Widzę premiera Tuska na tle mapy Europy mówiącego jakie to ma sukcesy bo w Europie kryzys wzrost gospodarczy ujemny, a u nas raj, się rozwijamy, Polska zielona wyspa bo spadek PKB ale powyżej zera się utrzymało.
Dla jasności sytuacji brakło mi drugiej mapy zatytułowanej deficyt budżetowy w poszczególnych krajach.
No bo jedna mapa plus druga mapa daje rzeczywisty obraz gospodarki.
Ja też jestem w stanie się od jutra mocno rozwijać pójdę do banku i wezmę kredyt i dawaj rozwijam się.
No nawet jak dobrze w propagandę zainwestuję to mnie wybiorą i se porzadzę.
Niech spin doktorzy PO zaprezentują premiera Tuska na tle map obrazującej ile w poszczególnych latach nas zadłużył.
Tak się będzie przemieszczał i uzasadniał jak nam w poszczególnych latach dobrze zrobił.
Zapraszam do poważnej dyskusji.
No to konkretnie, na temat.
Nie rozumiem, nie będą rozmawiać ??.
Widać elektorat bogaty i nie w głowie mu dodatkowe piniondze, gdyby gospodarka z kopyta ruszyła, bo po co jak tych pieniędzy które mają wydać nie mogą.
A premierowi do twarzy na zielonym w otoczeniu czerwonego.
Mapy nie należy zmieniać bo straci wdzięk a i komu to potrzebne jak mało kto to rozumie,
liczy sie masa.
Więc co tam o pieniądzach mówić jak by wybrać słusznych należy odnosić się do istotnych zagadnień scenariusza wyboru.
Na dzisiaj scenariusz przewiduje urabianie elektoratu zdolnościami koalicyjnymi – słusznie.
Bo PIS w tych zdolnościach dętka, co tam pieniądze.
Praca za płacę a nie za bóg zapłać to jakieś mrzonki związkowców nie mającego pojęcia o dobrobycie panującym.
Widać elektorat bogaty i nie w głowie mu dodatkowe piniondze, gdyby gospodarka z kopyta ruszyła, bo po co jak tych pieniędzy które mają wydać nie mogą.
A premierowi do twarzy na zielonym w otoczeniu czerwonego.
Mapy nie należy zmieniać bo straci wdzięk a i komu to potrzebne jak mało kto to rozumie,
liczy sie masa.
Więc co tam o pieniądzach mówić jak by wybrać słusznych należy odnosić się do istotnych zagadnień scenariusza wyboru.
Na dzisiaj scenariusz przewiduje urabianie elektoratu zdolnościami koalicyjnymi – słusznie.
Bo PIS w tych zdolnościach dętka, co tam pieniądze.
Praca za płacę a nie za bóg zapłać to jakieś mrzonki związkowców nie mającego pojęcia o dobrobycie panującym.
Re: No to konkretnie, na temat.
Deficyt budżetowy w poszczególnych krajach na tle czasupankowal pisze: Dla jasności sytuacji brakło mi drugiej mapy zatytułowanej deficyt budżetowy w poszczególnych krajach.
No bo jedna mapa plus druga mapa daje rzeczywisty obraz gospodarki.
Tutaj masz wszystko. Najedź myszą na ikonę kraju to pojawią się szczegóły. Na tle Europy nie jest aż tak źle.
Wykres z przyrostem długu od roku 2000 już gdzieś wklejałem - poszukaj sobie. Największe zadłużenie zaciągnęło SLD. Niewiele mniejsze PO które jeszcze rządzi, ale SLD już raczej z zadłużeniem nie dogoni. PIS zaciągnął najmniej długu.
Porównując sytuację w innych krajach PIS jednak zwiększał zadłużenie w momencie gdy sporo państw je zmniejszało, korzystając z dobrej sytuacji gospodarczej. PO co prawda pożyczyła więcej pieniędzy ale i na tle innych krajów nie wypada najgorzej, bo większość z nich w tym samym okresie zadłużenie również zwiększało (Polska w okresie rządów PO pod kątem zwiększania zadłużenia plasuje się gdzieś w środku stawki jeżeli chodzi o Europę). Chociaż to marne usprawiedliwienie dla nich, bo zapowiadali totalnie co innego. Osobiście za trzymanie długu w ryzach wystawiam im jakieś +2 w szkolnej skali od 1 do 6.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Re: No to konkretnie, na temat.
Potrzeba jeszcze trzeciej mapy obrazującej dopływ środków zewnętrznych (dotacje unijne)
No to teraz na tle mapy redukującej te wpływy zewnętrzne posadź ta Tuska i niech nawija jakie to ma zasługi.
Zasługa Tuska to siedzenie na tle mapy.
Choć nie sadzę aby na tle takiej mapy siadł - bo to się nie kalkuluje.
No to teraz na tle mapy redukującej te wpływy zewnętrzne posadź ta Tuska i niech nawija jakie to ma zasługi.
Zasługa Tuska to siedzenie na tle mapy.
Choć nie sadzę aby na tle takiej mapy siadł - bo to się nie kalkuluje.