Budżet Obywatelski
-
- Rhetor
-
- Rhetor
Sekretarz Miasta Pani Aleksandra Mizera [email protected]
Do tej pory z Panią Sekretarz rozmawiałem w sprawie BO. Myślę, że można napisać maila.
Do tej pory z Panią Sekretarz rozmawiałem w sprawie BO. Myślę, że można napisać maila.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
http://portal.tarnow.bip-gov.info.pl/bi ... id=1068193
Całe zarządzenie z załącznikami (w tym z kartą do głosowania)
Całe zarządzenie z załącznikami (w tym z kartą do głosowania)
-
- Rhetor
-
- Rhetor
- Kontakt:
Z całym szacunkiem MST wónraT - ale nie udaję, że nie czytam pytań, tylko jak inni też mam święta i jakąś przerwę. Jak mogę to przekazuje informację i odpowiadam - na bieżąco! (czego o 24 innych radnych powiedzieć nie możesz). No a poza tym dzisiaj wszystko zostało chyba upublicznione - stąd już na forum pojawiła się lista wniosków przyjętych i odrzuconych wraz z uzasadnieniem. Rozumiem, że chcesz wszystko wiedzieć wcześniej, ale...MST wónraT pisze: Jeden radny udaje,że nie czytał pytań, drugi załatwia dla swojego projektu public relations w GK, a wszystko to jedna wielka ściema. Bawmy się dalej. Fajnie jest. A wszyscy dobrze poinformowani.
Co do Marcina, to chyba nie jest zabronione by robił kampanię swojego projektu.
Co do sposobu głosowania, to skoro można głosować tylko na jeden projekt, a jeśli ktoś wypełni kilka kart do głosowania, bądź podpisze je kilku "grupom kolędniczym" - to w mojej ocenie i to proponowałem Pani Sekretarz miasta - powinno się zaliczyć pierwszą przybyłą do UMT kartę do głosowania a kolejne traktować jako głosy nieważne.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
A jak ktoś weźmie kilka kart zagłosuje na różne projekty i wyśle w jednej kopercie to powinno się uznać pierwszą z brzegu ? Dodatkowo takie coś wymaga weryfikacji zgłoszeń w momencie ich oddawania a jakoś nie chce mi się w to wierzyć, że coś takiego będzie prowadzone, zwłaszcza, że bez elektronicznej ewidencji głosów ciężko to zrobić pod względem technicznym.Jakub Kwaśny pisze: Co do sposobu głosowania, to skoro można głosować tylko na jeden projekt, a jeśli ktoś wypełni kilka kart do głosowania, bądź podpisze je kilku "grupom kolędniczym" - to w mojej ocenie i to proponowałem Pani Sekretarz miasta - powinno się zaliczyć pierwszą przybyłą do UMT kartę do głosowania a kolejne traktować jako głosy nieważne.
Takie rozwiązanie spowoduje wyłącznie zamieszanie i może dać potem powody do oskarżeń o uznaniowość. Lepiej potraktować sprawę tak, że głosy oddane na więcej niż jeden projekt są uznawane za nieważne. Może troszkę głosów w ten sposób przepadnie ale wszystko będzie proste i przejrzyste.
-
- Rhetor
- Kontakt:
W sytuacji, którą opisałeś zgadzam się z Tobą. Obawiam się, że przypadków na "podwójne" głosowania będzie bardzo dużo. Jutro spróbuję o tym porozmawiać z Panią Sekretarz i zapytam się jak będą do tego podchodzić?!defekator pisze:A jak ktoś weźmie kilka kart zagłosuje na różne projekty i wyśle w jednej kopercie to powinno się uznać pierwszą z brzegu ? Dodatkowo takie coś wymaga weryfikacji zgłoszeń w momencie ich oddawania a jakoś nie chce mi się w to wierzyć, że coś takiego będzie prowadzone, zwłaszcza, że bez elektronicznej ewidencji głosów ciężko to zrobić pod względem technicznym.Jakub Kwaśny pisze: Co do sposobu głosowania, to skoro można głosować tylko na jeden projekt, a jeśli ktoś wypełni kilka kart do głosowania, bądź podpisze je kilku "grupom kolędniczym" - to w mojej ocenie i to proponowałem Pani Sekretarz miasta - powinno się zaliczyć pierwszą przybyłą do UMT kartę do głosowania a kolejne traktować jako głosy nieważne.
Takie rozwiązanie spowoduje wyłącznie zamieszanie i może dać potem powody do oskarżeń o uznaniowość. Lepiej potraktować sprawę tak, że głosy oddane na więcej niż jeden projekt są uznawane za nieważne. Może troszkę głosów w ten sposób przepadnie ale wszystko będzie proste i przejrzyste.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Archont
A jest taka strona?
Może tutaj lukniesz http://www.tarnow.pl/Miasto/Aktualnosci ... atelskiego
Może tutaj lukniesz http://www.tarnow.pl/Miasto/Aktualnosci ... atelskiego
-
- Archont
Faktycznie, link jest trefny. Na pocieszenie napiszę Ci, że nie jest to pierwsza wpadka Magistratu przy BO.
PS
Pozytywna zjawka na podanej przeze mnie stronie.
Pojawiły się linki:
PS
Pozytywna zjawka na podanej przeze mnie stronie.
Pojawiły się linki:
Karta do głosowania:
karta_do_glosowania.doc 21,00 kB
Regulamin budżetu obywatelskiego:
Regulamin Budżetu Obywatelskiego.doc 50,50 kB
-
- Rhetor