Stan parku na osiedlu Zielonym.
Co ciekawe, do tej pory było tam ok, czysto i schludnie, gdzieś od wiosny przesiaduje tam tzw. element. I coraz większy bajzel, coraz więcej zniszczonej infrastruktury.
Do tego mógłbym dorzucić zdjęcie kosza na psie odchody, po drugiej stronie osiedla, od pół roku nie opróżniany worki się wysypują i leżą na ziemi. To znaczy wysypywały się bo od jakiegoś czasu nowych worków na psie kupki i tak nie ma w żadnym dyspozytorze więc i w koszu na odchody ich nie przybywa. Problem "rozwiązany".
Zaniedbane ulice
Re: Zaniedbane ulice
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Ale problem koszenia trawy nie jest tylko w Tarnowie. W Krakowie też nie koszą, też przez taką trawę nie ma widoczności. Zwłaszcza przy przejściach.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Może to nie jest ulica jako taka, ale przechodziłem tym bulwarem/deptakiem na Wątokiem i jego stan techniczny jest koszmarny.
Wygląda to tak, jakby od momentu jego uruchomienia nie było tam nic robione. Chodnik nie nadaje się do użytku, bardziej zagraża zdrowiu niż pozwala na wygodne chodzenie.
Kostki lata temu popękały, zwietrzały, rozsypały się - dramat.
Fotka dla zobrazowania sytuacji:
Wygląda to tak, jakby od momentu jego uruchomienia nie było tam nic robione. Chodnik nie nadaje się do użytku, bardziej zagraża zdrowiu niż pozwala na wygodne chodzenie.
Ulice w Tarnowie dziurawe już teraz, popękany asfalt. Tylko czekać co będzie po zimie... Dlaczego już nie prowadzi się doraźnych napraw, by unikać później większych kosztów.
Kto jest odpowiedzialny w mieście za sprzątanie chodników?
Czy podczas koszenia zieleni miejskiej nie powinny być również prowadzone prace oczyszczania krawężników z narośli?
Na wielu chodnikach narośnięcia/piach/śmieci zajmują już nawet 1/3 chodnika.
Czy podczas koszenia zieleni miejskiej nie powinny być również prowadzone prace oczyszczania krawężników z narośli?
Na wielu chodnikach narośnięcia/piach/śmieci zajmują już nawet 1/3 chodnika.
ZDiK rękami MPGK, a przynajmniej jeszcze jakiś czas tak było. Zasyfiony chodnik musiałem zgłosić do ZDiK, a oni zlecali posprzątanie MPGK.
Prawie jak na WałowejGoscinny pisze: ↑02-09-2024, 12:10Może to nie jest ulica jako taka, ale przechodziłem tym bulwarem/deptakiem na Wątokiem i jego stan techniczny jest koszmarny.
20240902_105814.jpg