Parkowanie w Tarnowie
Re: Parkowanie w Tarnowie
3150 A Rh+
-
- Rhetor
Bał się, że będzie wystawał.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
-
- Archont
Na znaku jest narysowane parkowanie ukośne. Jest? Jest! A że nie ten kąt to trudno, na znaku nie było napisane 45st.
Trochę informacji do pośmiania się w ten piękny wieczór:
http://www.rdn.pl/news/tarnowie-latwiej ... parkingowe" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.rdn.pl/news/tarnowie-latwiej ... parkingowe" onclick="window.open(this.href);return false;
Widocznie projekt tablic świetlnych na przystankach został już z sukcesem zakończony, skoro UM bierze się za kolejny. Przypominam tylko, że 24 listopada 2016 została uruchomiona pierwsza (i chyba ostatnia) tablica koło siedziby UM.Kierujący samochodem dojeżdżając do centrum będzie mógł przeczytać na tablicy świetlnej ile wolnych miejsc jest na danej ulicy, czy na danym parkingu – mówi prezydent Roman Ciepiela.
Z tego co wyczytałem na stronie miasta, to jest to częścią projektu w skład którego wchodzą tablice na przystankach, tablice parkingowe (ciekaw jestem jak to będzie wyglądać, sens to ma dla P&R, ale dla centrum miasta?), budowa węzłów przesiadkowych. http://www.tarnow.pl/Miasto/Aktualnosci ... y-pasazera
Tap tap na chinolu
Tap tap na chinolu
Jak trzeba oznaczyć ciąg pieszy żeby do wszystkich trafiło?
Łańcuchami i co jakiś czas wieżyczką strzelniczą.
Zrozumcie człowieka... ON MA MINI!!!!!
Byś może szeroko rozumiane.
Byś może szeroko rozumiane.
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
W sumie to wiem jak on się może tłumaczyć. Przecież człowiek zmieści się obok niego to na co drążyć temat?
Ale niektórzy faktycznie mają takie myślenie. Ostatnio zaparkowałem. Jeszcze nie odszedłem od samochodu, a gość zaparkował obok mnie od strony kierowcy ale tak że dojechał mi dosłownie 10 cm od drzwi sobie zostawiając oczywiście piękną przestrzeń z drugiej strony. Wróciłem się i zapytałem jak według niego mam wsiąść do samochodu, bo jestem tylko na chwilę i zaraz wracam. To wiecie co odpowiedzial? "A od strony pasażera pan nie da rady?"...
-
Autor tematu - Rhetor
Było poczekać aż odejdzie i zadzwonić gdzie trzeba, utrudnianie dostępu do pojazdu jest wykroczeniem.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Tak. Jestem zbyt ugodowy bo kiedyś identycznie mnie jedna pani przystawiła obok sklepu. Spieszyło mi się sklep był mały więc głośno wywołałem właścicielkę samochodu X. Poprosiłem o wyjście na parking pokazałem sytuacje i tak samo się pytam jak jej zdaniem mam wsiąść do samochodu - nawet wskazałem go palcem. Jej odpowiedz też mnie osłabiła: "do którego?"... chyba faktycznie trzeba dzwonić...
Pani na grzeczną prośbę o przestawienie zaczęła pyskować. Gdzie to mogę zgłosić aby dostała mandacik?
- Załączniki
-
- IMG_20180119_082409.jpg (265.62 KiB) Przejrzano 7887 razy
-
- IMG_20180119_082414.jpg (1.99 MiB) Przejrzano 7891 razy
3150 A Rh+
Policja - wysyłasz fotki + swoje dane i gotowe. Potem nawet mail ci powinien przyjść, że wystawiono mandat.