedzieć gdzie chcecie ładować swoje samochody elektryczne w Tarnowie. To ważna ankieta i potem nie płaczcie, że macie do stacji ładowania daleko
A tak serio, to większość pytań nie jest o samochodach elektrycznych - pomimo nazwy badania Żeby potem jeszcze ktoś brał te odpowiedzi pod uwagę...
Odświeżę wątek, bo zauważyłem, że coś się pojawiło na tych wyświetlaczach, co mają pokazywać wolne miejsca do parkowania.
Albo to jeszcze nie działa i to, co widać to są jakieś testy, albo to nie działa wcale i na wyświetlaczu są jakieś losowe liczby.
Ostatnio widziałem na tym wyświetlaczu liczbę "140" koło napisu Krakowska-Bema. Akurat jechałem w tamtym kierunku i to, co zobaczyłem na tablicy a rzeczywistość, to całkiem odrębne byty. Bardzo długo szukałem wolnego miejsca - pewnie jednego z tych 140, tylko źle szukałem.
Albo to jeszcze nie działa i to, co widać to są jakieś testy, albo to nie działa wcale i na wyświetlaczu są jakieś losowe liczby.
Ostatnio widziałem na tym wyświetlaczu liczbę "140" koło napisu Krakowska-Bema. Akurat jechałem w tamtym kierunku i to, co zobaczyłem na tablicy a rzeczywistość, to całkiem odrębne byty. Bardzo długo szukałem wolnego miejsca - pewnie jednego z tych 140, tylko źle szukałem.
Na Waryńskiego było wolnych 160 miejsc ostatnio nie wiem czy tam nawet 50 miejsc jest ogólnie
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
To jest jeszcze test danych wyświetlaczy. Na tymczasowym rondzie przy Starodąbrowskiej na wyświetlaczu wyświetla się, że to test.
Mam uwagę. Liczba LEDowa pokazująca ilość wolnych miejsc jest ładnie wyświetlana i czytelna, natomiast kaseton z nazwą parkingu/ulicy już podświetlony nie jest, co znacznie obniża jego czytelność w nocy.
Też to zauważyłem. Nazwy parkingów też powinny być na tablicach .
To za dodatkową opłatą 500.000 zł Za dużo chcemy jak za system kosztujący 18.000.000 zł. Może jeszcze działająca aplikacja?
No i jest - za 18 milionów jest i strona https://its.tarnow.pl/ i nawet aplikacja jest.
Jak będę mieć chwilę, to przetestuję na ile wskazania aplikacji i tablic są realne.
Jak będę mieć chwilę, to przetestuję na ile wskazania aplikacji i tablic są realne.
Hura, potrzebna zabawka przy braku klocków.