Seriale
Seriale
Jakoś wcześniej nie zauważyłem tutaj tematu o serialach, a przecież 90% społeczeństwa widziało LOSTów czy innego "Doktora Hałsa".
Ja gorąco polecam serial który zmiażdżył mnie klimatem i grą aktorską.
Boardwalk Empire- w tym tygodniu na polskim HBO miał premierę pierwszy odcinek pierwszego sezonu. Jestem na piątym odcinku pierwszego sezonu i chylę czoła przed scenarzystą, za świetne oddanie klimatu lat 20 ubiegłego stulecia w USA.
Sons of anarchy- traktujący o gangusach na motorach jeżdżących po bezdrożach USA i kontrolujących jedno niewielkie miasto. Co ciekawe, naturalnie w serialu jest kilka wątków miłosnych, ale są też takie które trzymają w napięciu, do ostatniej chwili, a nie polegają na wymianie ognia. Prawda Ravir?;)
Zacząłem oglądać też kiedyś Merlina ale szczerze mówiąc nie przyciągnął mnie a efekt spotęgowały jeszcze biedne jak w teledyskach Hammerfall efekty "specjalne".
Co szanowni państwo oglądają? Czego wystrzegać się jak ognia?
Ja gorąco polecam serial który zmiażdżył mnie klimatem i grą aktorską.
Boardwalk Empire- w tym tygodniu na polskim HBO miał premierę pierwszy odcinek pierwszego sezonu. Jestem na piątym odcinku pierwszego sezonu i chylę czoła przed scenarzystą, za świetne oddanie klimatu lat 20 ubiegłego stulecia w USA.
Sons of anarchy- traktujący o gangusach na motorach jeżdżących po bezdrożach USA i kontrolujących jedno niewielkie miasto. Co ciekawe, naturalnie w serialu jest kilka wątków miłosnych, ale są też takie które trzymają w napięciu, do ostatniej chwili, a nie polegają na wymianie ognia. Prawda Ravir?;)
Zacząłem oglądać też kiedyś Merlina ale szczerze mówiąc nie przyciągnął mnie a efekt spotęgowały jeszcze biedne jak w teledyskach Hammerfall efekty "specjalne".
Co szanowni państwo oglądają? Czego wystrzegać się jak ognia?
Ja polecam oczywiście Lostów (choć statniego sezonu radzę nie oglądać;), Dr. House'a, True Blood ( ten serial powoli rozkręca się, ale warto doglądnąć co najmniej do 2 sezonu), Californication. Kiedyś oglądałam też Heroes'ów, ale zaniechałam- tak wielki miał potencjał ten serial, a tak slabo został wykorzystany.
-
- Rhetor
To nikt nie poleci "na wspólnej"? No wiecie co... wstydzilibyście się
A tak na serio to nie oglądam seriali, szkoda mi na to czasu, moja żona ostatnio nałogowo ogląda JAG.
A tak na serio to nie oglądam seriali, szkoda mi na to czasu, moja żona ostatnio nałogowo ogląda JAG.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Aaaaa, to nie jestem sama Obejrzałam całość! rewelacja!karamba pisze:A nikt nie ogląda serialu Mad Men? Jestem przy trzecim sezonie i jak dla mnie rewelacja Szczególnie po wprowadzeniu ustawy antynikotynowej
podziękowałam po pierwszym odcinku.ad2222 pisze:Big Bang Theory (Teoria Wielkiego Podrywu)!
Mistrzostwo świata! Ale też nie każdemu będzie się podobał, bo zwyczajnie wypadałoby mieć elementarną wiedzę na temat nerdostwa owych dżentelmenów.ad2222 pisze:Big Bang Theory (Teoria Wielkiego Podrywu)! - nie oglądaliście??? Piękny serial, po pierwszy odcinku chcecie oglądnąć wszystkie 4 serie
Polecam także "The unit". Może nie jest to majstersztyk, ale całkiem porządny serial akcji.