Urzędnicy przekonują, że skrzyżowania okrężne zdecydowanie przyspieszają jazdę i zmniejszają kolizyjność. Trzy ronda powstaną w północnej części miasta i jedno w południowo – wschodniej.
http://www.rdn.pl/news/pomysl-nowe-ronda" onclick="window.open(this.href);return false;
O ile pamiętam to ciagle mówili o rondzie Hodowlana/Mościckiego i o rondzie Szujskiego /Szkotnika. I jakoś nie widzę wciąż tych rond....Ale ponieważ są wybory to się pewnie ruszą i będą te 4 deklarowane
Nowe rondo tymczasowe
-
- Rhetor
Re: Nowe rondo tymczasowe
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
-
- Rhetor
Na Szkotniku nie mogą, bo tarnowski think-tank uznał, ze bardziej tam jest potrzebny parking Okońskiego dla Centermedu
Najważniejszym pomysłem jest rondo prze Wojska Polskiego..
Najważniejszym pomysłem jest rondo prze Wojska Polskiego..
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Trochę dużo tych rond w Tarnowie będzie. I kolejne w planach..
Zeby to jeszcze Tarnowianie potrafili sprawnie i pewnie jezdzic po tych rondach, mieszkam kolo tego tymczasowego ronda na lwowskiej i co chwila slysze klaksony co chwile ktos wymusza pierwszeństwo, ostatnio na rondzie kolo Lidla pan niby zawodowy kierowca autobusa po prostu sobie wjechal pod moją maske kiedy ja bylem na rondzie a bylem juz pod jego wjazdem dobrze ze kątem oka widzialem ze w ogóle nie zwalnia i co mu zrobisz on jest wiekszy pewnie uważa ze ma nieograniczone pierwszeństwo.Inna strona medalu to szereg tych niezdecydowanych czasami jestem świadkiem, korek przez cala ulice i co ?? okazuje sie ze ten korek jest do ronda bo co druga osoba nie jeździ na tyle zdecydowanie by przejechać przez rondo tylko czeka i czeka...Ronda mają rozładowywać korki a nie je powodować, maja tez byc jednymi z najbezpieczniejszych skrzyżowań, no ale trzeba umiec na nich sie poruszac, przede wszystkim patrzec na znaki i odpowiednio sygnalizować opuszczanie ronda.
Polecam się przejechać po Dębicy i przeliczyć ile mają rond. Bardzo przyjemnie mi się tam jeździ po rondach, nie wiem jak z korkami bo rzadko jeżdżę tam w "godzinach szczytu" chociaż nie wiem kiedy takie tam są...
Re: Nowe rondo - Lwowska/Starodąbrowska
I rondo robi się coraz mniej tymczasowe
Właśnie żółte linie zostały zastąpione przez białe, a stare oznaczenia zostały częściowo starte, żeby nie robić zamieszania.
Właśnie żółte linie zostały zastąpione przez białe, a stare oznaczenia zostały częściowo starte, żeby nie robić zamieszania.
Re: Nowe rondo - Lwowska/Starodąbrowska
Kolejarze ogłosili, że remont wiaduktów ma po kolejowemu "opóźnienie na czas nieokreślony" to i linie na rondzie usystematyzowali... . Pewnie zostanie na amen jak Starodąbrowska/Słoneczna .Goscinny pisze:I rondo robi się coraz mniej tymczasowe
Nie miał bym nic przeciwko budowaniem nowych rond w Tarnowie...
Ale...
Jest jedno ale one są za małe... Autobusy się na nich nie mieszczą i tu nie chodzi o to że jedna linia jeździ tamtędy czasem, tylko cały czas kilka, jest miejsce gdzie poszerzyć każde rondo więc w czym problem zrobić to tak jak powinno być ...
Ale...
Jest jedno ale one są za małe... Autobusy się na nich nie mieszczą i tu nie chodzi o to że jedna linia jeździ tamtędy czasem, tylko cały czas kilka, jest miejsce gdzie poszerzyć każde rondo więc w czym problem zrobić to tak jak powinno być ...
Problem jest w braku pieniędzy.
Tap tap na chinolu
Tap tap na chinolu
Przerobienie tego ronda, albo tego wyżej, koło Tesco na rondo "stałe" to koszty po kilkanaście baniek na każde. A tymczasowe można zrobić za ułamek tej kwoty a będzie działać tak samo.