Polecam Film

Dzieje się coś ciekawego w mieście? Jakiś koncert, wystawa - może Clooney przyjechał do miasta? Przeczytałeś dobra książkę, może film niezły widziałeś? Napisz o tym!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Autor tematu
Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Ogladał ktoś może juz nowego: Roobin Hooda ?
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Roberto
Archont

Post autor: Roberto »

Beaver pisze:Ogladał ktoś może juz nowego: Roobin Hooda ?
Tak, ja. I uważam, że jest katastrofalny; z Robin Hoodem ma wspólny tylko tytuł, kilka imion bohaterów i ostatnie kilka minut filmu. Cała reszta jest dramatycznie odbiegająca od historii Robin Hooda jakie znamy i od faktów z jakimi go kojarzymy, do tego beznadziejne pomysły twórców według których średniowieczni francuzi zrobili sobie lądowanie na brytyjskim wybrzeżu w stylu XX-wiecznych żołnierzy marines, a Robin z Marion tańczą sobie do melodii skomponowanej w 20 wieku na podstawie 18-wiecznego poematu. Firmowej działalności Robina czyli rabowaniu poświęcono jedną scenkę, łuczniczych umiejętności też nieszczególnie wiele (głównie scena pod koniec filmu). Wszystko to ratują aktorzy bo dobór ról jest całkiem niezły, ale taniej byłoby nazwać film inaczej i odbiór byłby już zupełnie inny. Zaprawdę "Faceci w rajtuzach" byli bardziej robinhoodowi niż to coś.
Do zestawu proponuje obejrzeć film w MCK (mała sala, "Kameralna" czy jakoś tak), z niepowtarzalnym efektem braku synchronizacji między ścieżką audio a wideo. Palce lizać.

kato
Rhetor

Post autor: kato »

W końcu autorzy ostrzegali, że niewiele ze znanego nam Robina zobaczymy :)
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)

Awatar użytkownika

grzybu
Prytan

Post autor: grzybu »

Nie oglądałem jeszcze Robina i pewnie na oglądanie go w kinie się nie skusze. Polecam za to filmy, które wyszły zeszłego roku i których ktoś może nie miał okazji widzieć np. "The Blind Side", poruszający "The Messenger" (nie wyobrażam sobie, gdybym to ja miał przynosic takie wiadomości) i świetny film biograficzny o Mandeli "Invictus".

Awatar użytkownika

Autor tematu
Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Ja tez bylem juz i co moge powiedziec:

Mi sie jednak film podobał. Przed filmem czytalem ze to historia jego powrotu do domu i poczatku dlatego film tak wygladal. Ogolnie fakt nie ma za wiele wspolnego z Robin Hoodem, ale jako rozrywka fajny film o sredniowieczu ;p

A co do sali w MFK to ... TRAGEDIA !!!!!!!!!!!!!
Po 1 dostalem bilet w polowie sali, 2 minuty po rozpoczeciu siedzialem w 1 rzedzie bo nie widzialem kompletnie nic. Nie jestem jakims koszykarzem a przedemna siedzial gosc który do wysokich nie nalezał...
Po 2 widze ze nie tylko ja zauwazylem brak synchronizacji, moze nie zawsze dawalo sie to wyczuc ale rozmowa:
SPOILER !!!!! Kto nie ogladal nie czytac !! :D
rozmowa krola podczas bitwy z tym swoim przyjacielem byla po prostu tragiczna....

Roberto
Archont

Post autor: Roberto »

Ożywię trochę wątek, może komuś niezdecydowanemu przydadzą się opinie o tym na co lecieć do kina/wypożyczalni/dc++ ( :lol: )

Twój na zawsze - czyli Robert "dajcie mi coś ambitniejszego" Pattinson, nie najgorszy dramat z zaskakującym zakończeniem, ale do obejrzenia raczej we dwoje, ewentualnie dla wrażliwców ;)

Książę Persji: Piaski Czasu - najlepsza ekranizacja gry komputerowej jaką widziałem. Żadne tam odkrywcze arcydzieło ale fajna przygodówka.

Księga ocalenia - tu na pewno zdania będą podzielone ale jak ktoś lubi postapokaliptyczne nieco przerysowane klimaty no i nie nastawia się na jakąś akcję w stylu Mad Maxa to przełknie film bez problemu, mi się to nawet spodobało. Fanom gry Fallout też się spodoba.

Wciąż ją kocham - raczej średnie romansidło.

Awatar użytkownika

kisiello
Prytan

Post autor: kisiello »

buhahhaha na Book of Eli czułem się jak na jakiejś prymitywnej komedii typu Straszny Film, poważnie :D

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Hot Tub Time Machine (Jutro będzie futro) polecam. Z początku myślałem, że to głupkowata komedia dla nastolatków, ale okazało się, że jest to głupkowata komedia dla nastolatków ; D

Tyle tylko, że akurat ta mnie śmieszyła ; ) [i bardzo pozytywne zakończenie]

tarnowiack
Archont

Post autor: tarnowiack »

INCEPTION sie bardzo dobrze zapowiada... Niedlugo ma byc i u nas.
http://www.imdb.com/title/tt1375666/

I to mimo ze z leonardo di caprio ;) - od czasu "blood diamond" idzie mu coraz lepiej.. SHUTTER ISLAND tez bylo naprawde niezle. Pomimo, ze sie domyslilem w polowie ;)

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Polecasz film którego nie oglądałeś?

Awatar użytkownika

kisiello
Prytan

Hmm nowość to nie jest, ale jeśli ktoś nie widział to bardzo dobrymi filmami akcji są Batmany Chrisa Nolana. Wiele ludzi się śmieje "o jezu Batman, do dla dzieci/nastolatków", ale najnowsza seria obsadzona jest w rzeczywistym świecie i bez magicznych fajerwerków. Świetna obsada (Caine, Freeman, Bale, Oldman; w epizodach Ledger i Neeson), efekty specjalne i w dodatku (zwłaszcza w mrocznym rycerzu) świetnie napisany. Awesome.

Awatar użytkownika

karamba
Archont
Kontakt:

Post autor: karamba »

A najnowszego Shreka już ktoś oglądał? Rozmieniają się na drobne czy warto się wybrać?

Awatar użytkownika

kisiello
Prytan

Zdecydowanie lepszy od 3, ale trochę słabszy od 1 i 2. W sumie można zobaczyć.

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Shrek super :) Dodatkowo polecam "Deathproof" ;)

tarnowiack
Archont

Post autor: tarnowiack »

rzuf, napisalem ze sie dobrze zapowiada... ;) ale teraz juz ogladalem... ok.. wątek jest "polecam film" moze i wtedy polecalem cos czego nie ogladalem.. a teraz juz z czystym sumieniem ;) jak na to badziewie co komercja oferuje ostatnio.. to ten naprawde sie da ogladac... naprawde niezly.

ODPOWIEDZ