Widzę, że na każdym kroku podkreślasz jego przynależność do katolików i ogólnie to masz problem z kościołem... jakieś przykre doświadczenia z przeszłości? Czyli jak zobaczysz Ciepiele na mszy to przestanie on być dla Ciebie Mesjaszem, a stanie się "tym który zadaje się z klerem"?robas pisze:Nie no byloby super! Facet nie majacy oparcia w Sejmiku rozdzielajacym pieniadze z UE, bylby super prezydentem. mieszalby ze swoimi katolickimi dzialaczami w pustym kociolku i wyczarowywalby przyslowiowa zupe na gwozdziuMr Greenback pisze:No tak, najlepiej założyć , że byłoby źle , nie mając żadnych podstaw z przeszłości.robas pisze:[quote="defekator" Tylko, że z takim prezydentem jak Koprowski pewnie byłyby to kolejne 4 lata stracone.
Jedyne co mnie wkurza to ludzie typu Babuska i Wardzala stanowiacy cene za jego rzady. Tego nie moge przetrawic...
A wracając do tematu to dlaczego mam głosować na kogoś kto jest z ekipy która rządziła przez tyle lat a jest tak źle (no bo wszyscy mówią, że jest źle a mimo to lepiej zagłosować na PO dla bezpieczeństwa). Dobrze , ktoś tu kiedyś napisał. Ludzie nie głosowali na Koprowskiego dlatego , że jest z Pisu. Skoro przez 8 lat nic się w tym mieście nie dzieje a ludzie z niego uciekają to czemu nie dać szansy innemu na 4 lata? Nie sprawdzi się to won po 1 kadencji i tyle. Będzie mieć dużo czasu żeby postawić miasto na nogi jeśli chce sie sprawdzić.[/quote]
Doświadczenie z kościołem mam jedno. Otóż rozmodleni ludzie to ograniczeni przez swoją religię ludzie. Ich wybory życiowe nie są opartę o logikę tylko o dogmaty wtłoczone im do głowy.Trudno ich zatem uznac za otwarte umysły z pomysłami jak na zawołanie....
Ale żeby ci było lepiej powiem , że jestem ekumenistą i uważam że każda religia to pranie mózgu.
Wracając do tematu pt. wybory prezydenta miasta. W mieście się dzieje tak jak na to miasto zasługuję. Od 50 lat jest mniej wiecej tak samo.A mój krytyczny stosunek do Ścigały i poprzednich władz wynika tylko ze znajomości układów i koterii polityczno-biznesowych. Ja wiem, że w każdej władzy jest układ, ale jak układ jest niewydolny i obywatele to odczuwają to układ trzeba zmodernizować.I to sie stało.
Ciepiela to gwarantuje. Wg mnie stanie sie tak w tym sensie , że byle cieć z kontuszem przestanie zapraszać Prezydenta na polowanko i podlewac go wódką żeby mu klepnął wymianę krawęzników na terenie miasta. Juz sie to stało od kiedy RŚ usiadł sobie na Monte. Grupa interesu nie może liczyć na ulgowe traktowanie w UMT. Zbyt duży strach i nieufność.
Patrząc na Tarnów w skali makro układ jest taki: rządzi w Sejmiku PO i dzieli środki z UE wg sympatii i zgłaszanych na tą okoliczność projektów. W Sejmie RP rządzi także PO i dzięki przyjaźni Jagieły z Gradem( wciąż wpływowy koleś w PO) płyną środki do ZMT na zbrojeniówkę i prace badawcze. Na Azotach ekipa związana z PO wypracowała zysk przewyższający oczekiwania rynkowe, a lada moment ruszy rozbudowa Azotów. Takie sa fakty.
I jak ty twierdzisz, że byle nauczyciel ze swoimi amatorami z kółka parafialnego(sprawdź skąd się znają!) sięgnie po władzę w tej konstelacji to po prostu bajdurzysz albo brak ci oglądu sytuacji.