Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.
Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Niebieskie koguty na autostradzie powiadasz... :) Możliwe, że to nie był wypadek. Raczej wypadek przy pracy. :)
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

piotrek17-1992
Obywatel

Post autor: piotrek17-1992 »

Niestety tragiczny wypadek wczoraj koło 20 w Pleśnej . Potrącony przechodzień . Reanimowali około 50 min ale niestety zmarł :(

tiqi
Obywatel

Post autor: tiqi »

Ktoś wie co się dzisiaj działo koło 8 na Mościckiego?

Awatar użytkownika

robas
Proedroj
Kontakt:

Post autor: robas »

tiqi pisze:Ktoś wie co się dzisiaj działo koło 8 na Mościckiego?
Zależy czy masz na myśli 8 rano czy 20:00 i które dokładnie miejsce. Wiesz, Mościckiego zaczyna się przy Krakusie i kończy na rondzie przy ul. Czystej. Radziłbym sprecyzować pytanie jeśli chcesz otrzymać sensowną odpowiedź.

tiqi
Obywatel

Post autor: tiqi »

Koło 8 rano w okolicach między przejściem dla pieszych a MegaElem. Odbiłem wcześniej na plac targowy, bo nie uśmiechało mi się stać w takim korku.. Z daleka było tylko widać światła pogotowia, ruch był wahadłowo.

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Korku? Kilka samochodów, które stoją przez dwie minuty nazywasz korkiem?
A jakiś samochód wyjechał pięknie na krawężnik rozwalając sobie miskę. Przynajmniej tak to wyglądało.

Awatar użytkownika

ozi26
Thesmothetai

Post autor: ozi26 »

bo nie uśmiechało mi się stać w takim korku.
Jak chcesz zobaczyć korek to jedź do Krakowa a jak chesz zobaczyć jeszcze większy korek to przyjedź do Łodzi. Tu praktycznie od 6:00 do 21:00 wg. twojej teorii są mega korki.
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

ozi26 pisze:
Jak chcesz zobaczyć korek to jedź do Krakowa a jak chesz zobaczyć jeszcze większy korek to przyjedź do Łodzi. Tu praktycznie od 6:00 do 21:00 wg. twojej teorii są mega korki.
W mniejszej skali można było zobaczyć dzisiaj na Jana Pawła ;) Aż czuć, że się święta zbliżają ;)

Awatar użytkownika

ozi26
Thesmothetai

Post autor: ozi26 »

TomekMKM pisze:
ozi26 pisze:
W mniejszej skali można było zobaczyć dzisiaj na Jana Pawła ;) Aż czuć, że się święta zbliżają ;)
W sumie to zapomniałem o JP II jako najbliższe porównanie. Najciekawiej pewnie będzie od piątku aż do poniedziałku. Ale szczyt pewnie na JP II będzie w niedziele.
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

TomekMKM pisze:
można było - zapraszam cały czas na Jana Pawła II, korek non stop od 5 rano... :)
I raz na jakis czas sie tak zmniejsza że nie widać kolejki tirów ;p
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Co ciekawe, ciężarówy i jadący dalej na Rzeszów w miarę zgodnie i posłusznie ustawiają się na lewym pasie już na wysokości Simply. Wczoraj "przeleciałem" prawym pasem z góry do samego dołu zatrzymywany tylko przez sygnalizacje, pomimo sznurka ciągnącego się własnie od ronda przy Simply.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Post autor: lll »

Zapomniałeś tylko o Warszawiakach/rzeszowiakach cwaniakach, tudzież lokalnych miszczów, którzy najchętniej wjechaliby od razu na pierwszą pozycję. przez co blokują prawy pas, bo przecież oni czekać nie będą.

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

A mimo wszystko takich jest dużo, wczoraj stałem na prawym pasie, stała zagraniczna rejestracja, niestety nie wiem jaka bo żadnej naklejki ani oznaczenia kraju.
Stał sobie cwaniak jako 1 na pasie prawym, przy zielonym hyc z piskiem opon i wskoczyl przed auta jadące w lewo...
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

kolegi
Prytan

Post autor: kolegi »

Dzwon na skrzyżowaniu Lwowska/Orkana/Słoneczna. Rozbite dwa samochody (Astra na tarnowskich tablicach i Suzuki Ignis na katowickich numerach więc chyba jakiś przyjezdny raczej nie będzie miło wspominał Świąt 2013 w Tarnowie) pas w kierunku Woli Rzędzińskiej zablokowany.
Straże, dwie karetki, policja... także na chwilę obecną ciężko stwierdzić czy jest to wypadek czy kolizja.

Ogólnie to sytuacja na JP II dość ciekawa. Sznurek ciągnie się do ronda Ronalda Reagana więc już jest lepiej jak przed 15:00 kiedy to ciąg samochodów sięgał za rondo Niepodległości w kierunku wjazdu na autostradę.
Oczywiście coby tradycji stało się za dość kierowcy pełznący w tym zatorze nagminnie blokują skrzyżowania dojazdowe do osiedli.
Wszystkie, bez wyjątku. :-x
Przed 15 kiedy zablokowana była cała JP II blokowali wjazd na Westerplatte, przejazd przez rondo, Do prochowni/Zielone, Odległa/Zielone, a teraz już blokują "tylko" dwa ostatnie :lol:

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

Post autor: sylw3st3r »

no właśnie zastanawiałem się gdzie tak straże jechały, jedna utknęła w korku na Jana Pawła II dłuższą chwilę, a druga jadąc chwile później widząc co się dzieje zjechała na przeciwny pas ruchu i dalej pod prąd przejechała całkiem szybko i sprawnie w dół

ODPOWIEDZ