Jakub Kwaśny pisze:Dominik_PCH pisze:Konsultuje jeden projekt, ale nie mam upoważnienia żeby o nim pisać. Tak czy siak jeden jest, jak dla mnie jest spoko i ma mój głos.
Chyba też mam przyjemność go konsultować i ja się już nakręciłem ;-)
super ! gratuluje postawy obywatelskiej .
najlepiej nie piszmy nic , aż do głosowania .
nikt nie wyciąga wniosków z poprzedniej edycji budżetu ,skoro to sztandarowy pomysł PO skierowany do mieszkańców Tarnowa oraz zaakceptowany przez radę miejską (czytaj - radnych miasta Tarnowa) ,warto byłoby przedłużyć okres przedstawiania projektów , na które wydamy 3 miliony złotych w ramach projektów .
w pomysłach na Tarnów piszemy o poprawie komunikacji oraz przepływie informacji , uważam że Urząd Miasta posiada instrumenty aby komunikację zdecydowanie poprawić a przede wszystkim poprawić swój własny wizerunek .
w kwestii informowania mieszkańców odnośnie projektów już zaakceptowanych do głosowanie , chętnie przeczytałbym ich prezentację na platformie internetowej , gdzie znajdowałyby się prezentacje wszystkich projektów ( aby każdy miał równe szanse w informowaniu w wersji standard/ wersja rozszerzona już gestii zgłaszających projekt ) , również na profilach oficjalnych miasta Tarnowa można zamieścić foto prezentacje projektów wraz z pomysłodawcami , następnie wykorzystując lokalne telewizje internetowe warto byłoby zorganizować debatę ( przyznam że formuła programu tar wizji już chyli się ku końcowi , skoro wszyscy na wszystko się zgadzają ) , a nie ukrywam że chętnie posłuchałbym jak uzasadniają swoje projekty osoby zgłaszające .
reasumując uważam że wykorzystując dostępne instrumenty można byłoby komunikację poprawić przez co budżet byłby atrakcyjniejszy a napewno merytoryczny.